Dit bericht kwam ik tegen op de website van de SBN . Toch fijn dat de SBN met ons meedenkt en ons een hart onder de riem steekt met dit redactionele stuk.

Bericht SBN:

Squash is onze sport, de sport die we het liefste doen. Vaak meerdere keren per week, met vaste squashmaatjes of juist tegen wisselende tegenstanders. Na afloop natuurlijk een drankje aan de bar; squashen doe je immers óók voor de gezelligheid. 

Helaas is dit even niet meer mogelijk, in ieder geval tot en met 28 april aanstaande. De afgekondigde maatregelen van de overheid dragen bij aan het indammen van het coronavirus, een hele grote uitdaging. Niet alleen voor zorgverleners, maar ook voor leraren, medewerkers in het openbaar vervoer of de voedselketen. Respect voor de vele mensen die zich voor ons inzetten en strijd voeren voor onze gezondheid. 

Tegelijkertijd zorgt deze situatie ervoor dat jouw eigen squashaanbieder óók zijn uitdagingen heeft. Ineens zijn er wekenlang geen inkomsten, maar wel doorlopende kosten. Kortom, financiële zorgen. Grote financiële zorgen. 

Gaat mijn centrum of deze crisis overleven?

Nu de maatregelen zijn verlengd tot en met 28 april, wordt de situatie voor sommige squashaanbieders mogelijk onhoudbaar. Misschien geldt dit wel voor jouw club… Beeld je eens in: geen wekelijkse wedstrijdjes meer op de baan en drankjes aan de bar, weg lekker sporten en gezelligheid. Lastig voor te stellen, maar het kan helaas zomaar waarheid worden.

Daarom doen we een beroep op jou als squasher, om solidair te zijn met je eigen squashaanbieder. Het beroep dat we als Squash Bond Nederland op jou doen, is simpel: blijf gewoon lid, vraag je baanhuur niet terug en wellicht kan je jouw club nog verder steunen door (digitaal) een nieuw racket of schoenen te kopen. Kan je er straks weer vol voor gaan!

Laten we er met z’n ALLEN voor zorgen dat ONZE squashclubs en -centra niet in de kou komen te staan. Alle medewerkers van Squash Bond Nederland werken achter de schermen ontzettend hard voor de belangen van onze squashcentra. Jullie kunnen op ons rekenen, mogen wij ook op jullie rekenen?

bron www.squash.nl