fbpx

020-SCENARIO TEKENT ZICH AF VOOR HEREN 9

Squash Delft H9 zakt steeds dieper weg in het moeras van de kelderklasse. Na de verplichte herfstpauze van drie weekenden zonder competitiewedstrijd pakte het team van captain Ruud de Groot de draad weer op. Net voor de break ging Heren 9 al ten onder in de thuiswedstrijd tegen Max Health Club H4. Tegen Victoria H8 in Rotterdam deed de formatie uit Delft het nog eens dunnetjes over. Met een 13-5 nederlaag werd de vooraf als titelkandidaat bestempelde equipe kansloos naar huis gestuurd. Vooral topaankoop Marco Rombout zakte volledig door het ijs. Langzaam maar zeker dreigt een 020-scenario. Bij een thuisnederlaag volgende week tegen Dekker Zoetermeer H3 is het rechterrijtje al een feit.

Zelf was teamcaptain Ruud de Groot er niet bij. Met lichte griepverschijnselen lag hij al op bed, toen de wedstrijd tussen Victoria H8 en Squash Delft H9 op het punt van beginnen stond. Ruud had echter alle vertrouwen in de spelers die wel in Rotterdam aan de aftrap stonden. Dat bleek een misvatting. Komend vanuit de regen buiten, werden de spelers van Heren 9 een voor een afgedroogd. Met uitzondering van Samuel Austin dan. Op positie twee poetste hij, na een zwak begin, de 3-1 nederlaag (11-6, 8-11, 11-8, 11-8) van Paul Thewissen tegen Dick van den Born in één klap weg: 11-3, 9-11, 7-11, 5-11. Samuel, nu nog gezegend met speelsterkte acht, deed dat tegen Rogier Scheele met speelsterkte zes. Een prestatie van formaat. Voor Tim van der Maas een signaal dat er ook voor hem mogelijkheden lagen tegen Justin Steeman. Maar Tim veroverde slechts één game, onvoldoende voor de zege dus: 11-3, 11-9, 6-11, 11-8.

Paul Thewissen, hier aan service, kon het niet bolwerken tegen Dick van den Born

De grootste teleurstelling van de avond moest toen nog komen. Alle hoop was immers gevestigd op Marco Rombout. Voor dit soort klusjes was Marco juist aangetrokken van Topsquash Maassluis. Zeker weten we het niet, maar naar verluid heeft clubeigenaar Sammy Eckhardt van Squash Delft flink in de buidel moeten tasten. Er schijnen voor de deal nogal wat flessen witte wijn naar teamcaptain Sylvia van der Aa van Maassluis te zijn geschoven. Op de baan leek het erop, dat Marco voorafgaand aan de topper tegen Victoria H8 zijn tekengeld ook in alcoholische versnaperingen had ontvangen én direct genuttigd. Hij speelde werkelijk als een dronken aardbei. Waarbij we de aardbei daarmee wellicht tekort doen. In plaats van de benodigde 0-3 zege, ging Marco er tegen Josjan Zijlmans binnen no-time met 3-0 kansloos vanaf: 11-5, 11-0 (!), 11-4. Vooral die nul punten in de tweede game is Squash Delft-onwaardig. Het talrijk opgekomen Delftse publiek scandeerde dan ook terecht: “Laat zien dat je het shirt waard bent!”.

Het nieuwe shirt van Marco Rombout blijft bij de fanshops voorlopig op de plank.

Nieuwe shirts

Want dat maakte de wanvertoning extra zuur. Met dank aan Ronald Morgenrood van Heren 10, speelden beide teams uitkomend in de kelderklasse deze avond voor het eerst in nieuwe shirts. Heren 10 zette dit heuglijke feit om in een klinkende 5-13 zege bij Dekker Zoetermeer H3. Heren 9 daarentegen leek minder geïnspireerd en incasseerde dus een 13-5 nederlaag. Daarmee stevent de formatie rechtstreeks af op het gevreesde 020-scenario. Samuel Austin kan zich, net als Jorrel Hato in 020, nog enigszins aan de malaise onttrekken. Maar voor het overige viel er ook deze avond weer weinig positiefs uit het optreden van Heren 9 te halen. Of het moest de derde helft zijn, waarin Victoria H8 en Squash Delft H9 beter aan elkaar gewaagd waren. Sterker nog, daarin liet Marco Rombout eindelijk zijn klasse zien. Helaas leverde dat het team geen (bonus)punten op. Wel wist Marco, anders dan op de baan, wat (bitter)ballen te scoren.

Marco Rombout schittert doorgaans uitsluitend nog in de derde helft…

… met zijn vriendinnen

Na crisisberaad met de clubeigenaar krijgt Marco Rombout vooralsnog het voordeel van de twijfel. Sammy Eckhardt heeft echter wel een sterke voorkeur voor het nog uitsluitend opstellen van Marco in thuiswedstrijden. En dan alleen in de derde helft. Dan heeft Sammy er zelf ook wat aan. Alleen op die manier lijkt Marco zijn hoge transfersom nog enigszins te kunnen terugverdienen voor de club. Zijn marktwaarde is enorm gekelderd. En van inkomsten uit de merchandising zal het voorlopig ook niet komen. Er zijn immers geen fans meer die nu nog een shirt met ‘Marco’ op de rug kopen. Dan loop je gewoon voor paal. Gelukkig komen alle andere spelers van Heren 9 uit de eigen jeugdopleiding van Squash Delft. Als is dat voor Paul Thewissen alweer even geleden. Deze categorie spelers heeft echter geen prijskaartje, dat als een molensteen om hun nek hangt. Marco zal daar toch zelf mee moeten afrekenen.

De eerstvolgende competitieronde in de kelderklasse is al komende vrijdag, 17 november 2023. Heren 9 ontvangt dan Dekker Zoetermeer H3, terwijl op de baan ernaast Heren 10 het opneemt tegen Squash & Biljart Ridderkerk H3.