Nu het coronavirus ook in Nederland is geconstateerd, krijgt SBN vragen of dit gevolgen heeft voor de wedstrijden en/of evenementen.

UPDATE 12.03.2020 19.20 uur

SBN heeft op donderdag 12 maart kennisgenomen van de persconferentie van het kabinet en het advies van NOC*NSF, aangaande de verscherpte maatregelen rondom het Coronavirus. Hierop heeft SBN besloten alle activiteiten tot en met 31 maart 2020 af te gelasten inhoudende:

  • SBN Reguliere competitie (incl. Nacompetitie)
  • SBN Jeugdcompetitie
  • SBN Eredivisie (tot en met 1 april)
  • NK Jeugd
  • Landelijke tournooicircuits (Dunlop, EYE en TMG)
  • Nationale Dubbel Competitie
  • SBN Selectietrainingen

Nieuwe speeldata / toernooidata

SBN gaat samen met de toernooiorganisatoren en competitieleiders – indien activiteiten alsnog plaatsvinden – op zoek naar vervangende speeldata. Hierover is op dit moment nog niets bekend en zal in de loop van de komende weken gecommuniceerd worden.

Squash Centra

Het kabinet heeft tevens beperkingen opgelegd voor publieke locaties (musea, sportcentra) toegankelijk voor meer dan 100 personen. SBN adviseert met klem dat centra haar eigen evenementen af te lassen en ook geen clubactiviteiten meer te organiseren. 

 

Evenementen

NK Jeugd

SBN ziet zich genoodzaakt het NK Jeugd af te lassen, dit evenement omvat meer dan 100 betrokkenen. Er wordt contact opgenomen met deelnemers en betrokkenen aangaande alternatieve data en overige zaken.

Europese Kampioenschappen

Squash Bond Nederland spreekt dagelijks met de veiligheidsregio’s en het RIVM aangaande het EK Jeugd en EK Senioren. Beide evenementen worden in april van dit jaar georganiseerd in Eindhoven. Hierover is op dit moment nog niets bekend en gaan vooralsnog door. De Play Off om de laatste positie bij het Nederlands Heren team wordt voorlopig ook afgelast.

 

SBN houdt de verdere berichtgeving van RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu), GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst), Veiligheidsregio’s en de ministeries die met deze problematiek bezig zijn, scherp in de gaten en acteert hierop indien nodig. SBN vraagt ieders medewerking in deze situatie.

Zie voor actuele informatie over het coronavirus de website van het RIVM: https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus

NOC*NSF heeft een speciaal themadossier rondom het coronavirus opgesteld, dit is terug te vinden via: https://nocnsf.nl/coronavirus-en-sport