fbpx

Ingaan zomertijd kost Heren 10 dure punten.

Na afloop van de wedstrijd tegen Westvliet H6 ging het bij Heren 10 niet over de glansrijke overwinning met 13-4. Het ging vooral over de twee gemiste punten. Johno was met een 1-3 nederlaag de gebeten hond.

Vooraf werd gerekend op een zware wedstrijd. De uitbeurt tegen Westvliet H6 ging immers in februari nog met 12-6 verloren.

Voorafgaand aan de wedstrijd had captain Ruud, die zelf een avond vrijaf had, de boel daarom nog even flink op scherp gezet. Wilde Heren 10 nog aanspraak maken op promotie naar de tweede klasse, dan moest er gewonnen worden tegen de naaste belager.

En die ‘peptalk’ hielp. Vooral Paul kende een opmerkelijke voorbereiding. Hij schafte voor het treffen zelfs een nieuw racket aan.

Paul ging daarbij niet over één nacht ijs. In zijn afsluitende trainingspartij tegen Ruud op woensdag, trok Paul zo’n beetje alle aanwezige testrackets van Squash Delft uit de kast. Uiteindelijk viel na lang wikken en wegen de keuze op een maar liefst 150 gram zwaar racket.

Een ander opmerkelijk feit: Paul was deze keer ruim op tijd aanwezig, daar waar hij twee weken eerder nog om 20.30 uur kwam aanzakken. En dat terwijl hij als eerste de baan op moest.

Sterker nog, Paul was deze vrijdag als eerste van het team present. Even dacht hij daarom nog dat we wellicht een uitwedstrijd moesten spelen. Het tekende de gedrevenheid van Paul.

In Lars trof Paul een tegenstander die qua leeftijd zijn kleinzoon had kunnen zijn. Paul (bijna 62) was maar liefst viermaal (!) zo oud als zijn 15-jarige tegenstander.

Nadat Lars de eerste game met 11-13 voor zich opeiste, liet Paul daarna zijn ervaring en zijn nieuwe, zware racket spreken. Met strakke ballen langs de muur trok Paul met 11-4, 14-12 en 11-7 de partij over de streep.

Daarna was het de beurt aan Johno. In tegenstelling tot Paul kende hij een dramatische voorbereiding. Wat bleek, het klokje op de oven bij Johno thuis stond nog op wintertijd.

Uiteindelijk moest hij daarom met het tempo van Mathieu van der Poel, halsoverkop op de fiets vanuit Leidschendam naar Delft om nog op tijd aanwezig te zijn.

Johno zou Wouter onderweg oppikken. Maar na 20 minuten wachten buiten in de kou besloot Wouter, nadat hij op de mobiel van Johno geen gehoor kreeg, maar alleen af te reizen naar Squash Delft.

Niet gek dus dat Johno op de squashbaan een uitgebluste indruk maakte. Met 7-11, 9-11, 11-6 en 14-16 moest hij tegen Michel (de vader van Lars) het onderspit delven.

Na afloop verklaarde Johno ook, dat hij de vooraf door de captain opgelegde druk niet aankon. Wouter, die na ontdooid te zijn, als derde de baan op mocht, had nog wel een tip voor Johno: Probeer toch maar een keer sex voor de wedstrijd. De verdere details van Wouter laten we hier maar achterwege.

Sex of niet voor de wedstrijd, Wouter verkeert momenteel in bloedvorm. In een trainingspartijtje versloeg hij vorige week zondag nog Vladimir Poetin, herstel Vladimir Leshko, de huidige nummer één in de laddercompetitie bij Squash Delft. En dat ook nog met afgetekende cijfers.

Terwijl Vladimir (barema 3) geen ruchtbaarheid aan de partij wilde geven, schreeuwde Wouter (barema 6) zijn overwinning van de daken. Hij benaderde zelfs een journalist van het Algemeen Dagblad, in een ultieme poging het nieuws in de krant te krijgen.

Een nieuwe zege in de competitie kon dan ook niet uitblijven. Wouter was met 11-3, 11-4 en 11-5 te sterk voor Richard, de captain van Westvliet H6.

Het is dat je een polonaise niet in je eentje kunt lopen, anders had Wouter dat vast gedaan. Nu deed hij na afloop ‘slechts’ een poging om voor komend seizoen een transfer naar Heren 1 af te dwingen. In hoeverre Wouter door de topspelers van Squash Delft serieus werd genomen vertelt het verhaal niet. Maar voor de gezelligheid kunnen ze Wouter er beslist bijnemen.

Over gezelligheid gesproken, Bob maakte na afloop een wat afwezige indruk. Waarschijnlijk zat hij stilletjes na te genieten van zijn afgetekende zege op zwaargewicht Mark. Met 11-8, 11-4 en 11-5 voldeed Bob ‘gewoon’ aan de hooggespannen verwachtingen.

In de strijd om plek drie op de ranglijst, goed voor promotie naar de tweede klasse, treft Heren 10 volgende week directe concurrent Hermes DVS H4.

Vanwege de nog verder toegenomen druk, staat Johno deze wedstrijd niet in de basisopstelling. Ook fijn voor zijn vriendin. Zij heeft dan ook een avondje vrijaf.