fbpx

SBN competitie van start. Heren 1 en Dames 1 winnen meteen.

Heren 1 begon de eerste wedstrijd in de eerste divisie met een uitwedstrijd tegen Victoria H3. Nieuwkomers bij Delft Hernan Guidi en Cristophe Keteleer wonnen hun wedstrijden. Manuel Dionisio verloor in 5 games en Dave Hughes moest het met 3-0 afleggen tegen oud Delftenaar Alje Visser. Games in het voordeel van Delft gaven de doorslag 7-8 voor Delft.

Ook onze Dames 1 maakte een goed start. Zij begonnen thuis met winst tegen Westvliet. Ook hier werden de wedstrijden netjes verdeeld. Esther Legerstee en Barbara Verhaaf wonnen hun wedstrijden. Nieuwkomer Tessa Massar verloor en ook Sandrine Dolle trok in haar wedstrijd aan het kortste eind. Toch winst met 9-6 voor Delft.

Een uitgebreid wedstrijdverslag kregen wij opgestuurd van Heren 10. Zijn speelden hun eerste wedstrijd uit bij Hermes in Rotterdam. Lees hieronder hoe het onze heren verging.

Op speciaal verzoek van Johan volgt hier een samenvatting van de  competitiewedstrijd van gisteravond.

En dat snap ik. Johan was de enige die voor ons team zijn wedstrijd won. Dat zou ik in zijn geval de andere dag ook nog wel willen teruglezen.

Toch begon juist alle ellende bij Johan. Hij was Bob, terwijl HP na afloop verklaarde altijd Bob te zijn en Bob gisteravond zichzelf niet was. Volg je het nog?

Na wat omzwervingen door Schiedam kwam het grootste deel van ons team net op tijd aan om een reguliere 15-0 nederlaag te voorkomen. De tegenstander stond al met de stopwatch in de aanslag. Zover kwam het gelukkig niet.

Tot overmaat van ramp bleek Johan z’n sportbroek te zijn vergeten. Hij weigerde in zijn onderbroek te spelen. Ook de suggestie aan te treden in adamskostuum haalde het niet. Johan besloot terug te rijden naar Delft.

In de tussentijd verloor Bob, die dus zichzelf niet was, in razend tempo met 3-0 zijn wedstrijd. Ook Ruud kwam niet goed uit de startblokken. Hij gaf tegen Cora (naar later op de avond bleek) va Mora te gemakkelijk de eerste game uit handen na een 5-2 voorsprong.

Met Johan weer in ons midden pakte Ruud gedecideerd de tweede game. Het derde bedrijf bleek cruciaal voor de wedstrijd. Ruud trok daarbij in de verlenging aan het kortste eind.

De vierde game was slechts een formaliteit. Het ontbeerde onze captain aan mentale veerkracht en vooral conditie. Voor het eerst in zijn lange squashcarrière moest Ruud het onderspit delven tegen een dame. Hoe moest hij dat thuis verantwoorden?

Johan moest vervolgens even wennen aan het spelen met broek en aan z’n tegenstander. Maar na een verloren game boog hij de wedstrijd om in een klinkende 3-1 zege.

Alle druk lag nu op de schouders van onze debutant HP, die met 3-0 moest winnen om de eerste zege van het seizoen nog veilig te kunnen stellen.

Na een 2-0 voorsprong bezweek HP echter onder de immense druk die hem was opgelegd. Zodanig dat zelfs de partij met 3-2 verloren ging.

Als team leden we daardoor een 13-6 nederlaag op de baan, maar in de derde helft kon de tegenstander geen vuist meer maken.

Een tegenstander moest zelfs de strijd voortijdig staken, terwijl Cora van Mora haar plaats wist in de keuken. Zij verzorgde de bitterballen.

Intussen dronken HP en Bob (niet dé Bob) stevig door. Het bleef nog lang onrustig in Schiedam.

Op de terugweg is HP ter ontgroening en ook een beetje vanwege zijn nederlaag in Vlaardingen uit de auto gezet. Daarna is er niets meer van hem vernomen. Het is dus nog onduidelijk of HP de eindstreep al heeft bereikt.

Treuren om de eerste nederlaag is er echter niet bij. Komende vrijdag staat de volgende competitiewedstrijd al voor de deur, thuis tegen Westvliet H5.

Omdat we dan geen Bob nodig hebben, speelt Johno. Ruud en HP krijgen nog een herkansing. Johan daarentegen hoeft er alleen maar voor te waken dat hij niet naast z’n schoenen gaat lopen. Dan komt het wel goed. Dus Johan: Schoenen niet vergeten!