fbpx

Squash Delft Heren 1 verslaat BRESS Breda Heren 1.

Squash Delft deed goede zaken afgelopen vrijdag in de eerste divisie. Manuel Dionisio en Hernan Guidi verschenen goed aan de start en beide heren hadden na de lockdown alweer aardig getraind. Voor de twee andere spelers van ons heren 1 lag dat anders. Christophe Keteleer was net hersteld van corona en had er toch wel een beetje last van gehad. Stephen Waters werkt al een tijdje in het Denemarken en had waarschijnlijk door alle drukte nog niet de tijd kunnen vinden om veel te trainen en verscheen aan de start met nog maar één trainingssessie in de benen.

Manuel Dionisio en Stephen Waters

Manuel mocht het spits afbijten. Een goede start van Manuel bracht hem de eerste twee games. Solide games deze keer en was in beide games de bovenliggende partij. Je kon wel aan het einde van de tweede game zien dat de tegenstander Hans Böse beter in de wedstrijd kwam. De derde game ging aardig gelijk op en op het einde viel het allemaal net goed voor Manuel. Een mooie 3-0 overwinning was zijn deel. Goed begin dus.


Christophe Keteleer

Christophe moest het opnemen tegen Marc de Wit. 2-0 achter kwam Christophe met vervolgens ook een 6-3 achterstand in de derde game. Een zo goed als verloren partij wist Christophe alsnog in zijn voordeel te keren. De partij kende een uitermate spannend slot in de vijfde game, waar Christophe wel 5 matchpoints onbenut liet, maar uiteindelijk wel won met 17-15.


Hernan Guidi en Mathieu de Sevaux

Kopman Hernan Guïdi mocht het op positie 1 opnemen tegen Mathieu de Sevaux. Mathieux deed al mee aan de SBN compettie toen Hernan nog met autootjes speelde, maar slaat nog steeds een zeer goede bal. Weliswaar kwam Mathieux uiteindelijk iets te kort tegen Hernan, maar werd zeker niet weggeslagen. Mathieux won zelfs een game, maar daar hield het dan wel bij op. Hernan trok de wedstrijd met 3-1 naar zich toe.


Patrick van den Heijkant en Stephen Waters

Stephen Waters speelde ook tegen een oud gediende Patrick van den Heijkant, die met een nieuwe heup zich weer als een “jonge god”over de baan beweegt. Stephen kwam goed uit de startblokken en uit eindelijk bleek Patrick toch nog steeds die taaie klant van weleer. Misschien dat een wedstrijd in vijf games Stephen op dit moment ook wel te machtig was conditioneel gezien. Patrick werd de winnaar van deze partij in vijf games.

Na de wedstrijd dronken we met zijn allen nog een gezellig biertje in de squashal en maakte ons daarna op voor de thuisreis. Het weekend voor Heren 1 was goed begonnen met een 12-6 overwinning.