fbpx

Heren 10 valt toch nog in de prijzen.

Afgelopen vrijdag sloot Heren 10 het seizoen op gepaste wijze af. Bij ‘Black Smoke’ in Rotterdam werd onder het genot van een hapje en een drankje teruggeblikt op het squashseizoen. Wat bleek, Heren 10 en een aantal individuele spelers viel alsnog in de prijzen.

Omdat Sammy’s pop-up restaurant op 10 juni niet ‘up-popte’ werd door organisator Wouter gekozen voor restaurant ‘Black Smoke’ in Rotterdam. Hij was er vaker dronken geweest, dus dat zat wel goed, aldus Wouter.

Nadat iedereen van heinde en verre was gearriveerd, waarbij alle voor de hand liggende vervoersmiddelen werden ingezet – in de veronderstelling dat je niet strafbaar bent met te veel drank op kwamen Johno en Wouter zelfs op de fiets – kon Heren 10 aan tafel. Het indrinken had toen al plaatsgehad. Behalve voor Paul, die de NS als vervoerspartner had uitgekozen. Maar dan vraag je er ook zelf om!

Tussen de gangen door nam Johan het woord. Ondanks dat Heren 10 promotie op een haar na miste, was er toch een prijs. Heren 10 was door de squashbond uitgeroepen tot ‘best of the rest’. De bijbehorende medailles, voorzien van een grote 4, werden bij alle teamleden omgehangen.

Daarna was het tijd voor het uitreiken van de individuele prijzen. Thijs Blackstone kreeg de prijs voor mystery invaller en teamlid. Hij schitterde ook vanavond door afwezigheid. Beste en tevens enige invaller was daardoor Fabian Gerritsma van Heren 9. Fabian won zijn wedstrijd ook nog en behaalde daarmee een 100 procent score voor het team.

Dat Heren 10 met zeven spelers in achttien competitiewedstrijden slechts eenmaal gebruik moest maken van een invaller zegt alles over de teamspirit en betrokkenheid.

Alleen HP moest vaak verstek laten gaan, maar dat had een reden. Hij was nogal eens dubbel geboekt door zijn vriendin. Een bezoek aan een ‘Love Bubbel’ ging dan voor het squashen.

Het leverde HP deze avond de beker op voor ‘Most Romantic Player’ van Heren 10. Een titel die iedereen wel had willen krijgen. HP was overigens al door zijn vriendin in het zonnetje gezet met een tegeltje met daarop de tekst: ‘Thank you for all the orgasms’. Een mooier compliment kun je als man op middelbare leeftijd natuurlijk niet krijgen.

De plek van HP werd het meest ingenomen door Bob, die zo tot maar liefst dertien competitiewedstrijden kwam. Naast de titel ‘Bob of the year’ kreeg hij daarom ook de beker voor de kampioen van de derde helft.

Johno ontving de beker voor de mooiste comeback. Bij een 2-0 achterstand in games en een 10-6 score voor zijn tegenstander in de derde game, wist onze Limburger de wedstrijd toch nog uit het vuur te slepen. Een prestatie van formaat.

Al dan niet terecht, gingen de meeste prijzen naar teamcaptain Ruud. Met acht overwinningen in twaalf wedstrijden zorgde hij voor de meeste punten. Het leverde Ruud de beker voor ‘Beste speler’ op. Hoewel het seizoen met drie nederlagen op rij voor de captain eigenlijk net te lang duurde. Ruud had, net als HP, beter kunnen stoppen op of direct na zijn hoogtepunt.

De grootste bokaal voor ‘Beste captain’ ging eveneens naar Ruud. Maar dat is logisch, want daar heeft Heren 10 er slechts één van. Dat Ruud deze avond niet mee mocht betalen aan de rekening vanwege alle goede zorgen en uitgebreide verslaglegging deed hem zelfs blozen. Het zegt veel over dit team, dat volgend jaar uiteraard doorgaat op de ingeslagen weg.

Deze avond waren er helaas geen bekers voor Wouter, Johan en Paul. Maar Wouter verdiende sowieso de titel van ‘beste organisator’ en Johan die voor de ‘beste speech’.

Bij Paul moesten we iets langer nadenken. Maar toen aan het eind van de avond iedereen klaar stond voor de groepsfoto, en Paul nog zichtbaar door de ruiten binnen stond te pissen, was het duidelijk. Paul was de ‘grootste zeikerd’ van het jaar. En dat bij de gezelligste squashclub van Nederland!