fbpx

Deel van Squash Delft Heren 9 is al gepromoveerd.

DEEL SQUASH DELFT HEREN 9 AL GEPROMOVEERD

 

Ook dit jaar is de doelstelling voor Squash Delft H9 weer het hoogst haalbare: Promotie naar de tweede klasse. Niets meer en niets minder. Al na twee competitiewedstrijden ligt H9 op titelkoers. Werd eerder al Squash Delft H10 aan de zegekar gebonden, afgelopen vrijdag moest HSRC H4 eraan geloven. Met 15-1 werd de tegenstander huiswaarts gestuurd. Maar dat is lang niet alles. Een deel van de spelers van H9 is inmiddels al gepromoveerd. Nu de rest van het team nog. Wat de afgelopen jaren niet lukte, moet dit seizoen maar eens gebeuren.

 

Liefst het halve team promoveerde de afgelopen dagen. Zo mochten Ruud de Groot en Samuel Austin deze vrijdag (tijdelijk) ruiken aan het niveau van de eerste klasse. Zij hielpen respectievelijk Squash Delft H7 en H4 als invaller uit de brand. Met een 3-1 nederlaag bezorgden beide spelers hun team daarmee een puntje. Ook Marco Rombout promoveerde dit weekend, naar de ziekenboeg welteverstaan. Daar neemt hij voorlopig plaats naast HP, die er al langer bivakkeert. De mooiste promotie kwam echter op naam van Johno van IJsseldijk, die afgelopen donderdag afstudeerde aan de TU in Delft.

Niemand weet waarin, maar Johno deed het toch maar. In perfect steenkolenengels – Louis van Gaal zou er jaloers op zijn geweest – verdedigde hij zijn proefschrift. Vooraf was Johno nog even snel naar de kapper geweest. Zijn Argentinië-shirt had hij ingeruild voor een maatpak, of iets wat daarvoor moest doorgaan. Een puike prestatie en dat wilde Johno weten ook. Voortaan moeten we hem aanspreken met ‘Herr Professor Doctor Ingenieur Johno Maradonno van IJsseldijk’. Naar verluid heeft hij bij Sammy zelfs een eigen kleedkamer aangevraagd. Mochten de padelbanen er niet komen, zal Sammy aan de wens van Johno kunnen voldoen. Anders komt er alleen een Dixi-toilet naast de voordeur bij Squash Delft.

Gefeliciteerd Johno

Uiteraard was het na afloop groot feest. Johno had zelfs de hele Bierfabriek in Delft afgehuurd. En dan zie je de ware aard van de spelers van H9. Teamcaptain Ruud schitterde, net als een aantal andere leden, door afwezigheid. Maar Bob Schadron, die de laatste tijd nauwelijks op de squashbaan had gestaan maar wel vaak bij festivals was gespot, en de geblesseerde HP stonden vooraan om Johno te feliciteren. En om een biertje te drinken. Zelfs oud teamlid Wouter Stoffels, ook in de lappenmand, was komen opdraven. Gelukkig had het feestje van Johno geen invloed op de wedstrijd een dag later. Niemand hoefde voorafgaand aan de wedstrijd te blazen.

Marco houdt wel van een biertje.

En dat was maar goed ook. Want onze eerste twee spelers van de avond, Bob en Marco zouden zeker niet door de blaastest zijn gekomen. Niet alleen Bob speelde een benevelde wedstrijd, ook Marco stond nog vol na zijn uitstapje naar München voor het vieren van het Duitse Oktoberfest. En dat al in september. Zou dat ook met de opwarming van de aarde te maken hebben? Enfin, Bob deed wat hij moest doen en versloeg teamcaptain Bas de Groot van HSRC H4 met klinkende cijfers: 11-2, 11-7, 11-6. Ook Marco boekte met 11-7, 11-3, 13-11 een 3-0 zege. Tegenstander Lars de Rijke kon Marco alleen in de laatste game goed partij geven. Toch kwam voor Marco de kater alsnog. Hij heeft aan de wedstrijd tegen HSRC een nare blessure overgehouden, zo bleek.

Tim van der Maas serveert in zijn wedstrijd.

Tim van der Maas stuitte vervolgens op de meeste weerstand. Thomas Henquet snoepte Tim zelfs een game af: 13-11, 8-11, 11-5, 11-3. Het slotakkoord was deze avond voor Paul Thewissen. Hij liet met 11-3, 11-6, 11-9 tegenstander Daan de Raaf kansloos. Doordat Squash Delft H10 op de andere baan goede zaken deed tegen koploper Hermes DVS H4, door op punten met 11-8 te winnen, stegen de promotiekansen van H9 verder. Toen aan het eind van de gezellige avond captain Ruud de Groot van H9 en H10 zelfs mocht douchen met enkele spelers van Squash Delft H1, was het feest compleet. Als dat geen promotie is…

Paul Thewissen volgt de bal en maakt zich op voor een genadeloze backhand.

Komende vrijdag speelt H9 uit tegen Hermes DVS H4 in Schiedam.