fbpx

Competitie van start gegaan bij Squash Delft

Gisteravond, 16 september 2022, is het nieuwe squashseizoen begonnen bij Squash Delft!

Het was weer even wennen voor het barpersoneel dat er volop gesquasht ging worden maar toen ze alles klaar hadden gezet waren ze er klaar voor! Maar goed ook want de eerste teams druppelden al binnen voor een koffie of thee.

Na de koffieronde werden de eerste wedstrijden gestart. Thuis speelden Squash Delft Dames 1 tegen All in Squash 1, Squash Delft Heren 4 speelde tegen Squash Delft heren 3, Squash Delft heren 6 speelde tegen Squash Delft heren 7 en Squash Delft heren 8 speelde tegen Squash Delft heren 5. Al met al voornamelijk een Delfts onderonsje. Uit Speelde Squash Delft heren 2 tegen Nieuwe Sloot, T.S.C. 1.

Squash Delft Dames 1

Het nieuwe dames 1 team (het oude nummer 1 team is gestopt).
Mocht thuis het spits afbijten tegen All In squash 1.
Irma de Vaan beet het spits af, de eerste game werd nipt verloren door een wat voorzichtige start. Na wat tips en adviezen vervolgde ze de partij en werd de tweede en derde game binnen gehaald. De vierde game werd helaas verloren waardoor er een vijfde game gespeeld moest worden. Irma hield haar hoofd koel toonde veerkracht en haalde de laatste game binnen.

Judith begon net zo onwennig aan haar partij, het goede lopen verliep niet geheel naar wens, waardoor alles veel energie kostte. Het was een mooie leuke dynamische pot wat uiteindelijk ook een vijfsetter werd. Na wat tips van Ilja werd die vijfde set binnen gehaald. Hier bleek maar weer eens dat hard werken beloond werd.

Als laatste mocht Maaike Ruler de baan betreden. Toch ook ietsje nerveus begon Maaike aan haar partij, dit was eigenlijk niet nodig want binnen een mum van tijd stond ze 2-0 voor in games. De derde game was ze er niet helemaal met haar koppie bij en de tegenstandster deed net een stapje extra wat resulteerde in een verliezende een game.
Gelukkig herpakte Maaike zich in de vierde game en zo werd de wedstrijd gewonnen!

Tekenend voor deze wedstrijd was de gezellige en sportieve sfeer die binnen het team maar ook tussen de teams aanwezig was. Mentaal zat het vrijdagavond fantastisch 3-0 winnen met 2 vijfsetters en een viersetter. Dat hebben we binnen ons team ook weleens anders gezien.

Aldus een trotse teamcaptain

Squash Delft Heren 4

Squash Delft Heren 4 moest het opnemen tegen het, net gepromoveerde, Heren 3. Startend met Dimitri Motz tegen Jos de Ling. Dimitri won de eerste game met een nipte 13-11. Jos liet zien hoe hard hij getraind had in de vakantie. Hij nam de tweede game met 11-7. Dimitri liet zich niet uit het veld slaan en sleepte, met een 11-6 en een 11-6 de eerste wedstrijd van het seizoen binnen. Hierna was Stefan Janssen een de beurt tegen Frank Pieper. Frank liet zien dat hij het tempo hoog kon houden en won dan ook 3 games met 11-7. Hierna moest, nieuw aanwinst, Khalid EL Kardoudi het opnemen tegen Vladimir Leshko. Vladimir won de eerste game met 9-11. Daarna Kwam Khalid terug met 11-8. Vladimir hield zijn koppie erbij en won de overige games met 11-6 en 11-6. Uiendelijk won heren 3 met een 5-10 overwinning.

Squash Delft Heren 6

Ook bij Heren 6 was er een Delfts onderonsje tegen Heren 7. Heren 7 is net overgekomen van Westvliet en vorig jaar streden deze teams ook al tegen elkaar. Dat beloofd een gezellige avond te worden.

Wijnand van den Berg mocht starten tegen Rob Lucas. Wijnand begon eind van het vorige seizoen steeds beter te spelen en dit heeft hij vastgehouden. Wijnand won 3-0 van Rob. Die er wel veel plezier in had om weer te spelen.

