SQUASH CITY AMSTERDAM         4-11       VICTORIA ROTTERDAM

Nummer vijf Squash City verloor gisteravond van Victoria Rotterdam dat haar titelaspiraties kracht bijzette door met 4-11 te winnen. De eerste wedstrijd van de avond werd direct een vijfsetter. Dit zag er aan de start van de wedstrijd er echter niet naar uit. Wagenaar begon scherp aan de wedstrijd en won met 11-1 en 11-2 de eerste twee games. Het ontbrak Kuys aan diepte en tempo. De derde game van de wedstrijd bleek beslissend Kuys wist zich terug in de wedstrijd te knokken. Bij 6-6 maakte Wagenaar twee cruciale fouten wat Kuys het steuntje in de rug gaf, 2-1. De volgende games gingen ook naar Kuys met 11-1, 11-4. De tweede wedstrijd van de avond was een spaans onderonsje tussen Bernat Jaume en Borja Golan. Golan liet zien het betere van het spel te hebben. In de rally’s ging het gelijk op maar Golan bleek in de eindfase net iets beter. Jaume pakte nog de derde game door 4 matchballs te overleven maar moest zijn meerdere erkennen in de vierde game. De laatste wedstrijd van de avond ging tussen Piedro Schweertman en Sean Conroy. Schweertman liet zien in NK vorm te zijn en trok de wedstrijd naar zich toe 3-0. Victoria blijft met deze overwinning in het spoor van CS Drachten in de strijd om de titel.

Bernat Jaume    SPA        PSA – #83            1-3         Borja Golan        SPA        PSA – #33

Sean Conroy      IRE         PSA – #124          0-3         Piedro Schweertman      NED       NL – #1

Nick Kuys            NED       NL – #26              3-2         Joris Wagenaar NED       NL – #16

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Ash Patel

LETMEDOIT SQUASH UTRECHT  4-9         MEERSQUASH HOOFDDORP

De verwachtingen waren op voorhand hooggespannen, Meersquash had een voorsprong van ‘maar’ 9 punten op de ranglijst. Dat de club uit Hoofddorp niet wilde verliezen was duidelijk te merken aan de ijzersterke opstelling waarmee zij speelden. Rodrigo had na de eerste helft van de eerste game, die zich kenmerkte door zeer lange en verdedigende rally’s, een makkelijk potje. Ravelli, vorig jaar nog winnaar van het brons op het NK, wist geen potten te breken en had geen antwoord het hoge tempo van de Argentijnse lefty. Waar veel mensen bij Utrecht naar uit keken was om Paul Coll een keer ‘in het echt’ te zien spelen. Kopman Sebastiaan Weenink had de eer om er een mooie pot van te maken. Sebastiaan vocht voor wat hij waard was, maar tegen de nummer zeven van de wereld, was dat niet genoeg. Na twee zakelijke games, ging in de derde game de demonstratiemodus aan en kregen de twee spelers nog diverse malen het publiek op de banken. En zoals bijna bij iedere wedstrijd dit seizoen, zou de beslissing pas in de laatste wedstrijd vallen. Een Zuid-Amerikaans onderonsje met attractief squash. Francisco begon de wedstrijd slecht. Hij kwam zowel in de eerste als tweede game vroeg achter en het lukt hem niet meer om terug te komen. Hierna leek het alsof de schroom van hem afviel en hij ontspannener werd. De tempo ging omhoog en de derde game was een duidelijke winst voor de Argentijnse righty. In de vierde game werd het verschil gemaakt. De Colombiaan pakte door solide spel de vierde game en de winst voor Meersquash.

