fbpx

Squash Delft Heren 1 oefent stiekem voor de eredivisie!

Afgelopen Woensdag hebben Heren 1 weer een overwinning behaald in de eerste divisie. Ditmaal speelden zij tegen Bress Breda Heren 1.

Het zal wel even wennen zijn geweest voor de heren om op woensdagavond een wedstrijd te spelen. Wellicht trainen zij alvast voor de eredivisie, die hun wedstrijden spelen op de woensdag

De avond begon met Hakan Türkmenilli op plek 4. Hij had het weekend ervoor meegedaan met de NK Masters. Hier heeft hij een mooie 3e plek weten te behalen. Dat Hij in vorm was bleek in de eerste wedstrijd die hij met 11-6 wist te winnen. Daarna kon het zijn dat hij de wedstrijden, van het weekend ervoor, in zijn benen begon te voelen want al snel gingen twee partijen met 10-12 en 6-11 naar de tegenstander. Na wat coaching wist hij dan toch nog de overige twee games te pakken met 11-8 en 11-7. Een mooie overwinning voor Hakan.

Als tweede kwam Hernan Guidi de baan op. Na een tweede plek op de Clubkampioenschappen 2022 van Squash Delft was hij erop gebrand om deze wedstrijd te winnen. Met maar één wedstrijd die naar de tegenstander ging haalde hij dan ook de winst binnen met 11-9, 8-11, 11-9 & 11-6.

Daarna was het de beurt aan de kersverse clubkampioen van Squash Delft: Christophe Keteleer. Christophe had met 3-1 gewonnen tegen Hernan, de clubkampioen van 2021, en moest het vanavond laten zien. De eerste wedstrijd deed hij dit dan ook door met 11-7 te winnen. Daarna werd de spanning hoger want de tegenstander begon beter te spelen en pakte de tweede game dan ook met 7-11. afwisselend, met hier en daar een matchbal verloren, kwam de eindstrijd in de 5e set tot een eind. na wedstrijden met scores 11-8 en 10-12 wist Christophe de 5e set te winnen met 11-7! Dit zal hij vast gaan voelen. Gelukkig kan hij dit weekend uitrusten.

Als laatste was het de beurt aan Manuel Dionisio (links in beeld). met een score van 9-5 was er geen druk voor Manuel en kon hij zijn spel gaan spelen. Helaas was de tegenstander, Mathieu Sevaux (2), net wat sterker dan onze Manuel (3). hij verloor dan ook met 1-3.

Gelukkig was de winst al binnen en konden de heren zich op gaan maken voor een weekendje rust.