fbpx

Lage opkomst deert heren 9 niet.

Na de krappe thuiszege op Zoetermeer vorige week, speelde Heren 9 deze week uit tegen Squash & Biljart Ridderkerk. Waar Heren 9 dit seizoen meestal veel publiek trekt, waren de supporters deze vrijdag de grote afwezigen. Niet zo gek als je bedenkt dat Ridderkerk aan de ander kant van het land ligt ten opzichte van Delft, of waren er wellicht wat supporters verdwaald in de Ridderkerkse polder? Ook captain en vaste reporter Ruud de Groot kon de avond niet van dichtbij meemaken. Om weer een verslag vol politiek geneuzel te voorkomen, komt het verslag deze keer van de paardenmond, zoals onze Britse buren dat zo mooi zeggen. Waar zo’n lage opkomst van de eigen achterban voor de meesten partijen funest zou zijn, bleek het de mannen uit Delft vanavond niet zoveel te deren.

In de eerste wedstrijd van de avond trof onze Bob tegenstander Stef. Beide heren waren aardig aan elkaar gewaagd en na twee games stond er 1-1 op het scorebord. Daarna bleek echter dat Bob nog niet gewend was aan de nieuwe, rechtse koers in het land, en speelde hij alle ballen ouderwets door het midden. Wat Bob wel had meegekregen is dat het gedaan is met het progressieve gedachtegoed, op oerconservatieve wijze bleef hij standvastig op dezelfde positie staan. Stef maakte hier dankbaar gebruik van en wist de eerste wedstrijd met 3-1 naar zicht toe te trekken.

Bob pakte één game en meerdere biertjes.

Het antwoord op deze nederlaag moest komen van Samuel, die het deze week zonder de luidkeelse support van zijn vriendin moest stellen. Gelukkig is Samuel al weken in vorm op de training en speelde hij daarbovenop praktisch een thuiswedstrijd vanavond. Tegen Daaf wist een ontketende Samuel dan ook zijn 4de winst van het seizoen binnen te slepen. Met 3-0 werd de eerdere nederlaag van Bob weer weggepoetst. Bovendien sorteerde Samuel met deze overwinning voor op een functie elders, daar hij, als hij zo door gaat, binnenkort op positie één te bewonderen zal zijn.

Samuel poetste de nederlaag van Bob weg.

Over positie één gesproken, vanavond mocht Johno het op deze positie opnemen tegen Jurg. De futloze 11-1 in de eerste game was zo schandalig dat Bob uit schaamte de teamnaam van z’n shirt verwijderde. Gelukkig kwam Johno hierna wel in zijn spel en wist hij de tweede te winnen. Vervolgens moest ook Jurg ondervinden dat Limburgers met milde toon totaal niet te vertrouwen zijn; na sportief te erkennen dat er een let en niet stroke gespeeld moest worden, trok Johno de derde game met twee genadeloze drops naar zich toe. Echter toen het hierna 2-2 werd, wist men al hoe laat het was. Als linkse rakker is Johno natuurlijk niet bekend met het concept “werken voor je geld”, en dus wist Jurg de partij verdiend te winnen.

Johno en Jurg in een vrolijk onderonsje.

Zo was de stand na 3 wedstrijden gelijk: 6-6. De laatste wedstrijd werd dus allesbepalend, dit was vooral goed nieuws voor de vrijwilligers die vroeger op de avond vreesden tot in de late uurtjes door te moeten tellen. De mannen uit Delft waren er minder blij mee, gezien Marco twee weken terug allesbehalve een zekere indruk achterliet. Vrijdagavond wist hij echter over zijn schaduw heen te stappen en met sterk spel legde hij zelfs onze roeptoeter uit Limburg het zwijgen op. De wedstrijd tegen Izaäk werd in een mum van tijd met 3-0 gewonnen. Zo kreeg het, eerder deze week met Ruud geschilde, appeltje er een eitje bij.

Marco trok de overwinning over de streep tegen Captain Izaäk van Ridderkerk.

In de derde helft bleek Bob positioneel een stuk sterker te zijn dan dat hij eerder op de squashbaan liet zien, daar hij de zetel naast het bittergarnituur had in genomen. Ook hier liet Marco zien klaar te zijn voor het weerzijn met zijn oude liefde Maasluis aankomende vrijdag. Het Maasluis dat eerder op de avond met 10-6 van Delft H10 gewonnen had. Beide Delftse teams moeten overigens vrezen voor het vroegtijdig vertrek van captain Ruud, die na de razendsnelle formatie van H9 deze zomer ook op de radar van politiek Den Haag is verschenen. Die kunnen immers wel een wonderdokter met garantie op snelle resultaten gebruiken. Dan rest alleen de vraag nog wie uiteindelijk de grootste winnaars van de avond werden? Ongetwijfeld waren dit Bob en Johno die, door de ruime zeges van Samuel en Marco, hun verliespartijen gedoogd zagen worden.

Marco en Johno vieren de overwinning.