In Birmingham (Verenigd Koninkrijk) is dinsdag 1 mei het EK Landenteams (ETC1&2 2019) van start gegaan. Vanuit de Nederlandse topsquash doen er dit jaar twee teams mee: de damesploeg komt tijdens het EK uit op het hoogste niveau, de Oranjemannen spelen in Division Two.

 

Damesteam

Dinsdagmiddag speelde de damesploeg tegen Schotland. Die match werd helaas verloren met 1-2. Milou van der Heijden verloor met 9-11 van Lisa Aitken en ook Tessa ter Sluis was niet sterk genoeg voor haar Schotse tegenstander. Vandaag om 14.00 speelden de dames tegen Engeland, de uitslag daarvan staat momenteel nog niet online.

Herenteam

De heren gingen iets positiever van start, die wonnen aan het einde van de middag hun eerste duel met 3-1 van Portugal. De winst konden ze helaas niet doorzetten, vanmorgen verloren ze met 4-0 van Denemarken.

De uitslagen op de voet volgen? Klik hier. Het toernooi duurt nog tot en met zaterdag.

Teams

Nationaal kampioene Milou van der Heijden voert zoals verwacht de damesploeg aan. Naast de nummer 32 van de wereld werden ook Tessa ter Sluis (PSA-91), Fleur Maas (PSA-184) en Natalie Grinham geselecteerd. De veertigjarige Grinham treedt daarbij, net als voorgaande jaren, op als playing-captain van de Oranjevrouwen.

Bij de mannen bestaat het nationale team in ieder geval uit Nederlands kampioen Piëdro Schweertman, playing-coach Sebastiaan Weenink, Thijs Roukens (PSA-265), Roshan Bharos (PSA-206) en Tess Jutte (PSA-249).

Bron: www.squash.nl