fbpx

Heren 10 pakt laatste strohalm.

Afgelopen vrijdag pakte Heren 10 de laatste strohalm in de strijd om promotie naar de tweede klasse. In eigen huis werd directe concurrent Hermes DVS H4 met 12-7 verslagen. Het gat met de Schiedammers werd daarmee verkleind tot nog slechts twee punten.

De spanning was de hele week voelbaar. Het ging nergens anders over. Alsof er geen corona meer bestaat en de oorlog in Oekraïne tot het verleden behoort. Heren 10 moest en zou winnen van Hermes DVS. Althans, volgens Wouter, die wel erg graag wil promoveren.

Wouter stond daarom ook niet in de basisopstelling. Ook (de) Bob ontbrak. We speelden immers thuis. HP die wel moest spelen, bleek voor de tweede maal op rij ‘dubbel geboekt’. Zat hij eerst met zijn vrouw in een ‘love bubbel’, deze keer was het excuus nog vager.

HP gaf de nadrukkelijke voorkeur aan een bijeenkomst in een kerk met vrouwen en dildo’s aan ballonnen. Het is nauwelijks voor te stellen dat De Paus daar zijn fiat aan gaf. Mogelijk is er na de dickpic affaire een nieuw schandaal op komst en moeten we HP voor langere tijd missen.

Johno en Johan bekijken het vanaf de zijkant.

Ook Hermes DVS onderkende het belang van de wedstrijd. Captain Cora de Bruin had zelfs haar man Marcel uit team 3 opgesteld.

Paul mocht als eerste de baan op. Hij trof echter in Danny van Hees een taaie tegenstander. Te taai voor onze topambtenaar van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

De rechter- en linkerhand van Staatssecretaris Gunay Uslu van Cultuur en Media maakte een uitgebluste indruk. Maar wat wil je ook? Paul is dagelijks bezig met het voorbereiden van al die politieke spelletjes en moddergevechten. Dan houdt het natuurlijk een keer op.

Een beetje jammer dat Heren 10 daar dan de dupe van wordt, maar oké. Paul maakt zich wel hard, om bij promotie de wedstrijden van Heren 10 voortaan live bij Studio Sport op de tv te krijgen.

Met 7-11, 6-11 en 5-11 droop Paul af, om later op de avond Danny alsnog met 3-1 te verslaan. Maar toen ging het nergens meer om.

Paul was deze avond beter in scheidsen.

Iemand die er wel altijd staat als het ergens om gaat is captain Ruud. Althans, met uitzondering van de allereerste competitiewedstrijd tegen Hermes DVS. Ruud werd toen met 3-1 verslagen door Cora, vandaag ook weer zijn tegenstander. Daarna won hij zeven wedstrijden op rij.

Getergd door Wouter, die het deze week in zijn hoofd haalde om in een shirt van die voetbalclub uit 020 op de squash te verschijnen – het wordt tijd voor kledingvoorschriften bij Squash Delft – liet Ruud er ditmaal geen gras over groeien. Met 11-6, 11-7, 11-7 werd de nederlaag in Schiedam rechtgezet en het verlies van Paul eerder op de avond weggepoetst.

Daarna was het de beurt aan Johan, die het moest opnemen tegen Marcel. Niveau 6 tegen 5. Daar was op de baan niet veel van te merken. Sterker nog, Johan nam gedecideerd met 11-7, 11-7 een 2-0 voorsprong.

Johan maakt zich op voor een volley.

Dit tot ongenoegen van captain Cora van de tegenpartij. Zij had haar man niet gecharterd om afgedroogd te zien worden. We weten het niet zeker, maar vermoedelijk stelde Cora hem een voetreis terug naar Schiedam in het vooruitzicht als Marcel tijdens het restant van de partij niet beter zou presteren.

Hoewel Cora altijd in een rokje speelt, was wel direct duidelijk wie de broek aan heeft in ‘Huize De Bruin’. En helpen deed het zeker. Marcel richtte zich op en met 11-4, 11-8 pakte hij de derde en vierde game.

In een hoogstaande wedstrijd trok Johan echter aan het langste eind. Met een tussensprint in de beslissende game legde hij de basis voor de 11-6 en daarmee een 3-2 zege.

Daarna werd het bibberen voor Heren 10. Met Johno in plaats van HP leek de wedstrijd alsnog verloren te gaan. Tegenstander Maarten van Gelderen bleek een Johno 2.0, een betere versie dus. Beide spelers speelden hetzelfde type spel, maar Maarten net wat beter. Met 11-6, 11-5 trok hij de eerste twee games naar zich toe. Het verschil van zeven punten op de ranglijst was daardoor niet meer te dichten deze avond.

Maar verder achterop raken was geen optie, vond ook Johno. Ook hij was deze week in de training op scherp gezet door Wouter. Johno rechtte de rug en pakte de derde game met 11-8.

Johno op de baan en Cora als scheidsrechter.

Het leek niet genoeg. Op 9-6 achter sloeg Johno (pas) zijn eerste service van de partij ‘out of court’ en gaf daarmee Maarten vier matchpoints. Dat was voor Johno echter het sein er nog een schepje bovenop te doen.

Langs de kant zei Johan het hem voor. “Gewoon zes punten op rij halen Johno.” En zo geschiedde. Daar waar Johno doorgaans het koppie laat hangen, waarschijnlijk door die zware paardenstaart, gebeurde nu het tegenovergestelde. Na de 12-10 in de vierde game pakte een getergde Johno ook de beslissende game met 11-6. Johno 1.0 had Johno 2.0 alsnog verslagen.

Hermes DVS bleek een sportieve verliezer en na afloop was het gezellig in de bar. Cora had nog wel een verbeterpunt. “De witte wijn bij Squash Delft is echt niet te zuipen”. Als een goede gastheer bracht Ruud dat direct bij het barpersoneel onder de aandacht.

De kans is echter groot, dat beide teams elkaar volgend seizoen ontlopen. Of Hermes DVS, of Heren 10 zal promoveren naar de tweede klasse. Met twee punten voorsprong en een op papier iets makkelijker programma in de resterende vier wedstrijden hebben de Schiedammers alles nog in eigen hand. Maar Heren 10 heeft na de zege de druk wel verder opgevoerd.