fbpx

SBN zondagcompetitie

SBN blijft continue innoveren, ook op het gebied van competitie aanbod. In de maand juni is een grootschalig competitie onderzoek uitgezet en op basis daarvan zijn onlangs aanpassingen aan de reguliere competitie aangekondigd. Dat kan je hier teruglezen. Daarnaast worden komend seizoen twee pilots gestart. Er wordt een optionele dubbelcomponent toegevoegd aan de reguliere competitie en samen met Squash Nederland wordt een compleet nieuwe zondagcompetitie opgestart.

Uit de resultaten van het competitie onderzoek dat vorige maand is uitgezet, bleek dat ruim een derde van de competitiespelers behoefte heeft aan het spelen van een Dubbel Competitie. Daarnaast was de meest gemaakte opmerking dat men vaker dan één keer op een avond in actie wil komen. Door een Dubbelcompetitie te starten die gelijkloopt aan de Reguliere Competitie kan aan beide verzoeken gehoor worden gegeven. Daar komt bij dat in deze opzet alleen de squashers die dit willen dubbelwedstrijden hoeven te spelen en vaker dan een keer in actie komen.

Zondagcompetitie

Samen met Squash Nederland start SBN met een Zondagcompetitie. De competitie loopt van oktober tot april en bestaat uit 7 tot 9 speelrondes. Binnen je poule speel je driehoeks- of vier team wedstrijden. Iedere competitieronde kom je daardoor twee keer in actie. Bovendien ontmoet je telkens meerdere teams wat een extra impuls aan de gezelligheid geeft.

Iedereen kan deelnemen aan de zondag competitie. Omdat het om een pilot gaat is een basislidmaatschap van SBN zelfs voldoende! SBN hoopt hiermee een andere doelgroep te kunnen enthousiasmeren voor het spelen van squash competitie. Clubs die deelnemen betalen een afdracht per team en ieder team organiseert een competitieronde in het eigen centrum. De eerste wedstrijden starten tussen 11:00 en 13:00. Organiserende clubs zijn vrij om zelf de precieze tijden in te vullen.

Wedstrijden worden op zondag gepland maar mogen in overleg op een
ander moment in dezelfde week gespeeld worden. Speeldata zijn:

– 30 oktober
– 13 november
– 4 december
– 11 december
– 15 januari
– 22 januari
– 5 februari
– 12 maart
– 26 maart
– 2 april
– 16 april