fbpx

SquashLife tour doet voor het eerst Arnhem aan

Voor het eerst in de geschiedenis werd de grote Koppel in Arnhem aangedaan voor een internationaal toernooi. Het enthousiasme van de eigenaar had ervoor gezorgd dat wij als organisatie er niet omheen konden. Dit jaar moest er dus een PSA toernooi plaatsvinden in het mooie Arnhem.

Van Squash Delft hebben ook 3 spelers meegedaan, Vladimir Leshko en Hernan Guidi in de heren 2-3, en Joel Hinds bij heren 4-6. Het toernooi was voor deze spelers een groot succes.

Het begon al vroeg in de ochtend om 9 uur voor Joel. Hij heeft hard gestreden in zijn eerste twee wedstrijden, die hij zonder een game te laten vallen wist te winnen. In zijn derde wedstrijd kreeg hij veel weerstand van zijn tegenspeler, en heeft Joel deze verloren. Uiteindelijk heeft hij nog wel op het podium kunnen komen, op de derde plek, wat voor hem toch een mooi resultaat was.

Voor Vladimir was het een moeilijke weg door het toernooi. Hij moest 3 wedstrijden spelen, waarvan de eerste 2 hard gevochten vijfsetters waren. Hierdoor had hij helaas bij zijn derde wedstrijd toch last van, omdat ook zijn tegenstander veel druk op hem wist te zetten. Dit resulteerde dan in een zesde plek voor Vladimir. Dit is zeker geen teleurstellend resultaat, want zijn tegenstanders waren ook sterke spelers, en had hij in zijn eerste wedstrijd maar nog 2 punten die zijn kant op waren gegaan was hij al in de top 4!

Bij Hernan was het verhaal anders. Hij vloog door zijn eerste 2 wedstrijden heen met weinig moeite, waarna hij in de finale een topwedstrijd had tegen Jarmo van de Seijp. De finale was ook een mooi voorbeeld van wat het squashen echt betekent. Twee spelers met compleet andere speelstijlen, Hernan met een conditiespel en Jarmo die van bijna elke positie de bal af kon maken, die alles op de baan gaven om te winnen. Helaas verloor Hernan de finale uiteindelijk met een score van 2-3. Dit betekent wel nog steeds dat hij tweede is geworden en daar zijn we trots op!

Bij de PSA categorie was het ook een mooi weekend. Leuk om te zien was dat er een heel divers groep van spelers meedeed aan het toernooi. Door hun werd er hard gevochten voor de geldprijzen op het podium. Bij de dames 1 was het podium Fleur Maas als eerste, Marie van Riet als tweede, en Daniek Krukkert als derde.

Bij de heren Robertino Pezzota als eerste, Rowan Damming als tweede en David Zeeman als derde, met als plate winnaar Jose Gallegos.

 

Al in al een weekend om blij mee te zijn.

Vanuit Squash Delft hebben we ook een nieuw initiatief, we hebben nu whatsappgroepen waar je spelers van jouw niveau kan vinden om uit te dagen voor een wedstrijd, of om mee te trainen. Klik op het onderstaande foto om doorverwezen te worden naar de nieuwe webpagina!