Gisteren op NK squash waren er twee wedstrijd te bewonderen van voormalig topspits Marco van Basten. Marco spelend in de C-categorie met een enkel die vastgezet is . Ja we weten het nog wel dat kraakbeen en de Belgische dokter Martens die onze voetbalheld moest redden met een ingreep die de aangroei van kraakbeen zou bevorderen. Het mocht helaas niet baten en het werd voor Marco van Basten het einde van zijn voetbalcariĂ«rre. Daarna sloeg van Basten aan het golfen, niet onverdienstelijk, en daarna probeerde hij nog meer andere sporten uit. Marco zocht iets met een balletje en waar hij ook fysiek uitgedaagd zou worden. Aan het squashen raakte hij in zijn trainerstijd bij SC Heerenveen. Menig balletje sloeg hij later met Teun de Nooijer in Squash Alkmaar. Marco werd fanatiek, ging competitie spelen en zo komen we uit op het NK squash wat nu in Amsterdam wordt gespeeld.  Twee wedstrijden stonden er gisteren op het programma voor Marco. Eerste wedstrijd ging gemakkelijk en in de tweede partij werd hij wel echt uitgedaagd, maar een echte van Basten geeft niet snel op en hij wist de partij heel knap naar zich toe te trekken. Moet zeggen dat het squash van van Basten in echt er beter uitzag dan wat ik tot nu toe op video had gezien.

Voor Delft kwam Harold Bottger in actie in de Heren C. Harold geplaatst in deze categorie was de favoriet in de eerste rondepartij tegen Lars van Dongen. Je bent dan wel geplaatst, maar dan kom je van die jonge gasten tegen die heel snel beter aan het worden zijn. Zo maakt Lars het Harold heel moeilijk en wist Harold maar net in vijf games te winnen. Na de wedstrijd gaf Harold wel aan dat het altijd weer even wennen is zo’n eerste wedstrijd op het NK. Alles loopt dan nog een beetje stroef. De tweede ronde in de heren C stond ook op het programma en in deze ronde wachtte Harold een leerling van onze trainer Ken Flynn, genaamd Milan Roks. Weer zo’n jonkie, die heel aardig aan het spelen is. Geen fluwelen touch, maar met degelijkheid kom je een eind. Harold had het er moeilijk mee en ook hier moest een vijfde game gespeeld worden. Deze ging helaas met 11-8 verloren voor Harold. Toch moet gezegd worden dat Harold zeer goed aan het spelen was. Ik was onder de indruk wederom.

Mijn goede vriend Urbano Farro mocht ook spelen vanavond in de heren B. Hij trad aan tegen Sander Koomen. Urbano won met 3-0 en verder was het een zeer eenzijdige wedstrijd. Eigenlijk de minst leuke wedstrijd van de avond. Volgende ronde zal het vast lastiger worden voor Urbano, die als oudje daar wat te bewijzen heeft. 4e geplaatst in de Heren B. Daar verwachten we we dus nog wel vuurwerk van.

Sammy