fbpx

Nederlands Kampioenschappen Squash 2024

Afgelopen weekend waren de Nederlandse Kampioenschappen Squash 2024. Met 195 inschrijvingen beloofde dit een mooi squashweekend te worden.

De pas 15-jarige squashster Renske Huntelaar heeft voor een enorme stunt gezorgd door in Amsterdam de nationale titel bij de senioren te veroveren. Bij de mannen werd de 40-jarige Piëdro Schweertman voor de achtste keer op rij kampioen. Huntelaar had zaterdag al verrassend in vijf sets gewonnen van de kampioene van 2022 en 2023, Fleur Maas. Zondag zette ze de kroon op het werk door in de finale met 11-7, 11-6, 2-11,11-7 te winnen van Tessa ter Sluis, die voor het tweede jaar op rij de finale verloor en zo op één titel (2017) blijft staan.

Renske Huntelaar tijdens de finale tegen Tessa ter Sluis

Piëdro Schweertman was in de finale bij de mannen de 19-jarige Sam Gerrits de baas met 11-5, 8-11,11-8 en 11-7.

Piëdro Schweertman in de finale tegen Sam Gerrits

Namens Squash Delft deden er 6 spelers mee. Helaas moest Hakan Türkmenilli voorafgaand het toernooi al afhaken en door een ongeluk op de A4 wist Joey Magendans niet op tijd te komen voor de eerste wedstrijd en heeft ook hij zich afgemeld voor het toernooi. Gelukkig waren daar nog Hernan Guidi, Niels van Leeuwen, Daniel Keller en Ilja van Elten die namens Squash Delft de strijd aan gingen.

Heren 2

Hernan Guidi en Niels van Leeuwen kwamen uit in de Heren 2 categorie. Hernan was 9/16 geplaatst en Niels was 5/8 geplaatst.

Hernan won de eerste pot van Evan Morris maar wist daarna tegen Jurriën Smeets niet te winnen. In de wedstrijden daarna tegen Lewis van der Werf, Bram van den Akker en Levi Overkleeft wist Hernan te winnen en nam zo een mooie 9e plek in.

Niels van Leeuwen 3e op het NK in de heren 2

Niels had de eerst ronde een bye en had dus extra tijd om zich voor te bereiden. Hij nam het eerst op tegen Lewis van der Werf die hij wist te verslaan. Daarna een spannende pot tegen Jurriën Smeets, die Hernan uit het toernooi wist te spelen. Ook deze won Niels. In de halve finale mocht Niels tegen, nummer 1 geplaatste, Anthony Schwab. Helaas verloor Niels het vertrouwen in zichzelf en wist hij niet het spel te spelen dat hij altijd speelt. Gelukkig wist Niels zich te herpakken tegen, oude bekende, Guido Ploem en veroverde daarmee de 3e plek in de Heren 2 categorie. Gefeliciteerd!

Heren 6

In de Heren 6 kwamen twee spelers van Squash Delft te spelen: Daniel Keller en Ilja van Elten. Beide spelers voelden de druk wel gezien Daniel als eerste geplaatst was en Ilja als tweede. Beiden hadden een bye de eerste ronde dus op zaterdag begon de weg naar de finale.

Daniel mocht het eerst opnemen tegen Bjorn Spek. Bjorn had al wat ervaring en Daniels eerste NK wedstrijd bracht wat spanning mee. Door deze spanning wist Daniel niet te winnen van Bjorn, die later het toernooi won, en hij mocht door voor plek 5 t/m 8. In de halve finale mocht hij het opnemen tegen Marcel de Bruin. Na zijn eerste wedstrijd was Daniel erop gebrand om zijn tegenstander, zoals hij zelf zei, “alle hoeken te laten zien en van de baan te meppen”. Helaas had Marcel wel een antwoord hierop en moest het tot een 5-setter komen. Daniel had Marcel leeg gespeeld en door 2 fouten pakte Daniel de winst. De wedstrijd erna was tegen Maxim Labordus. Daar wist blijf-maar-lopen-Daniel niet meer van te winnen na de spannende 5-setter. een mooie 6e plek voor Daniel!

Ilja van Elten 3e op het NK in de heren 6

Ilja mocht het opnemen tegen Rens Bahler, die zijn eerste wedstrijd had gewonnen. Rens had alleen geen antwoord op het dominante spel van Ilja en zo won Ilja de eerste wedstrijd met 3-0. In de halve finale mocht Ilja tegen Mourad Farahat. Een bekende waar hij al in de pre-nationals tegen had gespeeld. Toen nog 3-1 verloren. Tijdens de wedstrijd had Ilja geen idee waar hij de punten kon winnen en door te gehaast spel moest hij het weer afleggen tegen Mourad, die uiteindelijk tweede werd. In de verliezersfinale om de 3e plek was Ilja gebrand te winnen van Renger van Dijk. Dit werd dan ook een mooie wedstrijd met 11-7, 11-4 in de eerste 2 sets. In de derde set kwam wel de spanning en Renger wist met ander spel deze te winnen met 4-11. Gelukkig kon Ilja zich herpakken en won de laatste set met 11-7. Een mooie 3e plek voor Ilja op zijn eerste NK! Gefeliciteerd!

Hieronder zie je een overzicht van winnaars.