fbpx

Heren 10 in de winning mood.

Voor belangstellenden onderstaand het wedstrijdverslag van Squash Delft H10.

Na de teleurstellende nederlaag in Schiedam vorige week, stond nu de thuiswedstrijd tegen Westvliet H5 op de rol. We hadden dus geen Bob nodig. Bovendien was hij verhinderd, net als Paul en Wouter.
Door de transfers van Menno en Wijnand naar H6, net voor het verstrijken van de transferdeadline, hadden we deze avond maar vier spelers beschikbaar.
En dan blijkt al in competitieronde twee, dat onze selectie eigenlijk te smal is. Iets wat Feyenoord volgens de kenners mogelijk ook nog gaat opbreken gedurende het seizoen.
Johan, die na zijn eclatante zege van vorige week het advies kreeg, vooral niet naast z’n schoenen te gaan lopen, bleek het advies naast zich te hebben neergelegd.
Sterker nog, zijn schoenen was hij kwijt. Onder valse voorwendselen meldde hij zich maar ziek. Daarmee aanvoerder Ruud met een probleem opzadelend. Want waar haal je zo snel een gelijkwaardige vervanger vandaan? Gelukkig bood captain Fabian van H9 uitkomst. Fabian stond reserve bij zijn eigen team, maar wilde deze vrijdag wel erg graag competitie spelen.
In de groepsapp van de teamcaptains van Squash Delft bood hij overal zijn diensten aan, maar kreeg hij telkens nul op het rekest.
Ook Squash Delft D1 kon hem niet gebruiken voor een invalbeurt in hun uitwedstrijd tegen Squash Apeldoorn. En dat snap ik, want onze dames zijn best goed.
Nooit geweten trouwens, dat Apeldoorn en Delft zo dicht bij elkaar liggen. Er zit slechts één squashbaan tussen. Vanaf baan 8 hadden wij prima zicht op ons uitspelende damesteam.
Maar goed, met Fabian dus in onze gelederen, trad Ruud als eerste in het strijdperk. Zijn conditie bleek nog net zo beroerd als vorige week. Na twee gewonnen games stortte hij wederom in elkaar. Met een kleine opleving in de vierde game trok Ruud toch in de verlenging de wedstrijd over de streep.
De 3-1 zege van Ruud werd echter snel teniet gedaan door Johno. Was vorige week Ruud het haasje tegen een dame van de tegenpartij, dit keer moest Johno het hoofd buigen.
Zwaar onder de indruk van het vrouwelijk schoon op de baan, sloeg hij in de eerste game maar liefst drie services ‘out of court’. In de tweede game werd het niet veel beter.
Pas na een energiedrankje en zijn haar in een staart in plaats van wapperend voor zijn ogen, kon Johno enigzins een vuist maken. De opleving bleek echter van korte duur. Tegenstander Nathalie veegde in de vierde game de baan met Johno aan.
In een zeer aantrekkelijke partij won Fabian vervolgens met 3-0 van onze Deense gast Tommy. Het grote verschil in leeftijd en gewicht gaf uiteindelijk de doorslag.
Net als vorige week lag dus alle druk op de schouders van HP. Moest hij vorige week met 3-0 winnen, maar stortte hij na een 2-0 voorsprong volledig in, deze keer was de opdracht iets makkelijker. Het winnen van één game volstond vandaag voor de teamzege.
Het zag er in de eerste game niet naar uit dat dit zou lukken. Kansloos stond HP nou een paar minuten alweer naast de baan.
Een peptalk van de captain deed wonderen. Ruud verzekerde HP dat als hij nou de tweede game zou winnen, hij de derde en vierde game met 11-0 kon laten lopen.
HP had hier wel oren naar en verpulverde in de tweede game zijn tegenstander. Het sierde HP dat hij in de derde en vierde game nog respectievelijk 9 en 8 punten bijeen sloeg. Maar de overwinning was binnen. En dat werd gevierd!
Volgende week volgt in Delft de topper tegen HSRC De Diepput H4. Zij staan met 30 punten uit twee duels fier bovenaan.