fbpx

Friday Night was weer Special!

Afgelopen vrijdag was er weer een nieuwe editie van de Friday Night Special. Na het succes van de vorige keer moest er een herhaling komen en dat is gelukt. Met 42 spelers moest het een gezellig toernooi worden. In 5 verschillende poules gingen de spelers de strijd aan.

De eerste poule was de dames poule waar 5 dames het tegen elkaar opnamen. Hierin speelde Maaike van Ruler weer sinds een tijdje afwezigheid, waren er twee nieuwe dames: Hanna Yurchenko en Laura Tangelder, liet Yinte Verberne weer zien waarom ze eigenlijk competitie zou moeten spelen en was de vorm van winnares Judith Vis weer weergaloos!

De tweede poule was een poule met 12 spelers. Hierin ook weer wat nieuwe gezichten vanuit Squashvereniging de Sluipers, wat namen die op de ladder flink presteren en die dat hier ook lieten zien en waarin de finale tussen Kaj Docks en Amar Poetoe eindigde in een 5-setter voor Amar Poetoe!

De derde poule bestond uit spelers die al wat langer meespelen op de ladder en sommige competitie spelers zijn. Mooi om het niveau te zien van deze spelers. Hierin heeft Tim van der Maas de finale gehaald en nam het daar op tegen Daniël Keller. Uiteindelijk won Daniël Keller deze wedstrijd en daarbij zijn eerste toernooi! Hopelijk wint hij er nog meer!

De vierde poule bestond uit competitie spelers uit de 3e en 1e klasse! Dat moest mooie wedstrijden geven waar Arjan Ernst uit Sluipers voor een verrassing zorgde om het daar op te nemen tegen de ervaren Stef Kalkhoven. Stef liet zien hoe je kalm kon blijven in een finale en won deze met 3-1!

De 5e, en laatste, poule bestond uit de toppers van Squash Delft. Met namen als Hernan Guidi, Tymon Vermeulen, Manuel Dionisio en Joël Hinds was, ons vlaggenschip, Heren 1 vertegenwoordigd op dit gelegenheidstoernooi! Jos de Ling, Vladimir Leshko, Maarten Kroesen en Walter Knulst durfden het op te nemen tegen deze mannen en dat monde uit in mooie wedstrijden. Hierin liet Tymon Vermeulen zien hoe hij presteert door, de in vorm spelende, Manuel in de halve finale te verslaan. Hernan Guidi, De man die al heel wat toernooien heeft gewonnen dit jaar, wachtte op Tymon Vermeulen in de finale, en wat voor een finale! de eerste game ging met 11-8 naar Hernan, die toch wel moeite had met het snelle, effectieve spel van Tymon. Dat bleek ook toen Tymon de tweede game met 10-12 naar zich toetrok. Hernan herpakte zich in de derde game en ging minder fouten maken. Hierdoor won hij met 11-9. Tymon zette alles op alles om te winnen en dat resulteerde dan ook in een 9-11 overwinning en dus een 5-setter in de finale! Met hoog tempo, lange rallies en effectief squash wist uiteindelijk Hernan Guidi de finale te winnen. met 11-6 pakte hij de laatste game en daarmee de eerste plek in Poule 1!