Vijf redenen waarom je competitie zou moeten spelen

Ben je tijdens de zomerstop lekker van je welverdiende vakantie te genieten? Groot gelijk! Hoewel je nu waarschijnlijk het liefst zoveel mogelijk tot rust wil komen, kan het toch handig zijn om even vooruit te plannen voor komend seizoen. Op 13 september gaat DPD SBN competitie 2019-2020 namelijk alweer van start. En de inschrijving is ook al geopend! Je kan je nog aanmelden t/m 14 augustus. Twijfel je nog ? Hier zijn 5 redenen waarom je de competitie zeker niet wil missen!

1: Je leert je eigen niveau kennen 

Door elke week met een vaste groep te trainen, heb je al een grof beeld van je vaardigheden als squasher. Maar hoe goed ben je nu echt? Er is geen betere manier om daarachter te komen, dan mee te doen aan de squashcompetitie. Hierbij neem je het op tegen spelers uit het hele land. Al  spelende leer je niet alleen op welk niveau je zit, maar ook wat je sterke en zwakke punten zijn op de squashbaan. 

2: Vriendschappen ontstaan in de hitte van de strijd

Sporten helpt je om met meer mensen in contact te komen. Dit geldt nog extra voor de squashcompetitie. Je staat dan wel alleen op de baan, maar gaat op pad met een team van vier. Wil je als team optimaal presteren, dan zal je op je teamgenoten moeten kunnen vertrouwen. Terwijl jullie gezamenlijk voor die eerste plaats strijden, bouw je al snel een sterke band op met je teamgenoten. 

3: Je verbetert je vaardigheden

Het klinkt misschien wat cliché, maar alleen door het tegen sterke tegenstanders op te nemen, word je beter in een sport. Squashen vormt hier vanzelfsprekend geen uitzondering op. In de squashcompetitie neem je het op tegen de beste uit jouw categorie. Hierdoor word je uitgedaagd om op de belangrijke momenten het beste in jezelf naar boven te halen. En zo ontwikkel je je tot betere squasher.  

4: Andere squashers leren kennen

In de competitie speel je tegen teams uit het hele land, waardoor je steeds nieuwe mensen ontmoet. En al deze spelers hebben natuurlijk dezelfde passie als jij. Een mooie gelegenheid om te netwerken of tips uit te wisselen. Want de rivaliteit op de squashbaan staat natuurlijk nooit een gezellig hapje en drankje na de wedstrijd in de weg.

5: Goed voor je conditie

Wat is beter voor je conditie dan sporten? Intensiever sporten natuurlijk! Tijdens de matches ben je non-stop in beweging om de bal bij te houden. Je moet er natuurlijk vol voor gaan om die overwinning voor je team binnen te slepen. Na de match ben je waarschijnlijk doorweekt van het zweet, maar daar staat tegenover dat je uithoudingsvermogen na een paar maanden competitie flink vooruit zal gaan.

 

Ben je enthousiast geworden, stuur ons een mail via info@squash-delft.nl

 

Bron: www.squash.nl