fbpx

Heren 9 dendert doorrrr…

Squash Delft H9 gaat als een olifant door de porseleinkast in de kelderklasse. Na eerdere zeges op Squash Delft H10 en HSRC H4 moest afgelopen vrijdag ook het hooggeplaatste Hermes DVS H4 eraan geloven. Het team van captain Ruud de Groot boekte in Schiedam een 3-12 zege. Maar met drie overwinningen uit evenveel gespeelde wedstrijden staat Heren 9 ‘slechts’ op de derde plaats van de ranglijst. Dat komt doordat de teams erboven een wedstrijd meer hebben gespeeld. Zij voelen echter de hete adem van Heren 9 in de nek.

Paul Thewissen ontvangt.
Nadat in Schiedam de koffiedampen waren opgetrokken, mocht Paul Thewissen als eerste aan de bak tegen Theo van Dalen. Dat bleek echter een ongelijke strijd. Theo deed er alles aan, maar kon niet voorkomen dat Paul de Delftenaren op voorsprong zette. Met 9-11, 4-11, 5-11  stuurde Paul zijn opponent huiswaarts. Daarna was het de beurt aan Ruud de Groot, die voor het eerst in al die jaren Danny van Hees een keer als tegenstander trof. Telkens ontliepen beide spelers elkaar. Zoals vooraf ingeschat waren Ruud en Danny aardig aan elkaar gewaagd. In een enerverend potje, dat af en toe werd overschaduwd door wat scheidsrechterlijke dwalingen van de strenge arbiter Marco Rombout (hij was als mascotte, maar bovenal voor wat gratis biertjes mee afgereisd naar Schiedam), kwam het dus aan op details. Zo was het van groot belang, dat Ruud net op tijd ontdekte dat er nog een lijmtang op zijn schoenen zat. Ruud is nogal slecht in weggooien en had zijn squashschoenen aan een revisie onderworpen.

Ruud begon sterk, maar trok ternauwernood met 10-12 de eerste game naar zich toe, nadat hij Danny een aantal keer had laten terugkomen. In het tweede bedrijf waren de rollen omgekeerd. Toen keek Ruud telkens tegen een achterstand aan. Danny wist echter de gamepoints niet te benutten en kreeg aan het einde de rekening gepresenteerd. Ruud pakte met 11-13 alsnog de game en het verzet van Danny was gebroken. Met 4-11 pakte Ruud ook de derde game en boekte daarmee een 0-3 zege. Johan Stevens had dus aan één game genoeg om de zege voor Heren 9 al in een vroegtijdig stadium veilig te stellen. Dat lukte echter niet. Johan had een totale offday en tegenstander Adhir Vigg profiteerde optimaal. Met 11-8, 11-7, 11-8 ging Johan de bietenbrug op.

Samuel Austin legt aan voor een vernietigende backhand.

Daardoor werd het weer spannend en lag de druk plotseling volledig op de schouders van Samuel Austin. En dat terwijl Samuel na de eerste twee gewonnen partijen al bijna de polonaise liep. Eindelijk kon hij een keer zonder druk spelen. Niets was minder waar. Bovendien had tegenstander Hermes DVS H4 in alle drie de voorgaande wedstrijden de punten moeten tellen. Heren 9 was dus op voorhand gewaarschuwd. Maar om tot hetzelfde resultaat te komen moest Scott Larsen dan wel met 3-0 van Samuel winnen. De wedstrijd werd echter een kopie van de partij tussen Danny en Ruud. Samuel trok ternauwernood de eerste game met 9-11 over de streep, overleefde vervolgens drie gamepoints in het tweede bedrijf en won de game alsnog met 11-13 om uiteindelijk af te sluiten met een 4-11 zege in de laatste game. Met 3-12 boekte Squash Delft H9 daardoor alsnog een ruime zege.

Bankzitters van Heren 9.

Terug bij Squash Delft kwam eigenaar Sammy triomfantelijk buurten bij Heren 9. Hij had de ranglijst bekeken en constateerde dat het debuterende Squash Delft H10 na vier speelrondes bovenaan staat en dus een voorsprong koestert op de ‘oude rotten’ van Heren 9. Het verschil is echter drie punten. Bovendien heeft Heren 9 nog een wedstrijd tegoed. De stand geeft dus een enigszins vertekend beeld. Neemt niet weg dat de scouts van Squash Delft (Sammy, Ilja en Ruud) prima werk hebben afgeleverd deze zomer. Een heel nieuw team samenstellen en dan bovenaan staan in de competitie. Daar is die voetbalclub uit 020 vast jaloers op. Van gedwongen ontslag is bij Squash Delft dan ook geen sprake. Hoewel komende vrijdag alles weer anders kan zijn. Squash Delft H9 ontvangt dan Max Health Club H4, de nummer twee op de ranglijst, terwijl koploper Heren 10 op de baan ernaast aantreedt tegen nummer vier Victoria H8. Dat beloven interessante partijen te worden.