fbpx

Heren 1 wint overtuigend.

Voor Squash Delft Heren 1 stond er een thuiswedstrijd tegen Victoria 3 op het programma. In de eerste ontmoeting was er nipt gewonnen van dit team. Toen nog met Dave Hughes en nu werd er gespeeld met Jan Massar, Hernan Guïdi, Manuel Dionisio en Christophe Keteleer. Op papier een een iets sterker team.

Manuel mocht zoals gebruikelijk aftrappen. Hij speelde tegen speler die in eerste instantie geen ster op de baan leek, maar was uiteindelijk een stuk taaier dan gedacht. Manuel had er moeite mee. De tegenstander bracht veel terug en Manuel wist niet precies hoe hier goed mee om te gaan. Het was lastig punten scoren. Een beetje meer creativiteit op de baan zou Manuel zeker geholpen hebben aan een veel makkelijkere overwinning. Wel was Manuel iets sterker en wit uiteindelijk terecht met 3-1.

Manuel in actie

De tweede wedstrijd was voor Christophe. Hij speelde tegen Fokko Verburg. Vorig week legde hij een dijk van een wedstrijd op de mat. Wat zou het deze week worden. Ging goed van start 6-0 voor. Oneerlijke strijd zeiden we nog op de tribune. Ga je maar vast opwarmen Hernan. Het liep toch iets anders. Ook deze tegenstander kwam goed terug in de wedstrijd en maakte het Christophe het best lastig. Geluk voor Delft was dat ook hier in deze wedstrijd Christophe toch de bovenliggende partij was en hij speelde het prima uit. 3-0 voor Christophe. Delft had al een mooie 6-1 voorsprong te pakken.

Christophe vollerend.

Hernan nam het op tegen de nummer 1 van Victoria Ralph van Veen . Ze hadden elkaar deze keer al eerder getroffen in de competitie en toen won Hernan. Doorslaggevend was toe het verschil in conditie. Ook nu was dat eigenlijk weer het geval. Hernan bleek gewoon fitter. Ralph van Veen kon op zich prima partij bieden, maar hield dat gewoon niet vol op het tempo waarop Hernan speelde. Close games in het begin, maar uiteindelijk denk ik een makkelijke winst voor Hernan.

Hernan op weg naar weer een backhand

Laatste wedstrijd van de avond voor Jan Massar. Jan terug aan het komen op niveau. Ja het wordt echt wel steeds beter. Nog niet zo dominant als voorheen, maar soms zien we het wel weer met fases terug in zijn wedstrijden. Zijn tegenstander van Victoria was wel een maatje te klein voor Jan. Ook in deze vorm was het meer dan voldoende. Jan was de baas op alle fronten en ging er met een makkelijke 3-0 vandoor.

Jan staat klaar op de T voor de volgende bal

Vier overwinningen voor het Delftse team. Een mooi resultaat. Zij mogen 15 punten bijschrijven en verstevigen daarmee hun 3e plaats in de competitie.