Hierna mocht Luis Soares het opnemen tegen Marc de Vries. Luis, die steeds fitter wordt, moest in de eerste game even inkomen. Deze game ging dan ook naar Marc met een 11-5 overwinning. Daarna ging het lopen en met steeds langere rallies kwam Luis terug met 11-9. Marc voer het tempo op en won de derde game met 11-3. Luis moest echt aan de bak en won dan ook de 4e game met 11-6. In een enerverende laatste game die spannend was tot de laatste minuut won Luis met 11-8 en zo was ook de tweede wedstrijd voor Squash Delft Heren 6.

Sjors Herstein mocht het opnemen tegen Henk Levert. en met een overwinning op de eerste game voor Sjors begon de wedstrijd goed voor heren 6. Henk begon het tempo op te voeren en begon scherper te spelen en Sjors kwam er niet meer aan te pas. met 11-9, 11-7 en 11-5 trok Henk de overwinning naar zich toe.

Als laatste moest Ilja van Elten de punten binnenslepen maar hij kwam totaal niet in zijn spel. Sander die het spel mooi vertraagde en vooral zijn dropshots mooi wist te plaatsen trok de wedstrijd en de overwinning dan ook naar zich toe door 3-0 te winnen.

Terugkijkend op de avond, met een borrelhap en een biertje, was het een gezellige en mooie start van het seizoen voor beide teams.

Squash Delft Heren 8

Ook in dit Delftse onderonsje waren er spannende wedstrijden.

De avond begon met Joost Bijl, die de twee eerste games binnen wist te halen. Met 2 keer een matchball mocht het niet baten voor hem en moest hij toch een vijfsetter spelen tegen Alexander Kalyuta. In de laatste game wist Joost de wedstrijd toch binnen te halen met een 3-2 overwinning voor Heren 8.

Hierna mocht Arnoud Bakker het opnemen tegen Andrei Savitski. Arnoud wist het hoofd cool te houden en speelde een mooie wedstrijd met 11-9, 11-7 en 11-5. Ook hij sleepte de wedstrijd binnen.

Op plek 1 mocht Ronald Ever het opnemen tegen Charles-Antoine Lameloise. Charles speelde een wedstrijd op een hoog tempo en Ronald kwam er niet helemaal aan te pas. met 11-5, 11-9 en 11-7 kwam heren 5 terug in de wedstrijd.

Als laatste moest, nieuwe aanwinst, Barbara Verhaaf de punten voor de thuisspelende ploeg binnenhalen. Het begon niet goed met een 11-2 verlies tegen Iker de Poy. Gelukkig kwam Barbara terug in haar spel en pakte de 11-8 overwinning op Iker. Iker besefte dat hij de twee games moest pakken om de punten binnen te slepen en deed dit dan ook door een mooie 11-8 en 11-3 overwinning. Al met al een mooie eerste wedstrijd voor Barbara binnen het herenteam.

Squash Delft Heren 2

Squash Delft Heren 2 moest uit spelen tegen Nieuwe Sloot, T.S.C. 1.

Rene van Gelder Begon tegen Taco Ijsselmuiden en won met een mooie 3-1 overwinning. een geweldige start voor het gepromoveerde team 2.

Maarten Kroesen moest het opnemen tegen Ivo Maassen. Maarten, met ranking 3, moest, helaas, zijn meerdere erkennen in Ivo, ranking 2. Ivo won met 3-0

Op plek 1 mocht Derk van Veen het opnemen tegen Luke Stauffer. Derk kwam er helaas niet aan te pas tegen een veel sterkere Luke. 11-3, 11-3 en 11-1 laten zien dat Luke toch wat beter is. Het mooie is dan wel dat je er veel van kan leren en hopelijk kan Derk zijn spel laten zien in de volgende wedstrijden.

Als laatste mocht Anthony van der Zwan het opnemen tegen Thom van den Heuvel. Anthony kon met een 3-0 de punten binnen halen. Helaas dacht Thom hier anders over en pakte hij de eerste twee games. Toen de druk eraf was ging Anthony beter spelen en met 14-12 pakte hij toch een extra punt om mee naar huis te nemen. Thom won de wedstrijd met 3-1.

Een mooie eerste competitie avond. We kijken uit naar de rest van het seizoen en wat de andere teams gaan brengen!

Squash Delft heren 1 is ook aanwezig op de eerste competitie avond. Voorbereidend op het seizoen dat volgende week voor hun gaat starten.