fbpx

Yuri Farneti wint Squashlife Tour Delft

16 man verschenen er aan de start voor de PSA editie van de Squashlife Tour 2021-2022. In het schema vier Nederlanders en een de rest van het veld bestond uit spelers uit Italië, Denemarken, Duitsland, Ierland en een grote schare spelers uit België. Een mooi internationaal deelnemersveld voor dit toernooi met een prijzengeld van $ 1000,00 en de nodige punten voor de wereldranglijst.

Van de Nederlandse spelers eindigde Marc ter Sluis als 5e in het toernooi. Hij versloeg in de wedstrijd om de 5e/6e plaats jong talent Guido Lindner met 3-1. De vader van Guido, Michael Lindner was vroeger nog lid bij Squash Delft in zijn studententijd. De Plate was voor Joris Wagenaar, waar deze schrijver vroeger nog menig robbertje uitvocht op de baan. Andere tijden wel en Joris is gegroeid in de jaren en gewoon een hele goede speler geworden.

In de hoofdronde liet het zich al snel aftekenen dat er twee spelers met kop en schouders boven de rest uitstaken. Aan de ene kant van het schema had je Joeri Harpers. Mooie attractieve speler om te zien op de baan. Aan de andere kant had je Yuri Farneti. Italiaanse speler met Nederlandse vriendin die eens komt rondneuzen in de Nederlandse squash scene.  Menig vrouwenhart zal sneller gaan kloppen als deze Italiaan de baan betreed, maar wat een attractieve speler ook om te zien. Een echte aanwinst in Nederland.

De finale ging dan ook tussen deze twee heren. Mijn inschatting kwam helaas uit en de Italiaan was op zijn beurt weer een maatje te groot voor zijn opponent uit België. Het werd een te gemakkelijke overwinning met 11-6 11-6 11-7. Dik verdiende titel dus.

Toernooileiding was wederom in handen van Thony Schwab, die deze dag een makkie had. Geen recreanten toernooi dit keer. Het was dus alleen een uitspeelschema van 16 PSA spelers. Evenzo goed alles verliep perfect en ook mogen we in deze de scheidsrechters van dienst Marco van de Berg en Ashe Patel niet vergeten. Bijzondere dank gaat uit naar Job Richter, Rutger Jan Kamperman voor hun hulp gedurende de dag en natuurlijk al ons eigen personeel Nicky, Ilja, Dennis en Jeske. Al met al een geslaagd toernooi dus.

vlnr Joeri Harpers, Yuri Farneti, Thimi Christiaens en Joris Wagenaar

The real champ