fbpx

Heren 9 houdt huis in Den Haag.

Squash Delft H9 is de tweede competitiehelft uitstekend begonnen. Wat heet, de Delftse formatie was duidelijk op oorlogspad. In Den Haag werd HSRC H4 volledig ontmanteld. De equipe van Jan van de Mortel had geen weerwoord op de dadendrang van Heren 9. Met 0-15 gingen alle punten mee terug naar Delft. Gelukkig voor HSRC werden er geen krijgsgevangenen gemaakt. Het bleef dus ook tijdens de derde helft gewoon gezellig.

Terwijl koploper Heren 10 in Schiedam een wel zeer onfortuinlijke nederlaag leed bij Hermes DVS H4 (na 8-8 bleken de Delftenaren één punt minder te hebben gescoord), vocht Heren 9 zich terug in de titelrace. En dat zonder captain Ruud de Groot, die tussen kerst en oud en nieuw tijdens een onschuldig partijtje tegen teamgenoot Tim van der Maas zijn enkelbanden scheurde. Tim liet Ruud struikelen en in een uiterste poging om op de been te blijven klapte Ruud vol door zijn enkel. Die zien we, net als de nog altijd geblesseerde HP, voorlopig niet terug aan het front.

De dikke enkel van Ruud.

Maar de jongens die er wel stonden, pakten het goed op. Althans, zo valt te lezen in onderstaand verslag van onze Haagse redacteur. Later bleek dit (de) Bob te zijn. Het is dan ook niet duidelijk of iedereen wel veilig thuis gekomen is. Neemt niet weg dat de eerste 15 punten na de winterstop binnen zijn. Die nemen ze Heren 9 niet meer af.

——————————————

Hè joh, ik mot juh wat vertelluh. Ik was van de week bij een inhaalpotje van squash tussen de Diepput en Delft 9. En ik zal juh effuh zegguh, het ging er wel eh-tjes aan toe, hooah!

De eerste wedstrijd was tussen Bob van de Diepput en Daan van Delft 9. En ik zeg juh, Bob maakte gehakt van Daan. Het was gewoon 0-3 voor Bob! Hij gaf Daan geen kansie en liet zien wie de baas is. Stampte die balletjuhs kapot en da liegt er nie om, hooah!

Het duimpje van Bob Schadron betekent dat het goed zit

Maar toen was het tijd voor de tweede wedstrijd, tussen Samuel van Delft 9 en Lars van de Diepput. En die Samuel, ken je voorstellen, die was niettehouwe! Hij gaf Lars geen seconde ruimte en walste gewoon over hem heen. Hoppa, 0-3 voor Samuel! Lars keek uit z’n oogjuhs, hij wist nie wat em overkwam. Maar ja, dat hebbie soms in het squash, hè?

En die derde wedstrijd dan, tussen Tim van Delft 9 en Mark van de Diepput. Die Tim, die was echt in topvorm, hooah! Hij sloeg die balletjuhs op plekke waar Mark nie bieklauden en maakte het af met een rake snoek, hoppa! En ja, wat denk je? Weer een 0-3 voor Delft 9! Mark stond daar met z’n bek vol tanduh, hooah! Maar ja, je mot ook wel een bietjuh in vorm zijn om het tegen Tim op te nemuh, hè?

Tim overdenkt nog maar eens zijn zonden.

En dan hadtu nog de vierde wedstrijd, tussen Marco van Delft 9 en onze Jan van de Diepput. En ik zeg juh, Marco was gewoon niet te stoppen. Hij was te snel, te behendig, te alles! En Jan, ja die arme stakker, hij kon er niks tegen doeh. Dus ja, je raadt het wel, het was weer een 0-3 voor Delft 9. Zo klaar as een klontjuh, hooah!

Marco Rombout verslaat tegenstander en trainingsgenoot Jan van de Mortel.

En dan komp het moment suprême. De puntuh worden opgeteld en de winnaar wordt bekendgemaakt. En wat denk juh? Delft 9 pakt gewoon de winst met 15-0! Ik kon het amper gelovuh, hooah! Maar ja, het is de waarheid, hè? Die gastuh kennen wel een balletjuh slaan, dat mot je ze nageevuh!

Dus dat was het dan, de squashpartij tussen de Diepput en Delft 9. Het was een en al spektakel, hooah! Delft 9 liet zien wie de baas was en pakte de overwinning met een strakke 15-0! En ik ben er gewoon bij geweest, een hele happening, hooah!