Van 23 februari tot en met 2 maart vindt het WK Squash 2019 plaats in Chicago. 128 van ’s werelds grootste squashspelers zullen naar Chicago afzakken voor de prestigieuze titel, terwijl ze strijden om een recordprijzengeld van $1 miljoen, het hoogste in de geschiedenis van de sport.

Vanuit Nederlands perspectief kijken we eerst naar Milou van der Heijden (PSA-36). De mondiale nummer 36 van de wereld treft in de eerste ronde top-10 speelster Tesni Evans (PSA-10). De uit Cardiff afkomstige Evans is in twee jaar gestegen van plek 20 naar plek 10 en versloeg dit squashseizoen al veel andere speelsters uit de top-10. Een geduchte tegenstanders dus voor van der Heijden.

De in Nederland woonachtige Nele Gilis (PSA-30) is net wel geplaatst, in tegenstelling tot van der Heijden, en opent tegen Coline Aumard (PSA-35).

Bij de heren vinden we helaas geen landgenoten terug. Mohamed Elshorbagy (PSA-1) voert het deelnemersveld aan en zal niet ongelukkig zijn. In de openingsmatch treft hij DKTP.it/MAX speler Joshua Masters (PSA-52). Hierna kan hij via Raphael Kandra (PSA-15), Miguel Angel Rodriguez (PSA-6) en Tarek Momen (PSA-4) of Marwan Elshorbagy (PSA-8) zich een weg naar de finale slaan. Saillant detail; ook Ramy Ashour (PSA-24) vinden we terug in de bovenkant van het schema.

In de onderkant heeft Ali Farag (PSA-2) het op het oog veel zwaarder. De nummer twee van de wereld opent tegen Daryl Selby (PSA-19) en zal waarschijnlijk langs Diego Elias (PSA-11), Paul Coll (PSA-7) en Simon Rösner (PSA-3) moeten om de finale te halen.

Bij de vrouwen voert Raneem El Welily (PSA-1) het veld aan. Zij opent tegen Alexandra Fuller (PSA-43) en treft in de kwartfinale wellicht Nouran Gohar (PSA-8). Nour El Sherbini (PSA-2) is de favoriete onder in het schema, al krijgt zij misschien te maken met Camille Serme (PSA-5) of Joelle King (PSA-4) in de halve finale.

Klik hier voor de hele draw van het WK Squash 2019.

Bron: www.squashlife.nl