fbpx

Sam Buckley wint Squashlife tour in Hillegom.

De pas 21 jarige Ier won in de finale van de Wereldkampioen junioren Rowan Damming. Rowan was ook de nummer 1 geplaatste speler met zijn 128 positie op de Wereldranking en bereikte de finale door achtereenvolgens Jose Gallegos (Chili), Guido Lindner en Sebastiaan Hofman te verslaan. Sam was de nummer 2 geplaatste speler en komt uit voor de Nederlandse Eredivisie club RIXAX Almere en versloeg op zijn weg naar de finale de Engelsman Matt Gregory, Mason Smales uit New Zeeland en zijn landgenoot Sean Conroy.
De favoriet in de finale was Rowan Damming (L). De nog maar 18 jarige Nederlander is een ongelofelijk toptalent. Onlangs nog derde in de British Open onder 19 jaar en dat is het sterkste junior toernooi van de Wereld. Echter in de eerste game liet Sam Buckley zien dat hij niet van plan was zich makkelijk gewonnen te geven. Hij is fysiek sterke en grote speler, maar voor zijn lengte atletisch en snel. De eerste game werd gelijk een gevecht en Rowan was enigszins verrast wellicht en verloor de game met 11-8. In de tweede game leek hij orde op zaken te stellen en won dik met 11-2. De derde game ging ook naar Damming met 11-8 en hij leek de wedstrijd onder controle te hebben. Sam vocht echter voor wat hij waard was en won na een zware game met 11-9.
Het kwam aan op de laatste game en beide spelers waren duidelijk vermoeid en zochten meer naar de easy lets en strokes. Scheidsrechter Ash Patel had zijn handen vol om de wedstrijd in goede banen te leiden en de spelers onder controle te houden. Het was zeker geen onrespectvol gedrag, maar men zocht wel naar de nodige trucs om op adem te komen of de referee te beïnvloeden. Het was uiteindelijk de fysiek sterke Buckley die na een intensieve game met 11-8 de wedstrijd won en het toernooi.
De strijd om derde plaats werd gewonnen door de ervaren Sean Conroy die Sebastiaan Hofman met 3-0 versloeg. Voor Hofman was het zijn beste resultaat ooit in een PSA toernooi. De plate werd gewonnen door de Chileen Jose Gallegos.
In de categorie Heren 2-3 kwam onze eigen Joël Hinds tot een mooie 3e plaats. Gefeliciteerd Joël en toch nog een prijs naar het mooie Delft.