fbpx

Heren 9 met BIER, zweet en tranen terug in de titelrace.

Afgelopen vrijdag vocht Squash Delft H9 zich terug in de titelrace van de kelderklasse. Thuis tegen Topsquash Maassluis H3 deed het team van captain Ruud de Groot goede zaken. Met 14-5 werd de tegenstander opzij gezet. Daardoor steeg Heren 9 in één klap van de vierde naar de tweede plaats op de ranglijst. Heren 10, dat vrij was, werd verdrongen naar plek 3, terwijl koploper Victoria H8 een forse nederlaag aan de broek kreeg van Max Health Club H4. Het voormalige Westvliet streed ook mee voor de titel, maar kreeg van de bond vier maal vijf punten in mindering vanwege het herhaaldelijk niet op de juiste posities aantreden van spelers. Ook dat kan gewoon in de kelderklasse.

Gelukkig heeft Heren 9 geen ‘sjoemelcaptain’ en gaat alles volgens de regels. Paul Thewissen trad daardoor als eerste in het strijdperk tegen Hans Peitsman. Na twee games was de stand volledig in evenwicht. Hans legde met 9-11 beslag op het eerste bedrijf en Paul pakte met 11-9 de tweede game. Daarna leek de wedstrijd de kant van Hans op te gaan. Met 4-11 kwam Paul er in het derde bedrijf niet aan te pas. Knap dat hij zich terug knokte in de wedstrijd. Met 11-6 pakte Paul de vierde game om daarna direct met 11-8 door te stoten. Dat beide heren aan elkaar gewaagd waren was wel duidelijk. Paul produceerde 46 punten tegenover de 45 van Hans. Maar belangrijker, Paul boekte ook een 3-2 overwinning. En daar gaat het om.

Paul serveert tegen Hans.

Dat het ook anders kan bewees Ruud de Groot. In zijn partij tegen Joep Profijt boekte Ruud 48 punten en Joep ‘slechts’ 45. Toch stapte Joep met een enorme oerkreet en een 2-3 zege van de baan. Daar aangekomen mocht hij ook nog een welverdiende krat bier van zijn favoriete merk ‘Hertog Jan’ in ontvangst nemen. Voor Ruud restte als troost een ‘klein’ flesje en een grote kater. Hij had kansen gehad, maar ze laten liggen. Dat begon al in de eerste game. Die ging met 10-12 naar Joep, nadat Ruud de hele game ruim op voorsprong stond en op 10-9 als eerste een gamepoint kreeg. Het was niet aan hem besteed.

Messcherp

En dus moest Ruud, die dit seizoen nog al zijn competitiewedstrijden had gewonnen, vol aan de bak. Dat deed hij ook. Met 11-8 en 11-3 kantelde Ruud de wedstrijd, waarbij hij vooral in de derde game messcherp was. Vervolgens rende Ruud naar buiten, om even later met een krat bier in de hand weer terug te keren. Spelers en supporters van de andere banen met vraagtekens achterlatend. Wat was er aan de hand? Kon Heren 9 de barrekening niet meer betalen en werd er bezuinigd door zelf een krat bier mee te nemen naar Squash Delft? Sammy kon echter gerust zijn. Na afloop van de avond was de barrekening zelfs opgelopen tot boven de 200 euro.

Nee, die krat bier had alles te maken met het treffen van vorig seizoen tussen beide teams. Toen speelde onze Bob Schadron tegen dezelfde Joep Profijt. Bob nam een 2-0 voorsprong in games, waarna Ruud op Joep afstapte en hem een krat bier van zijn favoriete merk in het vooruitzicht stelde, mocht hij de wedstrijd alsnog van Bob weten te winnen. Ruud kon toen ook niet bevroeden, dat in Joep een ware alcoholist schuilgaat. Althans daar leek het op. Binnen no-time had Joep de zege te pakken. Die krat bier kreeg hij enkele dagen later uitgereikt bij Topsquash Maassluis, waar Ruud langskwam voor de prijsuitreiking.

Spelen met vuur

De inzet was hoog.

Ruud speelde dus met vuur door Joep opnieuw een krat bier te beloven bij een zege. Maar ditmaal had Ruud alles in eigen hand en was hij niet afhankelijk van de prestatie van Bob. Hij had echter niet gerekend op de tegenzet van Joep. Die kwam met een fles ‘Tripel Karmeliet’ op de proppen. De inzet werd dus min of meer verdubbeld. Aanvankelijk trok Ruud de lijn uit de derde game voort. Met goede punten noteerde hij een 6-2 voorsprong. Maar toen begon het te haperen bij onze ‘squash-opa’. Joep daarentegen kwam beter in de wedstrijd en was super fit. Bovendien bleek hij opnieuw een vechter (voor bier). Het eind laat zich raden. Met 8-11, 8-11 en een 2-3 nederlaag moest Ruud huiswaarts keren. En dan ook nog zonder krat bier. Hoewel hij eigenlijk te moe was om die nog naar zijn auto te moeten dragen.

Joep ging aan de haal met het krat bier.

Met nog twee partijen te gaan stond er dus een 5-5 tussenstand op het bord. Maar die spanning werd snel teniet gedaan in de daaropvolgende partijen. Tim van der Maas bleek te sterk voor tegenstander Frank van Leeuwen: 11-4, 11-7, 11-6. En Marco Rombout ging als een wervelwind tekeer tegen Paul Steenbakkers: 11-6, 11-4, 11-7. Scheidsrechter Hans Peitsman klokte daarbij tijden van 2 minuut 47, 2 minuut 47 en 3 minuut 26. Geen lange rally’s dus, integendeel. Marco liet er tegen zijn oude club Topsquash Maassluis geen gras over groeien. Er hoefde na afloop van de wedstrijd dan ook niet gemaaid te worden. Wel werd er ‘bruin fruit’ geplukt en vloeide de drank weer rijkelijk.

Publiek was enthousiast.

De competitie in de kelderklasse is nu halverwege. Komende vrijdag beginnen de terugwedstrijden met direct de kraker tussen Squash Delft H9 en H10 op het programma. Heren 9 verdedigt daarbij een voorsprong van vier punten. Maar om het gat met koploper Victoria H8 van acht punten niet groter te laten worden volstaat eigenlijk alleen een klinkende zege. Spanning gegarandeerd dus!