fbpx

Heren 9 houdt heft in eigen hand.

De laatste weken stonden voor Heren 9 vooral in het teken van het behalen van de eerste plaats. Dat is gelukt! Maar aan de top komen is makkelijker dan aan de top blijven. Afgelopen vrijdag moest de trotste koploper dus flink aan de bak, en ditmaal zonder Captain Ruud. Onze pechvogel lag ziek op bed, naast ook nog zijn blessure, en moest daarom helemaal verstek laten gaan. Zijn afwezigheid had meteen gevolgen, want zonder zijn leiding raakten Bob en Johno stuurloos en kwamen hopeloos verdwaald een kwartier te laat aan bij Dekker in Zoetermeer. De vrijdagavond-avonturen van papa Bob zijn bij monde van dochter en barvrouw Isabella ook huize Schadron binnengedrongen. Daarom mag Bob voorlopig alleen nog als volwaardig Bob meedoen. Dit bleek echter ook de nodige moeite te kosten. Na aankomst in Zoetermeer moest ook nog eens het doolhof van Dekker doorlopen worden. Gelukkig bleek de tegenpartij over uitstekende gidsen te beschikken en zo kon de avond zonder verdere vertragingen beginnen. Onze mannen zouden al snel ondervinden dat de nummer één klassering voor tegenstanders werkt als een rode lap op een stier.

Bob wacht geconcentreerd op de service van zijn tegenstander.

Mishandeling
Bob mocht het spits afbijten tegen Maurice. Het werd een memorabele partij die alle kanten op ging. De eerste game werd eenvoudig gewonnen door Maurice, waarna Bob de tweede game met gemak wist te winnen. In de derde game ging het gelijk op, maar die werd uiteindelijk door Maurice gewonnen. Dat de verwachtingen hooggespannen waren bleek ook uit de wilde bewegingen van Bob, die met zijn racket Maurice z’n hand bont en blauw knuppelde. Hoewel Maurice even van slag leek en zijn tegenstander langszij zag komen, herpakte hij zich hierna en wist hij, met onder andere een heroïsche bal tussen beide benen, de eerste partij te winnen 3-2. Zo bleef de mishandeling van Bob niet onbestraft en keek Heren 9, niet voor het eerst dit seizoen, tegen een achterstand aan. En dit in de wetenschap dat de formatie uit Delft slechts twee punten mocht inleveren om de koppositie te kunnen behouden. Aan Johno de taak om het verlies van Bob weer recht te zetten. Tegenstander Jens liet dit echter niet zonder slag of stoot gebeuren. Onze paardenstaart moest dan ook alle zeilen bijzetten, toen hij de eerste game na enkele gamepoints nog bijna weggaf. Gelukkig was het driemaal scheepsrecht en zo was de stand virtueel weer gelijk. Jens bleek echter niet voor één gat te vangen en vocht zich met 11-8 terug in de wedstrijd. Gezien wedstrijden over de volle vijf games dit seizoen niet bepaald aan Johno besteed zijn, werd de derde game allesbepalend. Beide heren gebruikten voor ieder punt heel wat kunst en vliegwerk en trakteerden het publiek zodoende op meerderde nagelbijtende rally’s. Uiteindelijk was Johno het gelukkigst en wist hij de partij met 1-3 over de streep te trekken.

Bob zit helemaal stuk na de wedstrijd.

Hierna werd het stokje overgedragen aan Johan die het mocht opnemen tegen Bart, die als tweedeklasser vanavond bij de gastheren inviel. Gelukkig is Johan al het hele jaar 2024 op dreef (met een perfecte score) en liet hij zich ook vanavond niet intimideren. Hij raakte dan ook niet van slag, toen hij Bart tot twee keer toe zag terugkomen in de wedstrijd. En hoewel zijn teamgenoten twijfelden aan zijn uithoudingsvermogen, na een week ziekte, was Johan niet klein te krijgen. Zelfs bij een 9-7 achterstand in de beslissende game, liet hij het hoofd niet hangen en knokte zich naar een 11-13 overwinning.

Bob en Johan overleggen welke tips ze Johan mee moeten geven.

Flink laat
Door de lange partijen was het al flink laat geworden. En omdat de lichten spoedig uitgezet zouden worden, moest Paul nog tijdens de thriller van Johan de baan op tegen Vince. Simultaan met de verloren vierde game van Johan, wist onze Limburgse legende (ja, ook Paul schijnt Limburger te zijn!) zijn eerste game wel te winnen. In de tweede game waren de rollen echter omgedraaid. Johan won maar Paul nu niet. Om te voorkomen dat de punten geteld moesten worden, was er echter nog een game vereist voor de equipe uit Delft. Paul liet er dan ook geen gras over groeien en de derde game werd met 9-11 gewonnen. Daarna liep de frustratie met de waardeloze scheids, die voor elke stroke een let leek te geven, te hoog op en wist Paul geen bal meer goed te raken. Vince maakte hier dankbaar gebruik van en won zowel de vierde als vijfde game. En zo wist Heren 9, ondanks de twee verloren partijen, voor de vijfde keer op rij de avond winnend af te sluiten. Dit ondank het kranige verweer van Dekker Zoetermeer H3. En nog belangrijker, met de 9-13 overwinning bleef Heren 9 aan kop van de ranglijst en houdt daarmee het heft in eigen hand.

Paul probeert op tijd de T te halen. Paul geeft een korte bal.

In de derde helft zat de stemming er dan ook goed in, zeker toen bleek dat het licht boven de frituur nog wel gewoon bleef branden nadat het donker was geworden op de squashbanen. Bovendien konden alle squashers terugkijken op een lange en spannende partij, waar eigenlijk niemand echt onderdeed voor zijn tegenstander. Dat de punten toch naar Delft gingen zullen we dan maar toeschrijven aan het geluk van de aanstaande kampioen? Alhoewel het zeker nog niet zo ver is voor Heren 9, dat nog twee wedstrijden voor de boeg heeft, en Victoria H8 nog altijd in de nek voelt hijgen. Door een beter onderling resultaat heeft het team uit Delft echter nog immer de beste papieren in handen. Komende vrijdag speelt Heren 9 thuis tegen Squash & Biljart Ridderkerk H3. Dan zal er wellicht meer duidelijkheid zijn. Maar cadeau krijgt Heren 9 het zeker niet. De formatie uit Ridderkerk gaf Heren 10 afgelopen vrijdag met 15-3 nog een enorm pak slaag. Heren 9 is dus gewaarschuwd!

Ondertussen gaan er ook geruchten dat de eerste scheuren zich beginnen te vormen binnen het sterrenensemble. Zo zou Bob helemaal klaar zijn met de bijdehante opmerkingen van Johno over zijn negatieve wedstrijdsaldo. Het schijnt zelfs zo erg te zijn, dat onze roeptoeter door Paul naar huis gereden moest worden, aangezien hij er bij Bob niet meer in kwam. Het is daarom te hopen dat de formatie uit Delft het nog twee weken weet vol te houden!