fbpx

Bijzondere week voor Heren 9

Zonder ook maar één squashbal te slaan – de competitie ligt stil vanwege het NK – beleefde Squash Delft H9 toch een bijzondere week. Het hoogtepunt van dit seizoen wellicht. Wat was er aan de hand? Hadden de andere teams uit de derde klasse – de kelder van onze vaderlandse squashcompetitie – zich massaal teruggetrokken en was Heren 9 daardoor voor het eerst gepromoveerd? Iets waar het team al jarenlang op aast. Nee, niets van dit alles. Op 8 februari bereikte Herman-Pieter Nijhof – ‘HP’ voor intimi – de respectabele leeftijd van 50 jaar. En daarmee bestaat Heren 9 nu voor de helft uit 50-plussers.

Dat moest natuurlijk gevierd worden. Op 11 februari huurde HP daarom Squash Delft af – althans de bar – om met elkaar het glas te heffen. Dat laatste gebeurde veelvuldig, want HP had al zijn familie en vrienden uitgenodigd. Nooit geweten dat een VVD-er in deze tijd nog zoveel vrienden heeft. Mark Rutte zou er jaloers op zijn. Voor Heren 9 was de avond extra speciaal. Dit bleek de eerste thuiswedstrijd waarbij de rekening niet door het team zelf betaald moest worden. De onderlinge wedstrijden op de squashbaan werden daarom geannuleerd. Heren 9 startte de avond direct met de derde helft. Daarin worden doorgaans ook verreweg de meeste punten gescoord. Zelfs onze zwaar geblesseerde Johno van IJsseldijk scoorde er deze avond op los.

Vader Abraham was – hoe kan het ook anders bij een 50e verjaardag – geboekt voor de toespraak, maar bleek onlangs overleden. Dus nam teamcaptain Ruud de Groot het woord. Hij stelde HP gerust: 50 is niet het begin van het einde. Ruud is daarvan met 58 jaren jong het levende bewijs. En Paul Thewissen is de 60 al ruim gepasseerd en blaast nog steeds zijn partijtje mee. En wat te denken van Bob Schadron? Hij was als 50-plusser vorige week nog onze held in de topper in en tegen Maassluis. Bob heeft dagen naast zijn schoenen gelopen. Pas ter gelegenheid van het feestje van HP trok hij voor het eerst zijn schoeisel weer aan. Dansschoenen welteverstaan. HP had voor deze avond immers een echte dj geboekt. Net als normaliter op de squashbaan vlogen ook op de dansvloer de vonken ervan af. En dat betekende dat er tussendoor tijdig geblust moest worden. Het bier vloeide dan ook rijkelijk. Sammy en zijn personeel konden achter de bar het tempo nauwelijks bijbenen.

HP spaart voor een elektrische fiets, maar Heren 9 weigerde daaraan bij te dragen. “Kom op HP, je bent 50 geworden, geen 75”, was de teamcaptain in zijn toespraak duidelijk. En dus werd het een ‘Love Bubble-pakket’. HP wilde, naast een bijdrage voor zijn nieuwe fiets op batterijen, graag vloeibare presentjes als verjaardagscadeau. Bij HP denkt Heren 9 dan al snel aan glijmiddel, massageolie en – in iets mindere mate – alcoholische versnaperingen. HP schittert immers regelmatig door afwezigheid wanneer er weer een competitiewedstrijd op het programma staat. “Dubbel geboekt”, is dan zijn enige excuus. Heren 9 weet dan wel hoe laat het is. HP geniet met zijn vriendin van een ‘Love Bubble-weekend’. En geef hem eens ongelijk. Stiekem zijn de overige teamleden wel een beetje jaloers.

En dus ontving de kersverse 50-plusser een pakket met als hoofdmoot tweemaal een romantische overnachting voor twee personen met ontbijt. Maar uiteraard was ook aan de innerlijke mens gedacht en was het pakket voorzien van diverse speeltjes. Dit om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Intussen probeerde Sammy in de keuken het ledental van Squash Delft wat op te krikken. Achter de gesloten keukendeur vonden contractonderhandelingen plaats met potentiële competitiespelers voor het nieuwe seizoen. De dochters van HP hadden geen belangstelling. Die hadden slechts oog voor hun vriendjes op de dansvloer. En dus richtte Sammy – met het oog op de noodzakelijke verjonging in de squashsport – zijn pijlen op de moeder en schoonmoeder van HP. Grote kans dat deze dames vanaf september bij Squash Delft te bewonderen zijn. Tegen die tijd hoopt Heren 9 ook HP weer fit te hebben. Want als 50-jarige maakt hij met verschillende blessures een valse start. Maar HP is een bikkel. Dat heeft hij waarschijnlijk van zijn moeder. Heren 9 bewijst bijna wekelijks dat squash, ook na het zien van Abraham, nog steeds op topniveau bedreven kan worden. De liefde ook trouwens. Als boegbeeld mag HP daarbij uiteraard niet ontbreken.