fbpx

SCHERP HEREN 9 SLAAT TERUG!

Na de deceptie in Ridderkerk van vorige week was sfeer in de Heren 9 app gedaald tot het absolute nulpunt. Links en rechts werden allerlei krachttermen gebruikt en niemand onttrok zich aan de misère. De ellende was zelfs zo groot dat Team captain Ruud de Groot als banneling naar Denemarken vertrok, als vervanging werd Johno van IJsseldijk ingeschakeld. De overige dissidenten waren deze week wel weer dapper aanwezig en erop gebrand om na een turbulente week hun revanche te nemen in de thuiswedstrijd tegen Maasluis H3.

De harde kritiek in groepsapp had duidelijk een indruk achter gelaten op Samuel Austin. Waar onze nieuweling vorige week nog stijf van de zenuwen verkrampte, trok hij vrijdag avond de wedstrijd gedecideerd naar zich toe. Hoewel tegenstandster Sylvia tot drie keer toe dicht bij het game point was, wist Samuel de wedstrijd met 3-0 te winnen. Zo stelde hij zijn eerste overwinning van het seizoen (en carrière!) veilig, onder toeziend oog van zijn vriendin, die ook deze week weer luidkeels haar support gaf aan heren 9.

Samuel geconcentreerd op de bal.

Vervolgens was de beurt aan Herman-Pieter Nijhof, vorige week een van de weinige lichtpuntjes bij heren 9 en ook deze week had HP er zin in. Immer geïnspireerd door de Brabantse sloopkogel MVG, kwam onze HP weer in zijn gebruikelijk groene tenue de baan op. En ook de energie die hij in de partij stopte deed denken aan een ongeremde sloopkogel. Toen HP in de tweede game vol gas ging, rende een bezorgde Sammy al snel de baan op. Met de huidige prijzen is het immers onverantwoord om zoveel gas te verbruiken. In de laatste game nam HP dan ook wat gas terug, maar dit weerhield hem niet om de partij tegen Hans met 3-0 naar zich toe te trekken. Hiermee was de droomstart helemaal gerealiseerd en was er slechts 1 punt nodig om de overwinning veilig te stellen.

HP staat klaar voor de volgende bal.

De grootste criticaster van afgelopen week was Johno, die de rest van het team ongekend afviel na de nederlaag in Ridderkerk. Vooral het gebruik van het woord “losers” over zijn medespelers werd hem niet in dank afgenomen. Dit betekende dat alleen een overwinning zou volstaan om te ontkomen aan de hoon van zijn teamgenoten. Waar Johno normaal gesproken moeite heeft om echte daden bij zijn grote mond te voegen, deed zijn soevereine spel van deze avond denken aan de hoogtij dagen van voormalig nummer 1 Wouter Stoffels (die nog altijd trouw ons verslag leest). En wist hij tegenstander Brian met een 3-0 overwinning terug naar Maassluis te sturen.

Dit liet aan Bob Schadron de taak om de volledige punten in Delft te houden. Waar hij vorige week nog totaal kansloos weggeschoven werd, had Bob deze week wel degelijk kansen. Helaas liet Bob deze kansen liggen in zijn partij tegen Frank, en verloor hij de partij met schaamrood op zijn kaken na drie games. Dat dit verlies onnodig was, bleek al snel toen Bob in de cool-down wel met 3-0 wist te winnen van Hans. Misschien dat Bob de competitie vrijdag toch vrij van werk moet nemen, zodat hij zich op zijn spel kan focussen. Om in ieder geval wat meer te oefenen werd de wedstrijdbal van de avond symbolisch aan Bob overgedragen.

Bob gooit er even een backhand in.

Waar de avond een week geleden nog in mineur eindigde, was de stemming in Delft deze week opperbest. Er werd nog uitgebreid gediscussieerd over de partijen en Bob probeerde zelfs nog een reglementaire overwinning te claimen, wegens een niet gecertificeerde scheids. De rest van ons team weerhield hem er echter van om de sfeer van de avond te verpesten, en wees hem erop dat hijzelf ook nog zonder papieren op de baan stond. Dit alles zorgde ervoor dat onze sportieve opponent zonder zorgen en voldaan terug kon keren naar Maassluis.

Om ook de justice warriors onder onze lezers gerust te stellen, kan ik u vertellen dat Karma onze Johno nog niet vergeten was. Onder hevige stoorbuien moest hij op de fiets de weg naar huis vinden, en in de toekomst zal hij dan ook twee keer nadenken voordat hij zijn ongezouten mening over zijn medespelers ventileert. Uiteindelijk was het dus een win-win avond voor alle betrokkenen, en is er nog volop perspectief voor de strijders van heren 9 als het seizoen over drie weken weer herstart!

Johno in zijn wedstrijd.

Overigens gaat het gerucht, dat Johno zich ook solidair heeft verklaard met de Iraanse vrouwen en als steunbetuiging zijn haar laat afknippen. We zijn benieuwd of we Johno nog herkennen als de competitie na de herfstvakantie wordt hervat. HP en Ruud doen ook mee, maar dat maakt weinig verschil.

Lachen met Jan Boskamp. Ruud teamcaptain Heren 9 had even andere belangrijkere zaken aan zijn hoofd en kon niet bij de squashwedstrijd zijn.