Goed om te zien dat er enthousiaste mensen zijn met passie voor het spelletje, die zich dan aanmelden voor de scheidsrechtercursus bij de SBN. Het is goed voor je spelregelkennis en het begrip van het spel. Aan te raden dus voor een ieder. Zo ook onze Ricardo Vossen, die het serieus oppakt. Inmiddels is Ricardo vaak te zien als scheidsrechter bij squashwedstrijden. Gisteren mocht hij dan ook de have finale van de heren scheidsrechteren met aan zijn zijde Karel Huisman als tweede scheidsrechter. Dat zijn toch de mooie wedstrijden om te doen als scheidsrechter. Ik sprak Ricardo na zijn wedstrijd aan de bar van het Frans Otten Stadion. Ik vroeg hoe hij vond dat het was gegaan. Het ging, was OK, maar kan altijd beter, was zijn commentaar. Een man met de juiste instelling. 

Dan Max Meeuwis, die aantrad in de halve finale van de Heren D. Zijn tegenstander kwam goed uit de startblokken en overrompelde Max in de eerste twee games. Zo goed als we konden probeerde  we Max tips te geven tussen de games door. Het tactisch plan worp zijn vruchten af in game 3 en Max speelde ook gewoon veel beter. Er moest dus nog minimaal één game gespeeld worden. Max wist deze helaas niet thuis te brengen en ging na een mooie strijd ten onder. Jammer, maar niet getreurd, een puike prestatie. Vandaag mag hij strijden om de 3e plaats.  

Max Meeuwis na de wedstrijd. Even weer wat energie tanken.

Vriend Urbano mocht aantreden in de halve finale Heren B tegen good old Arjan Janssen uit Beverwijk. Speelde ikzelf vroeger nog tegen. Twee oudjes in de halve finale B dus. Waar is de jeugd in deze categorie? Urbano slecht uit de startblokken en verloor de eerste twee games. Arjan werd langzaam moe en Urbano keerde terug in de wedstrijd. 2-2. Een vijfde beslissende game volgde met kansen over en weer. Arjan Janssen trok aan het langste eind met 11-8 in de vijfde. Geen finale voor Urbano.

Na de wedstrijden met Margret, Urbano, Joyce Crouse, Priscilla en Daniel Lagerwaard biertjes gedronken aan de bar van het Frans Otten. Daarna uit eten bij een echte Chinees in Amsterdam. Geen Babi Pangang maar echte Chinese lekkernijen.

Vandaag dan de finales in Amsterdam. Kun je niet fysiek aanwezig zijn, dan is er altijd nog de livestream via https://www.youtube.com/watch?v=8IOkyBqpsds

Sammy