fbpx

Heren 9 stuurloos zonder Kapitein

Na het verlies in Schiedam stond deze week de clash met Houtrust op het programma. Het zou vanavond niet alleen om plek 4 van de ranking gaan, ook de titel “beste H9 van heel NL (3de klasse, afdeling 1)” stond op het spel. Dat het geen makkelijke avond zou worden was eerder in de week al duidelijk geworden, captain en sterreporter Ruud de Groot was niet beschikbaar. In zijn plaats moesten Bob en Johno respectievelijk het team coachen en de avond documenteren. HP was aan het lallen, eh carnavallen. En daarbovenop was onbetwiste nummer één Johan nog altijd niet fit genoeg om de wedstrijd te spelen.

HP aan het carnavallen

Zijn vervanger werd in Samuel Austin gevonden. Vorige week nog de held van heren 9, en de enige die zijn wedstrijd wel wist te winnen. Deze week kwam Samuel echter wat moeilijker uit de startblokken. En ondanks het inspelen met H9-superfan Natalia ging de eerste game met 4-11 naar tegenstander Aleksey. Onder luid gebrul van de fanatieke aanhang wist Samuel de wedstrijd echter als nog te keren en kwam hij met 11-5 en 11-1 snel op voorsprong. Aleksey haalde nog alles uit de kast om de wedstrijd toch nog naar zich toe te trekken, maar Samuel was weer helemaal los en wist de laatste game ook te winnen (11-7). Net als vorige week kwam H9 dus op voorsprong door onze nieuweling, en was het nu zaak voor de overige spelers om de overwinning over de streep te trekken.

Samuel Austin in actie.

In de volgende wedstrijd mocht Tim het opnemen tegen Rens. Ook Tim was al vroeg begonnen met inslaan, om deze keer zonder opstartproblemen meteen in de wedstrijd te komen. Echter werd de eerste game toch weer verloren, hoewel Tim er deze week toch een stuk dichterbij zat (9-11). Onze ere-Limburger liet het er echter niet bij zitten, en er volgde een thriller game. De ballen vlogen om de oren en de punten werden als stuivertjes op en neer gewisseld. Het publiek ging er andermaal achterstaan en uiteindelijk wist Tim op heroïsche wijze de tweede game te winnen met 13-11. Helaas bleken dit de laatste stuiptrekkingen en trok Rens de laatste twee games (7-11, 8-11) gedecideerd naar zich toe.

Backhandje van Tim van der Maas. Technisch sterk.

Hiermee was de score weer gelijk en mocht Johno het opnemen tegen Fransman Didier, een wedstrijd tussen twee buitenlanders dus. In zijn inmiddels beroemde tenue speelde Johno vanavond als de ware Messi. De teleurstelling was dan ook groot toen bleek dat squash toch echt een ander spelletje is dan voetbal. Weliswaar kwam de Limburger goed mee, op de beslissende momenten deed hij keer op keer wat hij dus absoluut niet moet doen: nadenken. Dit zorgde ervoor dat er twijfels in Johno’s spel kwamen, en ballen gemist in plaats van geslagen werden. Dit alles doet echter niks af aan een goede overwinning van Didier (9-11, 8-11, 7-11), want waar de Fransen normaal bekend staan om de witte vlag al snel tevoorschijn te halen, beet Didier zich vast in de wedstrijd en vocht hij voor ieder punt.

Johno op de baan. Hé alweer dat Argentinië shirt. Heeft hij er maar één voor het squashen.

Na deze pijnlijke nederlaag was het aan gelegenheidscaptain Bob om toch nog iets van de avond te maken. Het begon echter al weinig veelbelovend, waar de rest van het team ruim op tijd aanwezig was, kwam Bob drie hele minuten na aanvang binnen vallen. Het was dus maar goed dat hij pas als laatste moest spelen! Tegen Pijke wist hij in de eerste twee games geen vuist te maken (6-11, 3-11). Hiermee was de avond al beslist in het voordeel van Houtrust. Bob liet het hoofd er nog niet bij hangen en kreeg in de derde game zowaar een gamepoint op 10-8. Dat hij hier zelf ook erg van schrok, bleek uit een enorme misspeer, waarna Pijke alsnog doordrukte en de wedstrijd met 10-12 besliste.

Bob half duikend naar een backhand. Voorkeurskant van de fotograaf in kwestie.

Zoals het een professionele sport organisatie betaamt zouden er geen overhaaste beslissingen genomen worden in de inmiddels hoog opgelopen emoties. Daarom werd tot zaterdagochtend gewacht om Bob per direct uit zijn tijdelijke functie als captain te ontheffen, gezien de toenemende druk van alle fans was zijn situatie niet langer werkbaar. Ook Johno zal gevolgen ondervinden, door zijn groeiende reeks aan verliezen, zal hij snel afzakken naar niveautje 9 en hierdoor als nummer 4 moeten spelen. Wellicht dat hij dan weer van belang kan zijn voor het team.

Was er dan helemaal geen goed nieuws uit Delft te verkondigen deze avond? Gelukkig wel, de derde helft werd door de spelers van H9 namelijk overtuigend gewonnen. Het werd zelfs zo gezellig dat er een telefoontje volgde van Louis van Gaal; heren 9 is in zijn geheel geselecteerd voor het WK ter bevordering van de sfeer in de kleedkamer. Het laatste woord kwam van de echte captain Ruud, die de avond geheel in Vader Abraham-stijl samenvatte:

Kunnen jullie door een waterkraan?
Ja wij slaan ze van de baan!
Is dat niet wat ongegrond?
Ja wij hadden een te grote mond