fbpx

Squashlife Tour in Delft drukbezocht.

Eén van de squashfeestjes in het jaar is toch altijd ook weer de Squashlife Tour. Ook dit jaar werd er naast het amateurtoernooi een PSA event georganiseerd met een $ 1000 dollar prijzengeld. Dit jaar mochten we ons ook weer verheugen om meer deelnemers. Het lijkt erop dat er weer steeds meer mensen zin krijgen om mee te doen met deze leuke toernooien.

Jeroen Richter aan het aanleggen van de omroep installatie. Kerstboom bleef gelukkig wel overeind.

Het PSA-toernooi begon al op vrijdag en voor zaterdag stonden dan nog de halve finale en de finale op de planning.

Ook op zaterdag dan het amateurtoernooi met ook spelers en speelsters uit ons mooie Delft. Hernan, Joël (4e) en Vladimir  (6e) speelden in de heren 2-3 en Barbara deed mee in de categorie 1-3 bij de dames. In de heren 5 speelde Ronald Evers (10e) en Ilja van Elten (14e) mee. Als laatste hadden we nog de categorie 6-9 bij de heren. Hier speelde Jasper Hupkes (6e), Ronald Morgenrood (14e) en Jan van de Mortel (15e) mee.

Ook veel ex Delft spelers gezien op onze banen. Leuk dat ze ons centrum weer eens aandoen. Toch waar ze het squashen hebben geleerd. Goed om te zien dat ze zo vooruit zijn gegaan en een speciale vermelding hier voor Pieter Lenselink, die 1e is geworden in de Heren 4. Alje Visser rijkte tot een mooie 2e plaats in de Heren 2-3.

Deze 2-3 categorie werd bij de Heren gewonnen door Squash Delftenaar Hernan Guïdi. Gefeliciteerd Hernan. Knappe prestatie na het spelen van zoveel wedstrijden dit weekend. Hernan had namelijk ook al zijn opwachting gemaakt in de PSA. Speelde goed daar, maar verloor net in de 1e ronde.

Uitslag Heren categorie 2-3

Mooie prestatie ook van Barbara Verhaaf, die 2e is geworden in de dames 1-3 categorie. Deze dames speelden in een poule en Barbara wist hier 3 van de 4 wedstrijden te winnen. De winst bij de hoogste categorie vrouwen ging naar Ruby Huisman van Victoria Rotterdam.

Uitslag categorie Dames 1-3

De PSA was sterk bezet. Jammer genoeg moest op het laatste moment Joeri Harpers (2e geplaatst) zich wegens ziekte terugtrekken. We hadden hem graag in actie gezien. De twee overgebleven sterkste spelers uit het veld kwamen dan ook zonder al te veel problemen in de finale. Hierin stonden Robertino Pezzota uit Argentinië en Mahesh Mangaonkar uit India tegenover elkaar. Mahesh was toch wel de favoriet en maakte dat ook waar. Robertino kon wel meekomen en de wedstrijd, maar nooit echt dicteren. Mahesh kon dat wel speelden een iets te hoog tempo voor de veertiger Pezzota. Het werd dan ook een afgetekende 3-0.

Verrassend was de derde plaats voor Nederlander Knut Hogervorst. Hij wist te winnen van Squash Delft trainer Blessing Muhwati. Het werd maar liefst 3-0. Nog niet eerder had Knut gewonnen van Blessing. Knap gedaan.

Uitslagen PSA

vlnr Robertino Pezzota, Mahes Mangonkar, Kunt Hogervorst en Robert Lindner.

Veel mooie wedstrijden werden er gespeeld op de banen van Squash Delft. Er hing ook een gezellige sfeer in het centrum en iedereen genoot. Naast het squashen was er ook de mogelijkheid om te sjoelen of te rijden in een formule 1 auto. De snelste ronde van de dag dat was het doel op het circuit van Zandvoort. Eigenaar Sammy Eckhardt van Squash Delft ging lang aan kop, maar werd op de valreep toch nog verslagen door rookie Brian Daalhuizen met een 1.13.180. Gefeliciteerd.

Scorebord F1

We moeten iedereen die harde gewerkt heeft om dit toernooi weer tot een succes te maken bedanken. De familie Daalhuizen voor de toernooileiding, Jaap Roeleven voor de socials en algemene hulp, Jeroen Richter voor de organisatie en planning, Marco van de Berg en Ash Patel voor het scheidsen en Thony voor de planning en het gezicht zijn van de tour.

Wij hebben hier weer genoten in Delft en hopen iedereen weer volgend jaar terug te zien.

Dat was leuk.

Voor alle uitslagen en winnaars kijk je bij toernooi.nl