Met grote teleurstelling vernomen wij tijdens de persconferentie op 6 mei jongstleden het nieuws dat de corona maatregelen voor binnensporten verlengd wordt tot 1 september. Overigens is dit geen harde datum, maar wel eentje waar we voor nu rekening mee moeten houden. Het betekent vooralsnog dat wij de deuren nog niet kunnen openen op 21 mei en dus langer dicht moeten blijven.

 

Wij vermoeden dat dit besluit te maken heeft met de aerosolen (luchtdeeltjes), die bij transpireren vrijkomen. Overigens is dit speculatie en probeert de SBN (squashbond) hier duidelijkheid over te verkrijgen.

 

Of er voor 1 september iets mogelijk is op squashgebied zal afhankelijk zijn van besluiten die de regering neemt gaandeweg het traject m.b.t. het versoepelen van de maatregelen. Wij houden je in ieder geval op de hoogte.

 

De squashbond is in overleg met het ministerie om te kijken wat er voor squash op korte termijn voor onze sport mogelijk is. Wij verwachten in loop van volgende week iets te horen over de uitkomst hiervan.

 

In de tussentijd zijn wij met het personeel druk bezig om Squash Delft een update te geven. De kleedkamers , de entree, toiletgroepen enz. Op vele fronten worden er zaken aangepast, schoongemaakt en vernieuwd.

 

Alle abonnementhouders die compensatie hebben aangevraagd zullen dit voor nu niet terugzien in de einddatum van hun abonnement. Wij zullen deze weer evenredig aanpassen als wij een exacte datum hebben ontvangen dat we weer open mogen gaan.

 

Voor nu wens ik iedereen sterkte in deze tijd, blijf gezond en ik hoop iedereen zo snel mogelijk weer op een of andere manier te mogen begroeten in ons squashcentrum.