fbpx

Heren 10 zakt finaal door het ijs.

Afgelopen vrijdag is het Heren 10 niet gelukt de gedeelde derde plaats te handhaven of zelfs te verbeteren. Sterker nog, in en tegen Ridderkerk zakte het team finaal door het ijs. Enigszins ontdooid dropen de Delftenaren na een geslaagde derde helft – dat dan weer wel – met een 11-6 nederlaag af. Promotie naar de tweede klasse lijkt plotseling ver weg.

Buiten schijnt de zon. De vogeltjes fluiten. De bomen en struiken komen langzaam in bloei. Met het stralende weekend voor de deur, is zelfs ‘rokjesdag’ in aantocht. Of mogen we het daar na alle ophef over de dickpics niet meer over hebben?Binnen bij Squash & Biljart Ridderkerk is het na afloop echter ijzig koud. De gevoelstemperatuur was na afloop van de wedstrijd tot ver onder het nulpunt gedaald bij Heren 10.

De voortekenen waren vooraf al niet gunstig. Nummer één Johan moest zich daags voor de wedstrijd afmelden met keelklachten. Want ja, om nou na ieder punt van de baan te lopen om handen te gaan wassen, is ook zo’n gedoe. En continu in je elleboog niezen, dat doe je ook niet op de baan. Bovendien is dat lastig met een mondkapje op. Dus op zoek naar een vervanger.

HP meldde triomfantelijk dat hij niet beschikbaar was. Hij zat een weekend in een ‘love bubble’. Nog even nagekeken voor de zekerheid, maar Yab Yum bleek toch echt al meer dan tien jaar gesloten. Om ons uit de (natte) droom te helpen, stuurde HP gelukkig een link door. De site www.lovebubbles.nl had nog nooit zoveel hits gehad. Naar verluid geniet HP dit weekend van het arrangement ‘De zeven wegen naar de hemel’. Met spanning wachten wij zijn wedstrijdverslag af.

Na zijn nederlaag van vorige week zag ook Johno van deelname af. Hij had geen trek in nog een pak slaag. Alle hoop was dus gevestigd op Bob. Betrokken als hij is, informeerde Bob voorzichtig of het om een thuiswedstrijd ging. Het antwoord van captain Ruud liet aan duidelijkheid niets te wensen over: “Nee, Ridderkerk uit. Je speelt op drie Bob. We zien je morgen.” Probleem opgelost, vervanger gevonden.

Maar op de dag zelf diende het volgende probleem zich aan. Iedereen was er klaar voor, behalve Paul, die na zijn degradatie van niveau 7 naar 8 toch echt op vier moest spelen. Een zoektocht tussen de biljarters en darters verderop in de hal leverde geen resultaat op. Paul bleef onvindbaar. De rechterhand (en misschien ook wel de linker) van Gunay Uslu, Staatssecretaris van Cultuur en Media was toch echt op tijd vanaf het Binnenhof vertrokken, zo leerde een telefoontje. Rond half negen kwam Paul dan eindelijk opdraven. Maar toen was het wedstrijdschema al omgegooid.

Bob, die gewend is om te starten, maar door promotie van niveau acht naar zeven eindelijk een keer op drie mocht spelen, moest nu alsnog als eerste de baan op. In de eerste twee games kon hij tegenstander Daaf telkens tot 9-9 bijbenen. Beide games gingen echter met 11-9 verloren. Een gefrustreerde Bob, die vanavond niet zelf hoefde te rijden, kwam er in de derde game niet meer aan te pas.

Daarna mocht Paul alsnog de baan op. Met kansen en gamepoints over en weer, bleek de eerste game cruciaal voor het wedstrijdverloop. Tegenstander Tim trok met 14-12 aan het langste eind, waarna het verzet van Paul gebroken was. Met tweemaal 11-6 kon onze ambtenaar gaan douchen. Bijna was dat niet nodig. In de derde game dreigde met een 9-0 achterstand zelfs een ‘whitewash’. Gelukkig kon Paul de score nog een wat draaglijker aanzien geven.

En dat was nodig ook. Na twee 3-0 nederlagen kon Heren 10 de wedstrijd alleen nog op punten winnen. Dan moest Ruud eerst met dezelfde cijfers winnen van Remon. Maar onze captain faalde jammerlijk, daar waar zijn opdracht een week eerder wel slaagde.

Tegen een sterke Remon kon Ruud een 9-8 achterstand in de eerste game nog ombuigen in 11-9 winst, maar in de tweede game ging het na een 6-6 tussenstand helemaal mis. Met 11-7 moest Ruud het onderspit delven. Na acht gespeelde games had Heren 10 de wedstrijd al verloren.

In de derde game deed Ruud daar nog een schepje bovenop. Hij gaf zelfs een 10-5 voorsprong uit handen. Het pleit voor Ruud dat hij na deze tegenvaller het hoofd niet liet hangen, daar waar Bob en Paul dat eerder op de avond wel deden. Met een agressievere benadering kwam Ruud beter in zijn spel. Met 11-3 en 11-5 trok hij alsnog de wedstrijd naar zich toe. Toch stapte onze captain met gemengde gevoelens van de baan.

De wedstrijd tussen beide nummers één was daarmee voor de teamuitslag een formaliteit. Neemt niet weg dat Wouter na zijn kansloze nederlaag van vorige week uit was op revanche. Inmiddels afgezakt tot een niveau van ‘mager zesje’, mede doordat Wouter maarliefst 13 kilo is afgevallen, trof hij in Izaäk als ‘stevige zeven’ wellicht de ideale tegenstander. Wouter beukte er als vanouds op los en toen de rookwolken waren opgetrokken stond er voor hem een positieve score van 11-5, 11-4 en 11-2 op het bord. Aan Wouter lag het dus niet vanavond.

Het hoogtepunt van de avond was, zoals altijd, de derde helft. Met een gastvrije tegenstander keken we terug op een voor Heren 10 teleurstellende wedstrijd. Maar daarmee doen we tegenstander Ridderkerk tekort. Op hun zege viel weinig af te dingen. Volgende week nieuwe kansen tegen rode lantaarndrager Diepput H5. Met een wat betere voorbereiding kan dan ook voor Heren 10 de lente beginnen.