fbpx

‘Double downer’ voor Heren 9

Afgelopen vrijdag stond voor Heren 9 de uitwedstrijd tegen Westvliet H3 op de rol. Na eerst gecheckt te hebben waar het tv-scherm zich bevond, doken de heren spelend op de posities één, twee en vier direct de kleedkamer in. Na het Wilhelmus kon niet alleen de WK-kwartfinale Nederland-Argentinië van start, maar nam ook de altijd beladen squashderby een aanvang. Onze Bob, spelend op positie drie, kon nog een kwartiertje op het grote scherm meepakken. De rest moest het doen met livebeelden op de mobiele telefoons.

De squashwedstrijd verliep enigszins synchroon met het onbeduidende potje voetbal in Qatar. Om direct verwarring te stichten, moesten op initiatief van Westvliet eerst de nummers één de baan op. Daarmee viel het tactische plan van H9 meteen in duigen. Toen de stofwolken waren opgetrokken en de rust enigszins was weergekeerd, bleek Johan de partij nipt met 3-2 te hebben verloren. Johan, terugkerend van een blessure, speelde met de nodige reserves en wilde niet direct forceren.


Johan Stevens (L)

Daarna ging het gegoochel met de speelvolgorde vrolijk verder. Tim wilde als nummer twee graag de baan op. De nummer vier van Westvliet dacht daar echter anders over. Voor Tim het wist, stond laatstgenoemde al op de baan. En wat Tim ook probeerde, het lukte hem niet om de tegenpartij op andere gedachten te brengen. Dus moest onze Samuel als nummer vier eerst aan de bak. Onze eigen ‘Toren van Joure’ verkeerde in bloedvorm. Met 3-0 sleepte Samuel de wedstrijd uit het vuur. Daarna was het dan toch de beurt aan Tim. Als een ware ‘Gakpo’ vloog hij uit de startblokken, met een 2-0 voorsprong tot gevolg. Maar helaas verloor Tim na rust de scherpte en ging de wedstrijd alsnog met 3-2 verloren.


Samuel Austin

Bob moest als nummer drie dus het nodige repareren. Zijn eerste twee games waren echter niet om over naar huis te schrijven. Echter, via de eerste verlenging trok Bob toch de derde game over de streep en keek hij nog maar tegen een 2-1 achterstand aan. Op dat moment scoorde Nederland in de 100e minuut de 2-2 tegen Argentinië. Voor Bob een extra motivatie op jacht naar dezelfde score. In de euforie trok Bob alle registers open. Hij bleek echter met zijn gedachten al te veel bij de strafschoppen. Een 3-1 nederlaag was zijn deel, waardoor de lastige uitwedstrijd tegen Westvliet uiteindelijk met 12-8 verloren ging.

De derde helft ging gepaard met verlenging en penalty’s in Qatar, terwijl het bier bij Westvliet rijkelijk vloeide en het bruine fruit op grote schaal rondging. Maar ook in Qatar ging het jammerlijk mis. Een ‘double downer’ dus voor H9 deze avond. Het Nederlands elftal moest naar huis. H9 heeft echter nog de gehele tweede seizoenshelft om het nodige recht te zetten. Daar vertrouwen we op!