fbpx

Heren 9 flikt het en pakt koppositie.

Afgelopen vrijdag speelde Squash Delft H9 thuis tegen Victoria H8. De wedstrijd van de waarheid. Het was voor Heren 9 erop of eronder. Victoria H8 was immers de trotse koploper van de kelderklasse. De Rotterdammers stonden zeven punten voor op de formatie uit Delft. Alleen een grote zege volstond om dit seizoen nog aanspraak te kunnen maken op de titel. En die kwam er. Met 13-4 werd Victoria hard van de troon gestoten. Vooral de manier waarop was indrukwekkend. Met nog drie competitierondes te gaan heeft Heren 9 nu alles in eigen hand. De strijd is echter nog lang niet gestreden. Want het blijft toch Heren 9. Het team van captain Ruud de Groot heeft de afgelopen jaren al meer pogingen om te promoveren op het laatste moment zien stranden. Maar voorlopig hebben alle spelers van Heren 9 een screenshot van de stand boven hun bed hangen.

 

Voor zowel de captain van Heren 9 als van Victoria H8 was het puzzelen om een representatief team op de been te brengen. De zware competitie van de kelderklasse hakt erin. Vooral zo’n derde helft aan de bar eist bijna wekelijks z’n tol. Dat is altijd flink bikke(le)n. De waslijst aan Delftse blessures werd vlak voor het treffen tegen Victoria nog aangevuld met Marco Rombout. Vanwege klachten aan de achillespees kon hij niet spelen. Boze tongen beweren echter dat Marco bang was voor een nieuwe confrontatie met Josjan Zijlmans. De speler van Victoria declasseerde Marco in de heenwedstrijd. De tweede game eindigde zelfs in 11-0. Dit tot grote hilariteit van zijn medespelers uit Delft. Het was tot nog toe de enige nederlaag van Marco in deze competitie. En dat wilde hij graag zo houden. Maar Marco had wat dat betreft gewoon kunnen spelen. Zijn ‘angstgegner’ was er afgelopen vrijdag niet bij. Anderen denken dat Marco moeite heeft met het zich onthouden van seks voor de wedstrijd. Want teamcaptain Ruud de Groot regeert ook dit jaar weer met harde hand: Een zero tolerance beleid!

Bryan en Paul Paul aan service

Valse start

Wie bij Victoria H8 wel in de basis stond was Bryan Hieralal, vorig jaar nog teamgenoot van Marco Rombout bij Topsquash Maassluis. Waar Marco deze zomer een mooie transfer maakte naar Squash Delft verkaste Bryan naar Victoria. Paul Thewissen moest het in de eerste partij opnemen tegen Bryan. Paul startte voortvarend maar zag Bryan al snel langszij komen. De Rotterdammer kreeg op 8-10 twee gamepoints. Met vier punten op rij trok Paul de game echter alsnog naar zich toe: 12-10. De tweede game ging tot 9-9 gelijk op. Maar hier trok Bryan aan het langste eind: 9-11. Ook de derde game ging naar Bryan. Met 5-11 kwam Paul er niet aan te pas. De vierde game was een kopie van het tweede bedrijf. Op 9-9 was er goede hoop dat Paul de stand gelijk kon trekken. Maar twee punten later was het al gedaan. Bryan sleepte ook deze game uit het vuur: 9-11. De 1-3 nederlaag betekende voor Heren 9 een valse start en al direct een flinke streep door de rekening. De overige spelers mochten nu niets meer weggeven.

Louis en Johno Louis maakt zich op voor een backhand volley.

Johno van IJsseldijk had dat goed begrepen. Tegen Louis Patouillet liet onze Limburger in Delftse dienst er geen gras over groeien. Johno was al gewaarschuwd voor de mentale weerbaarheid van zijn tegenstander. Louis kwam vorige week in zijn partij tegen Jasper Hupkes van Heren 10 knap terug van een 0-2 achterstand. Zover liet Johno het niet komen. Met 11-6, 11-6, 11-5 pakte hij gedecideerd de zege om vervolgens direct naar de bar te sprinten voor een halve liter Birra Moretti. Eigenaar Sammy Eckhardt van Squash Delft had de topper op baan 1 geprogrammeerd. Het was dus een kort sprintje voor Johno, die tussen de games door al aan het bier wilde. Want spelen op de baan het dichtst bij de bar werkt voor Johno als een rode lap op een stier. Ternauwernood wisten zijn teamgenoten Johno tijdens de partij in het gareel te houden. Maar na afloop mochten alle remmen los en de tap open.

Rogier en Johan Johan aan service.

Anticlimax

De derde partij ging tussen beide nummers één. Johan Stevens trof Rogier Scheele, die de week ervoor Kaj Dockx van Heren 10 nog kansloos naar huis stuurde. Johan zit echter in een sterke fase. Waar hij voor de winterstop vier wedstrijden op rij verloor, wist Johan in januari twee overtuigende zeges te boeken op tegenstanders waarvan hij in de heenwedstrijd verloren had. En die lijn trok Johan door. Met 11-8, 11-5 pakte hij de eerste twee games. Bij een 3-0 overwinning zou de Delftse zege al veiliggesteld zijn. Zover kwam het echter (nog) niet. Rogier richtte zich op en pakte de derde game: 8-11. Maar daar bleef het bij. Johan herpakte zich en met 11-7 sleepte hij een verdiende 3-1 overwinning uit het vuur. En dus moest Samuel Austin, op het laatst ingevallen voor Marco Rombout, tegen Steen Jacobsen de kroon op het werk zetten. Het werd een anticlimax. De sympathieke Scandinaviër van Victoria had te veel last van zijn knie door het skiën de week ervoor. Na een 11-1 nederlaag in de eerste game moest Steen gedesillusioneerd opgeven. En zo kon na Johno ook de rest van het gezelschap vroeg aan het bier.

Samuel en Steen

Met nog drie speelrondes te gaan ligt de titelstrijd in de kelderklasse weer helemaal open. Heren 9 staat daarbij op pole position. Victoria H8 is echter dichtbij. Met twee punten minder is alles nog mogelijk. Er zijn per slot van rekening nog 45 punten te verdienen. Alleen drie zeges op rij is niet genoeg. Er moeten ook grote uitslagen worden neergezet. Uiteraard geldt dat eveneens voor Victoria. De druk ligt nu wellicht wat meer bij de Rotterdammers. Maar Squash Delft H9 kan ook zijn borst natmaken. Te beginnen over twee weken tegen Dekker H3 in Zoetermeer, dat afgelopen vrijdag met 12-8 van Squash Delft H10 verloor. De komende tegenstanders zullen er alles aan doen om Heren 9 pootje te lichten. Want niemand ziet de gezellige formatie uit Delft graag promoveren. De equipe van Ruud de Groot behoort immers al jaren tot het meubilair van de kelderklasse. Ieder jaar worden die meubels even afgestoft en daarna weer opgeborgen tot het volgende seizoen. Het zou een rare gewaarwording zijn als dat in september plotseling anders is. Een kelderklasse zonder Heren 9 is welhaast ondenkbaar. Het kan de komende weken echter zomaar realiteit zijn. Maar nogmaals, de weg is nog lang!

Volop genieten langs de baan.