Het Egyptische duo Mohammed el Shorbagy en Nouran Gohar zijn de nieuwe Britsh Open kampioenen. In de finale versloegen zij respectievelijk Ali Faraq (nr 1 van de wereld) en wereldkampioen Camille Serme uit Frankrijk.

De British Open is het langst lopende toernooi uit de geschiedenis van de sport en in vele ogen één van de belangrijkste titels op het circuit.

Camille Serme werd in de finale overdonderd door haar Egyptische tegenstandster Nouran Gohar. In maar liefst 30 minuten was het pleit beslecht in het voordeel van Gohar 11-3 11-8 11-3

In de mannen finale was de winst zoals gezegd voor Mohammed El Shorbagy, nadat hij in 2015 en 2016 dit toernooi ook al had gewonnen. In totaal had Mohaammed 66 minuten nodig om zich te ontdoen van zijn tegenstander Ali Faraq. Het werd 11-9 5-11 11-5 11-9      

Shorbagy die vorig jaar nog runner-up was had dit jaar al vier keer verloren van Faraq, maar op dit belangrijke moment wist hij zijn beste spel naar boven te halen en er met de winst van door te gaan.

 

Gohar verdiende met haar overwinning € 22.800,00 aan prijzzengeld en ondanks het verlies van Ali Faraq blijft hij komende maand nog wel steeds de nr 1 van de wereld.  

Bron: thesquashsite.com