fbpx

HEREN 9 DOET WAT HET MOET DOEN.

Afgelopen vrijdag speelde Squash Delft H9 thuis tegen Hermes DVS H4. In een zinderende partij, waarin de belangen groot waren, trok Heren 9 uiteindelijk met 12-7 aan het langste eind. In de strijd om de titel in de kelderklasse deed het team van captain Ruud de Groot wat het moest doen: Winnen om aan te haken. Heren 9 is daarmee de voornaamste concurrent van Victoria H8, dat ook won en twaalf punten vergaarde. Heren 10 daarentegen moest voor de tweede keer op rij punten tellen. En ook dit keer moest de debutant de zege aan de tegenstander laten. Max Health Club H4 had aan het eind van de rit zeven punten meer.  Door de 7-10 nederlaag volstaat komende vrijdag alleen een overwinning als Heren 10 op bezoek gaat in Rotterdam. Die week daarop ontvangt Heren 9 koploper Victoria H8 in Delft. Dan weten we waarschijnlijk meer.

 

Maar waar gaat dit over. Een paar partijtjes squash terwijl de wereld in brand staat. Je druk maken over een let of een stroke, of over een bierfles in je reet. Het gebeurde allemaal afgelopen vrijdag bij Squash Delft H9. In Rusland en Oekraïne vechten mensen al bijna een jaar voor hun leven. Omdat ene meneer Poetin nog meer macht wil. En iedereen danst naar zijn pijpen. Of eigenlijk pijpjes, want het is maar een klein opdondertje. En als je niet voor bent, dan ben je tegen. En dan moet je het veld ruimen. Hoewel, meestal beland je eronder in een massagraf. En neem maar aan dat meneer Poetin dat graf niet zelf heeft gegraven. Niet letterlijk althans. Vuile handen maken laat hij ongetwijfeld aan anderen over. Een stuk zuidelijker op de aardbol woedt al vier maanden de strijd tussen Israël en Hamas op de Gazastrook. Het resultaat: Tienduizenden doden, vooral veel Palestijnen. Een groot deel daarvan zijn vrouwen en kinderen. Waarom in vredesnaam?

 

Tweespalt

Het leidt tot tweespalt in de wereld. Iedereen bemoeit zich ermee. De Houthi’s enteren de westerse zeeschepen in de Rode Zee en de Golf van Aden. De Jemenitische rebellenbeweging zegt dit te doen uit solidariteit met de Palestijnen in Gaza. Zeeschepen kiezen eieren voor hun geld en varen om. De seksspeeltjes van EasyToys arriveren daardoor minstens twee weken later. Dus wellicht beleeft niet iedereen dit jaar een Happy Valentine. Hoewel de Amerikanen mogelijk uitkomst bieden. In een poging de weg naar het Suezkanaal weer vrij te maken, bestookt onze bondgenoot en die van Israël de zeedoelraketten van de Houthi’s. Daarbij kwam ook één (!) Nederlander in actie, hetgeen onherroepelijk leidde tot Kamervragen. Want waarom was de Tweede Kamer hierover niet op voorhand geïnformeerd? Nu zijn we ook betrokken! En alsof dit allemaal nog niet erg genoeg is, gooit Iran wat extra olie op het vuur door Irak, Pakistan en Syrië te bombarderen. Dit zorgt voor nog meer spanningen in het Midden-Oosten.

 

Om het dan wat dichter bij huis te houden: Meer vluchtelingen, dus nog meer toestroom bij de AZC’s. Maar gelukkig hebben we per 1 februari a.s. de spreidingswet, dus dan lossen de problemen zich vanzelf op. De inwoners van Bloemendaal en Het Gooi krijgen er plotseling wat extra buren bij. Kan best, ruimte zat! In Weiteveen staat binnenkort ook een boerderij leeg. Er schijnt nog wel wat aan de vloer gedaan te moeten worden. Hoe heeft het in hemelsnaam zover kunnen komen? In Weiteveen nog wel. Tot vorige week had driekwart van Nederland nog nooit van die plaats gehoord. In Rotterdam kijkt niemand er meer vanop. Daar zijn conflicten schering en inslag. Het is daar niet de vraag of, maar hoeveel aanslagen met zwaar vuurwerk er die nacht weer worden gepleegd. En dan als klap op de vuurpijl nog een oorlog over toiletpapier. Zelfs een aanbieding bij de supermarkt haalt het slechtste in mensen naar boven. Waar is het respect gebleven?

 

Lastig

Maar terug naar de squashbaan. Heren 9 had het lastig tegen Hermes DVS H4. De Schiedammers, die één plaats lager op de ranglijst stonden, vlogen uit de startblokken. Birol Ona liet Bob Schadron aanvankelijk alle hoeken van de baan zien en pakte de eerste game met 4-11. Toen Bob met 12-14 ook de tweede game aan Birol moest afstaan, leek het verzet gebroken. Bob kwam echter sterk terug en trok met 11-9 de derde game over de streep. Dit terwijl de letters van zijn naam achter op zijn shirt langzaam afbrokkelden. De eerste letter B was al verdwenen en van de tweede B viel de onderste ronding van het shirt. Er stond nu ‘OP’. En dat was precies wat Bob liet zien. In de vierde game zakte hij finaal door de ondergrens. Met 2-11 moest Bob in Birol zijn meerdere erkennen.

 

Bob en Biro. Na afloop was het op.

Wie ook op waren na afloop van hun partij, waren Tim van der Maas en Maarten van Gelderen. Die maakten er een waar spektakel van met telkens wisselende kansen. Na vier games stond er een 8-11, 11-6, 7-11, 11-4 score op het bord. In de vijfde game was het dus weer de beurt aan Maarten. Met 9-11 trok de captain van de Schiedamse formatie uiteindelijk aan het langste eind.

Tim feliciteert Maarten na afloop van de partij.

Met twee verloren partijen en in de wetenschap dat Johan Stevens de uitwedstrijd van Adhir Vigg met 3-0 had verloren, leek Heren 9 af te stevenen op een ‘mission impossible’. Johan was echter geenszins van plan opnieuw kopje onder te gaan. Met 11-9, 12-10, 9-11, 11-5 trok hij de wedstrijd gedecideerd naar zich toe. Dit onder luid gejuich van het talrijk opgekomen publiek. Vooral Marco R. en Wouter S. roerden zich stevig, niet geremd door enige alcoholische versnaperingen. Tijdens de derde helft hadden beide heren ook nog enkele suggesties om wat met lege bierflessen te doen. Maar dat terzijde. Alvorens het zover was, moest eerst Johno van IJsseldijk nog aan de bak tegen Scott Larson. Johno had het twee games lastig, maar deed uiteindelijk wat hij moest doen: 11-9, 12-10, 11-5. Daardoor boekte Heren 9 alsnog een ruime overwinning en bleef de titeldroom in leven. Aan de bar vond nog wel een respectloos incident plaats. Tim werd door de al eerdergenoemde luidruchtige Wouter S. onheus bejegend. En dit louter omdat Tim weigerde bier met alcohol te drinken. Het moet niet gekker worden!

Johan ontvangt de service van Adhir.
Johno moest zich strekken in de wedstrijd tegen Scott.

 

Uiteindelijk doet Heren 9 wat het moet doen Winnen!!!