fbpx

Hernan Guïdi en Barbara Verhaaf zijn de nieuwe clubkampioenen.

Op zaterdag werden de eerste wedstrijden gespeeld voor de clubkampioenschappen. Net als ieder jaar heeft iedereen kans om de titel te behalen. Anders dit jaar was dat het toernooi Gender Neutraal was. Helaas te weinig vrouwen om representatief schema mee te vullen. Vandaar de keuze om de vrouwen op zondag te mixen met de mannen. Dat was achteraf een goede keuze en erg leuk. Mooi om te zien dat deze dames boven kwamen drijven in hun speelschema en menig man van de baan sloegen. Verder was het ook opvallend dit jaar dat er heel veel nationaliteiten aanwezig waren op het toernooi. Zo hadden we spelers uit Frankrijk, India, Curacao, Rusland en Colombia. Een bonte bedoeling. Veel nieuwe gezichten ook dit jaar. We misten wel een beetje de oude garde, die vaak het spelen van meerdere wedstrijden op één dag te zwaar vinden. Begrijpelijk, maar wel jammer. Dit jaar waren er minder deelnemers dan afgelopen edities, maar evengoed had iedereen veel plezier en hebben we twee leuke dagen gehad. Ik heb weer een hoop enthousiasme mogen ervaren.

In het toernooi waren er drie vrouwelijke  deelnemers. Barbara, Silvana en Tessa.

Omdat de organisatie niet van te voren kan weten hoeveel vrouwen zich inschrijven, was er voor iedere vrouwelijke deelneemster altijd een prijs. Er moest alleen nog gespeeld worden om te bepalen wie welke plek zou innemen. Uiteindelijk kwam het dan toch nog tot een soort finale. De winnaar van de wedstrijd tussen Tessa Massar en Barbara Verhaaf pakte de eerste plaats. Barabara was te sterk voor Tessa, die wel steeds beter gaat spelen, en won met 3-0. Daarmee volgt zij Marit Jansma op als clubkampioene.

In de middag kon iedereen geniet van een overheerlijke lunch, op tafel gezet en gemaakt door Margret. diverse salades, pannenkoeken, sandwiches en twee verse soepen.

Na de lunch was het tijd voor de kinderen. Knutselen met Margret. De aanwezige kinderen vonden hun weg naar de knutseltafel en hebben zich heerlijk uitgeleefd met het maken van snoepkettingen, tekeningen en versierde kronen. Ook werden er nog zelfgemaakte vlinders gesignaleerd. De organisatie werd overladen met deze mooie cadeaus.

Beginnende spelers worden ook enthousiast en zetten tijdens zo’n toernooi de eerste stappen op de squashbaan.

Daarna was het tijd voor de heren finale. In deze finale stonden nieuwkomers Hernan Guïdi en Cristophe Keteleer. In de halve finale was Hernan te sterk voor Manuel Dioniso, die later nog wel de derde plaats voor zich opeiste. In de andere halve finale moest Jan Massar het hoofd buigen voor Christophe. De finale werd een hele spannende aangelegenheid tussen twee sportieve spelers. Bondsscheidsrechter Marco van de Berg, speciaal overgekomen voor deze wedstrijd, had een makkelijke middag. Wel zag hij een spannende strijd. Zoals gezegd het ging gelijk op. Om de beurt wonnen de mannen een game van elkaar. De vijfde game moest de beslissing brengen. Ook hier ging het gelijk op tot 8-8. Twee punten achter elkaar voor Christophe en dus twee matchpoints. Titel bijna binnen. Het liep anders. Hernan speelde twee degelijke punten en Christophe maakte de fouten. 10-10 gelijk. Het kon nog alle kanten op. Beide spelers zouden ook de titel verdiend hebben, maar zoals altijd kan er maar eentje winnen. In dit geval trok Hernan aan het langste eind en haalde met 12-10 de titel binnen. Van harte gefeliciteerd.