fbpx

Heren 9 op matchpoint, titel bijna binnen.

Afgelopen vrijdag speelde Heren 9 alweer de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Met het einde in zicht is de spanning meer dan ooit om te snijden. De WhatsApp stond al de hele week vol met tactieken, analyses en opstellingen. Captain Ruud zorgde, als vanouds, dat al deze informatie ruim op tijd bij alle betrokkenen binnen was, zodat niemand onverhoopt zou weglopen. De teleurstelling was dan ook groot, toen bleek dat Ruud er vanwege zijn aanhoudende gezondheidsklachten zelf niet bij kon zijn. Dit alles zorgde wel voor nog meer motivatie bij zijn teamgenoten om vooral een resultaat te halen en de aanvoerder trots te maken. Dit bleek al vroeg op de avond. De vier hoofdrolspelers zaten ruim op tijd aan tafel voor de voorbespreking. De tegenstanders uit Ridderkerk zouden spoedig volgen en zo begon de avond, in tegenstelling tot de week ervoor, zonder vertraging.

Onze eigen Paul mocht de avond aftrappen (afslaan) tegen de aanvoerder van de tegenstander, Squash & Biljart Ridderkerk H3. Zoals vaker het geval, bleek Paul de grote twijfelaar van de equipe uit Delft. Hij vertikte het om knopen door te hakken. De eerste game ging dan ook met gemak (5-11) naar Izaäk. In de tweede game leek Paul wakker geworden en zijn ritme te vinden (11-3). Vervolgens jojode de wedstijd echter weer net zo makkelijk de kant van Izaäk op (2-11). Dit zigzag patroon werd in de laatste twee games nogmaals herhaald, hoewel de heren deze keer wel dicht bij elkaar bleven (12-10, 9-11). Door de besluitenloosheid van Paul kwam de droom om de New Squash Champions te worden verder onder druk voor de Delftenaren.

Paul serveert tegen Izaak Na afloop ondanks de nederlaag nog lachen, de derde helft lonkt!

Niet voor de eerste keer dit seizoen werd Johno op positie twee dus gedwongen tot puinruimen, in dit geval tegen Daaf. Waar hij normaal al niet rustig is, was onze Limburger vanavond werkelijk Veel te Verschrikkelijk Druk. Het was dan ook niet verwonderlijk, dat verloren zoon Herman-Pieter (HP voor intimi) juist tijdens deze partij weer eens boven water kwam. Onder toeziend oog van HP en onze eigen Maassluisse versie van Gordon, wist Johno zijn overvloedige energie om te zetten in een overtuigende zege (11-6, 11-2, 11-3). Deze overwinning ging vergezeld van Marco’s gebruikelijke klaagzang. Maar tot ieders opluchting liet Gordon het na om echt te gaan zingen. Zodoende zag de wereld er voor Heren 9 al snel weer een stuk rooskleuriger uit.

Johno stijlvol tegen Daaf
Hier zijn de rollen omgedraaid.

Hierna mocht Johan het laten zien tegen Lennart. Waar Johan vorig jaar nog wat ongelukkig alle partijen had verloren (0-4), liet hij de tweede helft van het seizoen zijn PechVogel Verleden achter zich. Vanzelfsprekend diende de Zuid-Afrikaanse Lennart (niet te verwarren met onze eigen kaasboer uit Den Haag) dan ook opzij geschoven te worden. Onze ongenaakbare nummer één mocht zich buiten de baan dan wel gematigder opstellen, op de squashbaan was hij onveranderd meedogenloos. Na de eerste twee games eerlijk verdeeld te hebben (11-8, 8-11), vond Johan het welletjes en trok hij de wedstrijd gedecideerd naar zich toe (11-9, 11-7). En zo wist hij, vrijwel uit het niets, een onverwachte meerderheid te behalen; na zijn laatste wedstrijd van het seizoen kon hij een positief wedstrijdsaldo van +1 overleggen (5W, 4L).

