fbpx

Heren 9 zowel op als buiten de baan creatief.

De competitie begon voor Heren 9 afgelopen week al op donderdag. Althans voor Captain Ruud de Groot. Vanwege een zieke Samuel Austin moest hij plots een nieuw team samenstellen. En dat bleek niet eenvoudig. Door blessures van Ruud en HP, de papa-zaken van Marco Rombout en een schimmig avondprogramma van Bob Schadron en Paul Thewissen, moest er een externe kracht gevonden worden. Dat was extra gecompliceerd, gezien het trotse bierteam van Delft alleen maar 7- of 8-tjes mocht inzetten. Een creatieve oplossing was dus vereist. Uit absolute noodzaak geboren, werd een beroep gedaan op de aartsrivalen van Heren 10. En zo stond uiteindelijk niet Samuel maar Jasper Hupkes op de baan bij Max Health Club in Leidschendam.

Jasper staat op omvallen tegen Lars. Jasper wordt vermanend toegesproken door Johan en Johno.

Zelf had Heren 10 echter ook een belangrijke wedstrijd in Rotterdam. Omdat Jasper daar ook acte de présence moest geven, mocht hij tegen Max Health Club H4 meteen het spits afbijten tegen Lars Pasman. Het werd echter snel duidelijk dat Jasper zijn concurrenten niet al te veel wilde helpen. Zowel Squash Delft H9 als H10 maken immers nog kans op promotie uit de donkere gedrochten van de kelderklasse. Maar om nou te zeggen dat Jasper er helemaal met de pet naar gooide is weer te veel stank voor dank. Hij verweerde zich immers kranig, maar had geen antwoord op de Speedy Gonzalez van Max Health Club H4. Telkens wanneer het punt binnen gesleept leek te zijn, kwam zijn snelle tegenstander weer langs stormen. En zo werd de eerste partij van de avond met 3-0 afgestaan aan de thuisclub.

Frans ziet het nog goed op zijn oude dag.
Johan en Johno weten dat het goed zit. Michel heeft zijn bedenkingen.

Heren 10
Vervolgens mocht Jasper met gelegenheids-chauffeur Ruud mee naar Rotterdam in de hoop zijn eigen team wel verder te helpen tegen koploper Victoria H8. Daar moest Laurens van Veen zich ’s morgens ziek afmelden. Gill Taytelbaum, die ook niet fit was, moest hem vervangen. Daardoor werd ook de volgorde anders. Dankzij wat pilletjes speelde Gill een puike partij tegen Dick van den Born. Na verlenging in de eerste game had Gill daarna geen kind meer aan Dick (0-3). Helaas moesten de nummers twee en één, Kaj Dockx en Job de Braak, het afleggen (3-0, 3-0) tegen respectievelijk Rogier Scheele en invaller Fer van der Does, die normaliter in de eerste klasse voor Victoria H7 actief is. Dit laatste was niet tegen de regels, maar wel opmerkelijk. Bryan Hieralal zat als speler van Victoria H8 de hele avond langs de kant en had gewoon kunnen spelen. Victoria wil dus ook erg graag kampioen worden.

Jasper had door een ruime 0-3 zege de boel nog kunnen redden voor Heren 10. Dan zou het voor de derde week op rij puntentellen worden. Tegen Louis Patouillet was Jasper ook goed op weg. Maar telkens in de eindfase van de games ging het mis. Daarin morste Jasper nogal wat punten, gelukkig geen bier! De eerste twee games trok hij nog met minimaal verschil (10-12, 9-11) over de streep. In het derde en vierde bedrijf ging het echter mis (13-11, 13-11). Het pleit voor Jasper dat hij de partij uiteindelijk toch nog naar zich toetrok (8-11).  Door de 11-6 nederlaag lijkt de rol van Heren 10 in de strijd om de titel echter uitgespeeld. Neemt niet weg dat de debuterende formatie natuurlijk bezig is aan een uitstekend seizoen. Maar voor het ontstijgen van de kelderklasse zijn alle ogen vanaf nu gericht op Squash Delft H9 en Victoria H8.

