Gisteren was de vierde speelronde van de DPD Heren Eredivisie. Coulisse/Twente wist wederom ongeslagen te blijven in de Eredivisie. De landskampioen is daarmee al 11 wedstrijden ongeslagen in de vaderlandse competitie. De laatste keer dat de Twentse formatie een nederlaag leed dateert van 20 december 2017, toen werd er met 4-12 verloren van het toenmalige Match Amsterdam. Twente is daarmee hard op weg om een record neer te zetten van langste ongeslagen reeks. Labee/Group Squash Ridderkerk beleeft daarentegen een lastige seizoenstart met veel blessureleed en nog zonder overwinning. De eerste vier wedstrijden gingen verloren en daarmee staat het team met 12 punten onderaan in de DPD Eredivisie.

MeerSquash 9-5 CS Drachten/ Froconsur

MeerSquash heeft woensdagavond goede zaken gedaan in de DPD Eredivisie. In eigen huis won de Hoofddorpse formatie de topper tegen CS Drachten/ Froconsur met 9-5. De zege voor de thuisploeg was voor een groot deel te danken aan Bart Ravelli. De Hoofddorper moest in de openingswedstrijd tegen Thijs Roukens zijn reserves aanspreken, maar won uiteindelijk wel: 11-8, 5-11, 7-11, 11-7, 11-6.

In het tweede duel van de avond sloeg kopman Paul Coll de winst binnen. De Nieuw-Zeelander kreeg de overwinning niet cadeau van Mahesh Mangaonkar, maar de nummer acht van de wereld was simpelweg een maatje te groot voor de Indiër die 64e staat op de PSA World Ranking: 11-5, 11-7, 11-8. Tim Weber kon in de laatste partij van de avond niet voor de bonuspunten zorgen. De linkshandige Duitser liet in het eerste bedrijf tegen Abhay Singh uit India twee gamepunten onbenut en kon ook de tweede game niet naar zich toe trekken ondanks een ruime voorsprong. Daarna was het pleit beslecht. Door de overwinning op CS Drachten blijft MeerSquash na vier wedstrijden op de tweede positie staan in de DPD Eredivisie, 3 punten achter Landskampioen Twente

Paul Coll 3-0 Mahesh Mangaonkar

Tim Weber 0-3 Abhay Singh

Bart Ravelli 3-2 Thijs Roukens

Victoria Rotterdam 12-0 DKTP.it Max Beverwijk

Het was een zware avond voor de heren van DKTP it /MAX Beverwijk bij Victoria Rotterdam. De Rotterdammers hadden een sterke opstelling met Australiër Cameron Pilley (nr 21 van de wereld), Nederlands kampioen Piëdro Schweertman en Joris Wagenaar. Zij versloegen allen hun Beverwijkse tegenstanders met 3-0. Ondanks dat er geen punten werden gehaald was er toch sprake van enige spanning in alle drie de wedstrijden. Vooral Jens Schoor had kans op minimaal 1 game, want hij kreeg in de eerste game 4 game-ballen en stond zeer goed te spelen. Uiteindelijk wist hij de game-ballen net niet te verzilveren en won Pilley die game met 16-14. Ook in de tweede game bleef het tot het eind spannend, maar de fantastische racketskills van Pilley zorgde uiteindelijk voor wederom game-winst voor Victoria. In de derde game was het verzet van Schoor gebroken en kon Pilley de wedstrijd eenvoudig uitspelen. Roberto Kalshoven liet zien graag tegen de top van Nederland te spelen. Ook hij was heel dicht bij game-winst in de eerste game, maar verloor toch nipt met 12-10. In de 2 daaropvolgende games liet Kalshoven zien goed met het niveau van Schweertman mee te kunnen, maar kwam hij niet meer echt in de buurt van het winnen van een game. In de eerste wedstrijd van de avond kwam Beverwijker Roel Zwagerman in actie tegen Joris Wagenaar. Zwagerman is de laatste tijd in vorm in de DPD Eerste Divisie maar wist deze vorm geen goed vervolg te geven in de Eredivisie. Wagenaar speelde solide en wist overtuigend te winnen met 3-0.

Cameron Pilley 3-0 Jens Schoor

Piedro Schweertman 3-0 Roberto Kalshoven

Joris Wagenaar 3-0 Roel Zwagerman

LetmedoIT Squash Utrecht 3-10 Coulisse/Twente

Het was een drukte van jewelste in het volgepakte Squash Utrecht, dat voor de gelegenheid op de tegenoverliggende baan een stellage had laten bouwen. Zo kon er nóg meer publiek genieten het mooie affiche tegen Coulisse/Twente. Niels Hoevenaars beet het spits af tegen Bastiaan Meulenbelt en stond slechts één game af bij zijn rentree in de DPD Eredivisie. Vervolgens was het aan Sebastiaan Weenink om het de Schotse nummer 40 van de wereld proberen moeilijk te maken. Weenink slaagde hier niet in en ging in een eenzijdig partij in straight games onderuit. Als laatste van de avond de beslissende partij. Het werd een ongelofelijke wedstrijd met slopende rallies. Waar het verschil in de eerste game vrij duidelijk was, was er in de opvolgende games weinig verschil te merken. De lange holds, alle mizuki’s, ongelofelijk trickshots en de vele malen dat er werd gedoken, bracht het publiek in extase. Helaas voor de Utrechters, moest Francisco Obregon al zijn inspanningen in de tiebreaks toch bekopen en werd het uiteindelijk 3-0 voor de ervaren Laurens Jan Anjema.

Sebastiaan Weenink 0-3 Alan Clyne

Francisco Obregon 0-3 Laurens Jan Anjema

Niels Hoevenaars 3-1 Bastiaan Meulenbelt

Squash City Amsterdam 12-2 Labee Group/ Squash Ridderkerk

Squash City ontving Labee Group/Squash Ridderkerk in eigen huis. De Amsterdammers verloren hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen van Coulisse/Twente en wilden de tweede thuiswedstrijd van het seizoen winnend afsluiten. In eerste instantie stonden Nathan Lake PSA 50, Roshan Bharos en Tom Lucas in de opstelling van de Amsterdammers. Echter door ziekte van Nathan Lake werd Spanjaard Bernat Jaume op het laatste moment opgeroepen om de Engelsman te vervangen. Ook bij Ridderkerk waren er personele problemen. Rene Mijs moest verstek laten gaan i.v.m. een blessure. Als vervanger mocht Nederlands Jeugdinternational Luke Stauffer voor de tweede keer op rij in actie komen voor het Eredivisieteam van Ridderkerk. Stauffer die vorige speelronde verrassend won van Bastiaan Meulenbelt wist dit geen vervolg te geven en moest in straight sets zijn meerdere erkennen in Amsterdammer Tom Lucas. Daarna was het aan Bernat Jaume (PSA 70) die het opnam tegen Welsh kampioen Peter Creed (PSA 50). Creed kwam op een comfortabele 2-0 voorsprong. Jaume wist echter zijn error rate de drie opvolgende games laag te houden, hield de bal in het spel en wist daarmee verrassend de overwinning binnen te slepen 3-2. De laatste wedstrijd van de avond ging tussen Oranje international Roshan Bharos en ex international Dylan Bennett. Roshan wist verrassend op een 2-0 voorsprong te komen tegen de moeilijk bewegende Dylan Bennett. Bennett moest vervolgens opgeven i.v.m. een blessure waardoor ook de derde wedstrijd naar Squash City ging.

Bernat Jaume 3-2 Peter Creed

Roshan Bharos 3-0 Dylan Bennett

Tom Lucas 3-0 Luke Stauffer