Johan gaat diep tegen Lennert.

Als toetje werd de partij van Samuel tegen Jaco geserveerd. Na een spannende eerste set (11-9), viel vooral op hoe Samuel soeverein de tweede game binnenhaalde (11-2) met een aantal Buitengewoon Bijzondere Ballen. Het absolute hoogtepunt was de return op een strakke lengtebal tussen beide benen door, nadat hij terug naar achter moest rennen na een eerdere drop voorin. Wellicht was Samuel geïnspireerd door de tegenstander van een week eerder. Jaco was echter niet langsgekomen om helemaal weggespeeld te worden. Hij toonde in de derde game karakter (12-14). Helaas voor onze Ridderkerkse vrienden bleek de tank na deze krachtsinspanning leeg. Samuel won eenvoudig de vierde game (11-4) en daarmee de partij. Dat Samuel in de derde helft vervolgens weigerde afstand te nemen van onze roeptoeter, werd niet door iedereen gewaardeerd. Maar gezien de belangrijke punten die hij had binnengehaald, moest dit gedrag wel gedoogd worden. De 14-5 overwinning vergoedde veel!

Samuel strekt zich tegen Jaco
De klus is geklaard, op naar de titel!

En zo had Ruud vanavond wederom een succesvolle formatie opgesteld en dat in een tempo waar ze in Den Haag flink jaloers naar zullen kijken. In de derde helft werd nog volop nagepraat en stiekem al een beetje vooruitgekeken naar het aanstaande kampioenschap. Want dat komt, door een onverwachte nederlaag van Victoria H8 bij Hermes DVS H4 (waarvoor dank!), nu opeens heel dichtbij. Hierdoor hebben onze mannen nog maar zes punten nodig om de titel te pakken. Heren 9 staat dus op matchpoint. Deze punten moeten aanstaande vrijdag in Maassluis worden binnengehaald in de laatste wedstrijd van het seizoen. Gezien de eenvoudige overwinning (15-0) van Heren 10 afgelopen vrijdag op Topsquash Maassluis H3 zou dit geen probleem mogen zijn. In de wandelgangen wordt echter gesproken over een onaangename verrassing die Maassluis nog voor Heren 9 in petto heeft. Ondanks aandringen wil captain Sylvia van der Aa van Topsquash Maassluis H3 niet nader op de zaak ingaan. “Het moet een verrassing blijven”, lacht ze gemeen.

Het wordt dus ongemeen spannend vrijdag in Maassluis. Slaagt Heren 9 er eindelijk in de titel te pakken en daarmee de kelderklasse te ontstijgen? Of gooit Topsquash Maassluis H3 toch nog roet in het eten? En wat doet de enige overgebleven concurrent Victoria H8 in de thuiswedstrijd tegen Max Health Club H4? Of is dat niet meer van belang en doet Heren 9 het gewoon op eigen kracht? Gezien de resultaten mag je het laatste verwachten. Van de laatste tien wedstrijden won Heren 9 er negen. Alleen tegen Heren 10 werd een pijnlijke 7-12 nederlaag geleden. Captain Ruud is dan ook vol vertrouwen in een goede afloop. Hij verwacht ook veel steun van supporters die het team achterna reizen naar Maassluis. Zoiets kan inderdaad het verschil maken. Het is de aanvoerder zelfs gelukt een heuse touringcar aan te schaffen. Voor een prikkie legde Ruud beslag op de onlangs uitgebrande HTM-bus, die door Eritreeërs in Den Haag in de fik was gezet. De bus wordt momenteel weer rijklaar gemaakt. Ruud verzekert dat dit helse karwei op tijd klaar is en de bus door de APK komt. Dus wil je Heren 9 vrijdag per bus achternareizen, meld je dan snel aan bij de medewerkers achter de bar bij Squash Delft. Want vol is vol!