Jasper wint wel zijn partij voor Heren 10.

Heren 9

Door het verlies van Jasper tegen Lars in de eerste partij en de zege van Victoria H8 tegen Heren 10, moest Heren 9 tegen het voormalige Westvliet de laatste drie potten van de avond winnen om nog zicht te houden op het kampioenschap. Daarvoor moest eerst Tim van der Maas aan de bak tegen Michel Pasman. Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht. Tim trok de eerste twee games overtuigend naar zich toe (5-11, 5-11) ondanks een aantal dubieuze beslissingen van gelegenheids-scheids Johno van IJsseldijk. Toen Michel zich in de derde game echter terugvocht naar 9-9 werden de aanwezige toeschouwers toch nog nerveus. Onze Tim kan immers als geen ander een voorsprong vergooien door uit frustratie tegen zichzelf te gaan spelen. Gelukkig was Tim net op tijd wakker om met 9-11 de partij over de streep te trekken. Michel kon daarmee het goede voorbeeld van zoon Lars eerder op de avond geen mooi vervolg geven.

Tim verslaat Michel.

De strijders uit Delft roken bloed nu er weer een gelijke stand op het scorebord stond. Zeker omdat de in Leidschendam wonende Johno aan een soort thuiswedstrijd mocht beginnen. Tegenstander Frans Schijf richtte zich even op in de tweede game en wist deze met een aantal indrukwekkende snoekduiken nog bijna naar zich toe te trekken. Toen Johno deze game, ietwat gelukkig, toch wist te winnen met 12-14 was de weerstand gebroken en ging de partij met 0-3 naar de Delftenaren.

Thriller
Als laatste stond de thriller tussen Johan Stevens en Benno Ridder gepland. Na de nederlaag eerder dit seizoen in Delft, was Johan erop gebrand om vanavond zijn revanche te nemen. Mede door dit fanatisme was het een hele taak om een geschikte scheidsrechter te vinden. Daarbovenop stonden de harde woorden van Johan vorige week aan het adres van leidsheer Bob Schadron nog vers in het geheugen gegrift. Uiteindelijk werd de oplossing gevonden in Tim, die met tegenzin accepteerde de bewogen partij te fluiten. En dus gaf Tim het startschot voor een mooie wedstrijd vol vuurwerk. Vooral de eerste twee games waren nagelbijters, met scores van 10-12 en 11-8. Na zijn eerste winstpartij van het seizoen een week eerder, speelde Johan vanavond vol vertrouwen. In de derde game nam hij overtuigend de voorsprong (2-11) om vervolgens niet meer achterom te kijken en zodoende de avond met 1-3 winst (8-11) af te sluiten.

Johan wint nu wel van Benno.

De derde helft had toch nog een meevaller voor onze tegenstanders in petto. Want waar vorige week Marco R. en Wouter S. nog aanwezig waren om de barrekening flink omhoog te stuwen, werd de nabespreking van vanavond met slechts vijf man uitgevoerd. De tweede hypotheek die preventief was afgesloten, hoefde dan ook niet gebruikt te worden door Max Health Club. Maar ook onze eigen mannen gingen op een roze wolk naar huis. Door de 4-12 winst wist Heren 9 zelfs een puntje in te lopen op nummer één Victoria H8. Dit biedt voldoende perspectief om komende vrijdag in een rechtstreeks duel thuis in Delft de koppositie van de directe concurrent over te nemen. Het verschil is nu nog zeven punten in het voordeel van de Rotterdammers. Voor een uitverkocht huis en met de steun van de vijfde man op de tribune gaat Heren 9 er vol voor. Het is te hopen dat Sammy genoeg bier inslaat. Want hoe de wedstrijd ook uitpakt, de derde helft is vrijdag sowieso voor Heren 9.