fbpx

Wie wint de Gouden Kerstmuts?

16 December was het weer zover: Een gezelligheidstoernooi bij Squash Delft. Dit keer een lange ballen variant waarbij alles over de shortline gespeeld moest worden. Een toernooi waar technisch spelen misschien wel belangrijker is dan tactisch spelen…

De avond begon om 8 uur met 8 spelers die klaar stonden om te starten. Na kort de regels afgesproken te hebben begonnen dan ook de eerste wedstrijden. Leuk om zoveel variatie en ervaring te zien op de baan. Na de eerste ronde hadden we, helaas, de eerste afvaller met een blessure. Roberto Spaan moest afhaken. Gelukkig stond organisator Ilja van Elten klaar om het over te nemen.

Na een poulefase werd het speelveld verdeeld. De nummers 1 en 2 van beide poules kwamen tegenover elkaar te staan en de nummers 3 en 4 gingen strijden voor plek 5 t/m 8. Na de halve finale vielen helaas nog twee spelers uit: Jan Jouvenaar en Joël Hinds moesten het afleggen tegen de duur van zo’n lange ballen strijd.

In de finale werd het nog spannend. Martijn Stalenhoef nam het op tegen Stefan Janssen. Na een spannende eerste pot stond Stefan voor. In de tweede wedstrijd bleek dan ook dat het lang kon duren. Met beide heren op verschillende game- en matchballs moest Martijn toch zijn meerdere erkennen in Stefan die dan ook de tweede wedstrijd won. De Gouden Kerstmuts ging naar Stefan Janssen!

Al met al een mooie avond met een klein clubje. Hopelijk is er meer animo bij het volgende toernooi want hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Bedankt aan allen die meededen en gefeliciteerd Stefan met je overwinning!