Dit bracht de eindstand op 4-9. Omdat de concurrent Squash Ridderkerk slechts één punt wist te behalen, loopt Squash Utrecht drie punten in en is het huidige verschil nog maar 4 punten

Sebastiaan Weenink       NED       NL – #4  0-3         Paul Coll              NZL        PSA – #7

Francisco Obregon          ARG                     1-3         Juan Camilo Vargas        COL       PSA – #111

Rodrigo Obregon             ARG                     3-0         Bart Ravelli         NED       NL – #8

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Bas Boerland

LABEE GROUP/ RIDDERKERK       1-12       CS DRACHTEN/FROCONSUR

Labee/Group Ridderkerk beleefde een zware avond tegen de koploper Drachten. Thijs Roukens wist de eerste overwinning naar zich toe te trekken tegen Luke Stauffer. Luke kwam in actie na de blessure van Dylan Bennett eerder deze week. Nieuwkomer Carlos Cornes wist niet te verrassen tijdens zijn Eredivisie debuut. Daryl Selby bleek te sterk en won met 3-0. De laatste wedstrijd van de avond gaf nog wat glans. Rene Mijs wist verrassend een game te winnen van de andere niewkomer en 49 van de wereld Ben Coleman. Door de game van Rene Mijs werd het erepunt voor Ridderkerk behaald. Drachten blijft aan de leiding en behaald de maximale score. Ridderkerk staat op de 7de plek met de hete adem van Squash Utrecht in de rug.

Carlos Cornes    SPA        NL – #82              0-3         Daryl Selby         ENG       PSA – #19

René Mijs            NED       NL – #19              1-3         Ben Coleman     ENG       PSA – #49

Luke Stauffer     NED       NL – #41              0-3         Thijs Roukens    NED       PSA – #305

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Marco van den Berg

COULISSE/TWENTE         12-2       DKTP.IT MAX BEVERWIJK

Regerend landskampioen Coulisse/Twente was gisteravond net een maatje te groot voor DKTP.IT /MAX en won met 12-2 van het Beverwijkse squash team. Ondanks dit verlies blijven de Beverwijkers op de 4de plaats staan in de DPD Eredivisie, want de directe concurrenten verloren ook.

De avond begon voor Roberto Kalshoven niet goed. Hij verloor de eerste twee games iets te makkelijk en kwam daarna pas op stoom. Hij pakte de derde game met zeer goed squash van de Oostenrijkse nummer 143 van de wereld Aqeel Rehman. Ook in de vierde game liet Kalshoven zien mee te kunnen komen met het niveau van deze veelvoudig Oostenrijks kampioen. Helaas verloor onze 35-jarige Castricummer die laatste game wel, maar kon toch met opgeheven hoofd van de baan af stappen.

Kopman van DKTP-it/MAX Jens Schoor speelde niet zijn beste wedstrijd helaas. Na een, door hevige sneeuwval in Duitsland, extra lange autorit van bijna 8 uur wilde zijn benen niet doen wat zijn hoofd wel wilde. De 22-jarige Edmon Lopez uit Spanje wist hier wel raad mee en sloeg op hoog tempo alle ballen goed terug. Jens Schoor had hier geen antwoord op en verloor vrij snel van de nummer 60 van de wereld met 3-0.

Carsten Schoor speelde zijn beste wedstrijd in de Nederlandse eredivisie tot nog toe en maakte het 10-voudig Nederlands kampioen en voormalig nummer 9 van de wereld Laurens Jan Anjema heel lastig. In een zwaarbevochten wedstrijd verloor Carsten nipt met 3-1, maar dwong Anjema tot het uiterste. Dit was overigens hoogstwaarschijnlijk de laatste wedstrijd die Anjema speelde in Nederland aangezien hij op het punt staat te gaan verhuizen naar Amerika.

Edmon Lopez     SPA        PSA – #60            3-0         Jens Schoor        GER       GER – #5

Laurens Jan Anjema        NED       NL – #2  3-1         Carsten Schoor  GER      

Aqeel Rehman   OOS       PSA – #143          3-1         Roberto Kalshoven          NED       NL – #22

Aangewezen SBN Scheidsrechter: Mike Versteegh

 

Bekijk hier het volledige wedstrijdschema, detailuitslagen en de stand : https://www.toernooi.nl/sport/draw.aspx?id=B10D0251-3652-4614-8788-22743CD5D3F0&draw=65

Bron: www.squash.nl