Morgen staat de twaalfde speelronde van de DPD Heren Squash Eredivisie op het programma. De kraker van deze speelronde gaat tussen de nummers 2 en 3, Victoria Squash Rotterdam en Coulisse/Twente, van de ranglijst.

Zowel Victoria als Twente hebben 96 punten bij elkaar geslagen uit 11 wedstrijden. Genoeg voor de koppositie is het echter niet. CS Drachten / Froconsur staat bovenaan met 98 punten en ligt met nog drie wedstrijden te gaan in pole position voor hun eerste landstitel. Morgen spelen zij de lastige uitwedstrijd tegen Squash City, waarbij het vooral op positie drie spannend wordt. Roshan Bharos (PSA-235) opent daar tegen Thijs Roukens (PSA-265). De laatste keer dat de twee internationaals elkaar troffen was Bharos met 3-2 te sterk, maar is dat morgen ook zo?
Op positie één zat de club uit de hoofdstad Nathan Lake (PSA-58) in. Hij krijgt met Declan Jams (PSA-17) een hele lastige tegenstander. Als laatste gaan Curtis Malik (PSA-225) en Tom Richards (PSA-23) de baan op.

Tegelijk met Drachten zal Victoria proberen concurrent Twente te elimineren voor de landstitel. Met Cameron Pilley (PSA-38), Joel Makin (PSA-15) en Joris Wagenaar trakteren ze hun thuispubliek op een geweldige opstelling. Wie Coulisse/Twente daar tegenover zet is nog niet bekend. De landskampioen van vorig jaar kent veel personele problemen door blessures en de El Gouna International Squash Open.

Het verschil op de ranglijst tussen ‘MeerSquash en DKTP-it/MAX is klein, maar na morgen zal dat waarschijnlijk gigantisch zijn. De thuisploeg staat 9 punten achter op de bezoekers, maar de Hoofddorpse formatie kan het gemis van Paul Coll (PSA-6) morgen niet opvangen. Met Tim Weber, Bart Ravelli en Tom Schreurs in de opstelling lijkt het alleen op positie drie spannend te worden. De bezoekers zetten daar namelijk Roel Zwagerman neer. Hij wordt bijgestaan door Josh Masters (PSA-54) en Iker Pajares (PSA-59).

De vierde en laatste wedstrijd van de avond gaat tussen LetmedoIT Squash Utrecht en Labee Group / Squash Ridderkerk. Beide teams kunnen de punten goed gebruiken, al lijken de bezoekers een makkelijke avond te krijgen. Lucas Serme (PSA-33) speelt tegen Sebastiaan Weenink, Dylan Bennet treft Tom Hoevenaars en Rene Mijs krijgt te maken met Niels Hoevenaars.

Klik hier voor de stand, alle uitslagen en het speelschema van de DPD SBN Heren Eredivisie.

 

Bron: www.squashlife.nl