fbpx

Heren 9 weet het tij te keren.

Na een desastreuze reeks wedstrijden was de stemming binnen Heren 9 zodanig gezakt dat de topspelers binnen het team het niet meer zagen zitten. Mede hierdoor moest het team uit Delft de uitwedstrijd tegen Maassluis H4 spelen met de op papier zwakke opstelling van HP, Paul, Tim en Samuel. Op het laatste moment werd er nog een tactische wissel doorgevoerd waardoor Samuel op 3 zou spelen en Tim op 4. Achteraf bleek dit een meesterzet te zijn waar zelfs Louis van Gaal iets van zou kunnen leren.

De eerste wedstrijd werd dus Paul (Maassluis H4) tegen Tim. In Delft staat Tim bekend om zijn karakteristieke duwtje tegen de bal. Recentelijk heeft Tim in de trainingen hard gewerkt om het duwtje te vervangen door een daadwerkelijke slag en dat heeft tijdens de wedstrijd zijn vruchten afgeworpen. Hoewel het duwtje zich zo nu en dan liet zien, werd het overschaduwd door strak geslagen ballen die achter in de hoek belanden. Deze bleken te sterk voor zijn tegenstander waardoor Tim de eerste game won met 4-11. Dit verlies kwam zo hard aan bij Paul dat zijn racket dwars door de squashbaan vloog. Met zowel het technische als mentale voordeel wist Tim de volgende twee games ook te winnen met 7-11 en 9-11.

Tim gaat de bal met gevoel wegleggen.

Een goed begin is het halve werk maar, zoals in de vorige weken ook bleek, was Heren 9 er nog niet. De volgende wedstrijd ging tussen Frank en Paul (Delft H9). De eerste bloedstollende game ging uiteindelijk met 16-14 naar Maassluis. Paul was na de eerste game of helemaal uitgeput of helemaal van zijn à propos, misschien wel beide. In de tweede game wist Paul dan ook geen enkel punt naar zich toe te trekken, het werd dus 0-11. Gelukkig geven de mannen uit Delft niet zo snel op, na wat motiverende woorden en tactische inzichten ging Paul weer aan de bak. De derde game werd met 5-11 beslissend gewonnen door Paul. Van een volledige come-back was helaas geen sprake. Frank wist zich te herpakken en won de vierde game met 11-3.

Paul Thewissen in full swing.

Met dit resultaat leek de avond een herhaling te worden van de nederlagen van voorgaande weken. De hoop was gevestigd op HP die het op positie 1 moest opnemen tegen Joep. Hoewel in de wandelgangen het woord ‘kansloos’ meermaals is gevallen bleek niets minder waar. HP liet zien wat decennia ervaring op de squashbaan waard zijn en heeft Joep alle hoeken van de baan eens grondig laten inspecteren. De groene rots in de branding van H9 liet zich door niets verzetten en wist de winst binnen te halen met 8-11, 7-11 en 7-11.

HP juicht voordat het punt binnen is.

De laatste wedstrijd van de avond was tussen Martin en Samuel. De teamwinst was na de overwinning van HP al binnen voor H9 dus zou er van prestatiedruk geen sprake moeten zijn. Helaas bleken de in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst voor Samuel. De eerste twee games werden door Martin gewonnen met 11-7 en 12-10. De consequenties van verliezen werden door vriendin en superfan Natalia nog even goed duidelijk gemaakt waardoor Samuel, vechtend voor zijn eigen leven, de derde game wist te winnen met 6-11. Net als bij Paul liet de come-back op zich wachten en won Martin de vierde game overtuigend met 11-4. Het is nog afwachten of Samuel heelhuids zal verschijnen bij de clubkampioenschappen van zondag.

Samuel in full stretch.

Met deze winst wist Heren 9 op heroïsche wijze de stroeve reeks nederlagen te doorbreken en dit werd dan ook uitbundig gevierd in de derde helft. Het speciaalbier vloeide rijkelijk en de frituur draaide overuren. Hopelijk is deze overwinning voldoende om het zelfvertrouwen binnen het team te repareren en volle moed de rest van het seizoen aan te gaan