fbpx

Horroravond in RRRRIDDERRRRKERRRRK

Heren 9 speelde afgelopen vrijdag de topper tegen Squash & Biljart Ridderkerk H4. Beide teams hadden de eerste twee ontmoetingen van het seizoen omgezet in een zege. Ridderkerk behaalde zelfs de maximale score van 30 punten en was daarmee de trotse lijstaanvoerder. En na vrijdag is daarin geen verandering gekomen. Ridderkerk walste over Heren 9 heen. Toen de stofwolken waren opgetrokken stond er 15-2 op het scorebord.

Dat het onderling nog steeds niet botert binnen Heren 9, bleek maar weer eens in aanloop naar de belangrijke wedstrijd in en tegen Ridderkerk. Vooral bij Wouter Stoffels zit het nog hoog dat het team van captain Ruud de Groot vorig seizoen promotie naar de tweede klasse op een haar na misliep.

Een lange haar welteverstaan, want Wouter legt alle schuld bij teamgenoot Johno van IJsseldijk. Laatstgenoemde presteert inderdaad ondermaats met vrouwelijk schoon op of rond de baan, maar om daar nou alles aan op te hangen gaat wat ver. Op het moment dat het moest gebeuren ging Wouter ook gewoon met vakantie en liet het team in de steek.


Samuel Austin in actie.

Omdat onze debutant Samuel Austin vooraf aankondigde zijn Griekse vriendin als toeschouwer mee naar de baan te nemen, liet Ruud onze Johno voor de zekerheid maar buiten de selectie. Dan kon het daarop in ieder geval niet misgaan. Wel moest Ruud de temperamentvolle Griekse uitleggen, dat het in Nederland niet gebruikelijk is voorafgaand aan een squashwedstrijd vuurwerk en fakkels af te steken. Met enige tegenzin en onder toezegging dat vriend Samuel voor vuurwerk op de baan zou zorgen, borg ze de kiloknallers weer op.

Het pakte anders uit voor Samuel, die last had van iets meer dan gezonde wedstrijdspanning. Tegen de sluwe captain Izaäk Mallegrom keek Samuel al snel tegen een kansloze achterstand aan. Typerend was het aantal foute services op cruciale momenten. Mede daardoor ging de partij met 11-4, 11-9 en 11-7 verloren.

Maar geen man overboord natuurlijk. Onze Herman Pieter Nijhof, die inviel omdat onze onbetwiste nummer één Johan Stevens nog altijd geblesseerd is, zou dat wel even rechtzetten. Gekleed in het appeltjesgroen ging HP de baan op, nadat hij zich warm had gegooid op een van de vele dartsborden in Ridderkerk. Als een echte kale groene sloopkogel raasde HP over de squashbaan. Michael van Gerwen zou er jaloers op zijn. Tegenstander Henk-Jan Kamperman wist dan ook aanvankelijk niet waar hij het zoeken moest. De 180-ers vlogen om zijn oren.


De groene sloopkogel HP Nijhof.

Maar zoals wel vaker de laatste tijd, begon HP net als MvG wat dubbeltjes te missen. Dat was ook het geval op matchpoint in de derde game. Na 17-15 en 11-8 miste onze eigen sloopkogel op 10-9 de kans om de zege binnen te slepen. Dat kwam HP duur te staan. Henk-Jan greep zijn kans en won de derde game met 12-10. De wedstrijd kantelde en met 11-3 en 11-8 eindigde de partij alsnog in het voordeel van Ridderkerk. HP kwam met zijn tong op zijn schoenen van de baan, terwijl Henk-Jan best nog wel een partijtje wilde spelen. Hij kwam naar eigen zeggen pas net op stoom.

Deze domper kwam Heren 9 eigenlijk niet meer te boven. Captain Ruud moest het op snelheid en conditie afleggen tegen de jongere en fittere Arthur Munter. Hoewel Ruud maar 7 punten minder maakte dan zijn tegenstander, ging het telkens in de eindfase van de games mis. Zo gaf Ruud zowel in het tweede als derde bedrijf een 6-2 voorsprong nog uit handen en deed daarmee zijn titel ‘squash-opa’ eer aan. Wellicht is een viagrapilletje vooraf nog niet zo’n slecht idee. In plaats van een hoogtepunt beleefde onze captain deze avond louter dieptepunten. Na twee eerdere zeges dit seizoen stond opa weer op zijn plaats.


Bob Schadron in zijn partij.

Speelde Ruud nog een acceptabele partij en lagen er kansen, Bob Schadron ging er tegen Jurg Bremmer ongenadig hard vanaf. En dat terwijl Bob voorafgaand aan het treffen in Ridderkerk nog met fluwelen handschoentjes was benaderd. Zo beschikte hij speciaal voor deze gelegenheid over een auto met chauffeur. HP was deze avond de BOB van Bob. Maar Bob kon zijn ‘status aparte’ geen moment waarmaken. Hij gooide het dit keer op concentratieproblemen. Met 11-6, 11-2 en 11-2 werd Bob afgedroogd.

Bijna moest Bob terug naar huis lopen. Een straf die staat op een 11-0 nederlaag. Maar bij een 9-0 achterstand in de derde game was Jurg hem genadig. Dat was gezien de storm en de regen buiten maar goed ook. Met een gezellige derde helft, eindigde de horroravond voor Heren 9 uiteindelijk toch nog met een lichtpuntje.

Komende vrijdag staat de thuiswedstrijd tegen het eveneens hoog genoteerde Topsquash Maassluis H3 op het programma. De uitgelezen mogelijkheid voor Heren 9 om wat recht te zetten.